Muratpaşa'da dijital meclis

GÜNDEM 18.04.2020 - 14:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Muratpaşa'da dijital meclis

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclisi üyeleriyle video konferans yöntemiyle görüştü. Belediyenin salgınla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Uysal, CHP'li üyelerin önerisiyle gündeme gelen Komşu Dayanışma Sistemi'ne meclis üyelerinin desteğinin önemli olduğunu söyledi.

haberimizvar.net-Başkan Ümit Uysal, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle belediye meclislerinin 3 ay süreyle ertelenmesi nedeniyle meclis üyeleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Başkan Uysal, video konferans görüşmesinde Muratpaşa Belediyesi'nin koronavirüsle mücadelesi hakkında meclisi bilgilendirdi, üyelerin değerlendirmelerini aldı, yeni çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Muratpaşa'da ortak akıl ve toplumun ortak yararı çerçevesinde bir araya gelebilen, dengeli, düzgün sağduyulu, siyasi ayrımları aşabilen bir ortamın bulunduğunu aktaran Başkan Uysal, "Buna katkılarınızdan dolayı her birinize, ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Uysal, görüşmede, dezenfekte çalışmalarından Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri'nde (ASSİM) devam eden yüz koruyucu siperlikli maske üretimine, 70 dönümlük bir alanda başlayan mısır ekimi ve kapı kapı gerçekleştirilen maske dağıtımına, aşevi ve diğer sosyal yardım faaliyetlerine kadar belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Uysal, tüm çalışmalarla birlikte yardımseverle ihtiyaç sahiplerini buluşturan 'Komşu Dayanışma Sistemi'ni de uygulamaya aldıklarını söyledi. Komşu Dayanışma Sistemi'nde Muratpaşa Belediyesi'nin yardım toplayan ya da yardım veren durumunda olmadığını belirten Başkan Uysal, "Belediyemiz burada, yardım eden ve yardım alanı buluşturan platformun sahibi" dedi. Sistemin, komsumeclisi.com üzerinden sürdüğünü belirten Başkan Uysal, yardımseverlerin sistemde yer alan marketler aracılığıyla gıda destek kolisi ya da 100 liralık alışveriş çeki yardımında bulunulabileceğini aktardı. Başkan Uysal, ihtiyaç sahiplerinin sisteme belediyenin ilgili yasa ve yönetmeler uyarınca yapacağı bir incelemeden sonra dahil edildiğini belirtti. Görüşmede CHP'li üyelerin önerisiyle meclis üyelerinin de Komşu Dayanışma Sistemi'ne destek olması da gündeme gelirken Başkan Uysal, "Bu konuda destek bekliyorum. Yaşadığımız sorunun sağlıklı ilgili boyutu aşılsa da sosyal ve ekonomik sıkıntılarının devam edeceği anlaşılıyor. Sizlerden Komşu Dayanışma Sistemi'ni desteklemenizi rica ediyorum. Her zaman olduğu gibi kamu yararında buluşalım" diye konuştu. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclisi üyeleriyle video konferans yöntemiyle görüştü. Belediyenin salgınla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Uysal, CHP'li üyelerin önerisiyle gündeme gelen Komşu Dayanışma Sistemi'ne meclis üyelerinin desteğinin önemli olduğunu söyledi.

haberimizvar.net-Başkan Ümit Uysal, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle belediye meclislerinin 3 ay süreyle ertelenmesi nedeniyle meclis üyeleriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Başkan Uysal, video konferans görüşmesinde Muratpaşa Belediyesi'nin koronavirüsle mücadelesi hakkında meclisi bilgilendirdi, üyelerin değerlendirmelerini aldı, yeni çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Muratpaşa'da ortak akıl ve toplumun ortak yararı çerçevesinde bir araya gelebilen, dengeli, düzgün sağduyulu, siyasi ayrımları aşabilen bir ortamın bulunduğunu aktaran Başkan Uysal, "Buna katkılarınızdan dolayı her birinize, ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Uysal, görüşmede, dezenfekte çalışmalarından Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri'nde (ASSİM) devam eden yüz koruyucu siperlikli maske üretimine, 70 dönümlük bir alanda başlayan mısır ekimi ve kapı kapı gerçekleştirilen maske dağıtımına, aşevi ve diğer sosyal yardım faaliyetlerine kadar belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Uysal, tüm çalışmalarla birlikte yardımseverle ihtiyaç sahiplerini buluşturan 'Komşu Dayanışma Sistemi'ni de uygulamaya aldıklarını söyledi. Komşu Dayanışma Sistemi'nde Muratpaşa Belediyesi'nin yardım toplayan ya da yardım veren durumunda olmadığını belirten Başkan Uysal, "Belediyemiz burada, yardım eden ve yardım alanı buluşturan platformun sahibi" dedi.


Sistemin, komsumeclisi.com üzerinden sürdüğünü belirten Başkan Uysal, yardımseverlerin sistemde yer alan marketler aracılığıyla gıda destek kolisi ya da 100 liralık alışveriş çeki yardımında bulunulabileceğini aktardı. Başkan Uysal, ihtiyaç sahiplerinin sisteme belediyenin ilgili yasa ve yönetmeler uyarınca yapacağı bir incelemeden sonra dahil edildiğini belirtti.


Görüşmede CHP'li üyelerin önerisiyle meclis üyelerinin de Komşu Dayanışma Sistemi'ne destek olması da gündeme gelirken Başkan Uysal, "Bu konuda destek bekliyorum. Yaşadığımız sorunun sağlıklı ilgili boyutu aşılsa da sosyal ve ekonomik sıkıntılarının devam edeceği anlaşılıyor. Sizlerden Komşu Dayanışma Sistemi'ni desteklemenizi rica ediyorum. Her zaman olduğu gibi kamu yararında buluşalım" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.