Muratpaşa'da kurbanlıklar satışta

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.08.2019 - 13:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 16:10
 

Muratpaşa'da kurbanlıklar satışta

Muratpaşa Belediyesi'nin hazırladığı satış alanlarına kurbanlık hayvanlar getirilmeye başlandı. Kurbanlık hayvanlar, Muratpaşa Belediyesi veterinerince kontrol edilerek, satış alanlarına alınıyor.

Kurban Bayramı hazırlıklarını hızlandıran Muratpaşa Belediyesi'nin belirlediği satış alanlarına kurbanlık hayvanlar getirilmeye başlandı. Mehmetçik Mahallesi Gazi Bulvarı üzeri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) karşısı ile Ermenek Mahallesi Aycan-1 Sokak olmak üzere iki satış alanına getirilmeye başlanan kurbanlık hayvanlar, Muratpaşa Belediyesi veterinerlerince kontrol edildi. ÜCRETSİZ KESİM ALANLARI Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; kent yaşayanlarının huzurlu bir bayram geçirmeleri için gerekli önlemleri almaya devam ettiklerini söyledi. Belediye olarak, ücretsiz kurban kesim hizmeti de vereceklerini belirten Başkan Uysal, "444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi'nden randevu alan komşularımız, ATSO karşısı ve Ermenek Mahallesi'ndeki satış alanlarında, kurbanlarını ücretsiz kestirebilecek" dedi. KENDİLERİ KESMEK İSTEYENLER İÇİN 3 AYRI MERKEZ Muratpaşa Belediyesi, bununla birlikte kurbanlarını kendi kesmek ya da kestirmek isteyenler için de ilçenin 3 noktasını kesim alanı olarak belirledi. Konuksever, Cumhuriyet, Bayındır mahalleleri kapalı pazar yerlerinde özel kesim alanı oluşturuldu. NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Muratpaşa Belediyesi veterinerlerinden Emrah Karoğlu; "Muratpaşa belediyemize ait kurban kesim noktalarında kurbanlık kesim noktalarında her yıl olduğu gibi rutin kontrollerimize yapmaktayız. Hayvanların hamile olup olmadığına dikkat ederek genel sağlık kontrollerini yapıyoruz. Hayvanların küpeli olup olmadıklarını da dikkat ediyoruz. Bu şekilde hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların bir nebze önüne geçmeye çalışmaktayız" dedi.    
Muratpaşa Belediyesi'nin hazırladığı satış alanlarına kurbanlık hayvanlar getirilmeye başlandı. Kurbanlık hayvanlar, Muratpaşa Belediyesi veterinerince kontrol edilerek, satış alanlarına alınıyor.

Kurban Bayramı hazırlıklarını hızlandıran Muratpaşa Belediyesi'nin belirlediği satış alanlarına kurbanlık hayvanlar getirilmeye başlandı. Mehmetçik Mahallesi Gazi Bulvarı üzeri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) karşısı ile Ermenek Mahallesi Aycan-1 Sokak olmak üzere iki satış alanına getirilmeye başlanan kurbanlık hayvanlar, Muratpaşa Belediyesi veterinerlerince kontrol edildi.

ÜCRETSİZ KESİM ALANLARI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; kent yaşayanlarının huzurlu bir bayram geçirmeleri için gerekli önlemleri almaya devam ettiklerini söyledi. Belediye olarak, ücretsiz kurban kesim hizmeti de vereceklerini belirten Başkan Uysal, "444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi'nden randevu alan komşularımız, ATSO karşısı ve Ermenek Mahallesi'ndeki satış alanlarında, kurbanlarını ücretsiz kestirebilecek" dedi.

KENDİLERİ KESMEK İSTEYENLER İÇİN 3 AYRI MERKEZ

Muratpaşa Belediyesi, bununla birlikte kurbanlarını kendi kesmek ya da kestirmek isteyenler için de ilçenin 3 noktasını kesim alanı olarak belirledi. Konuksever, Cumhuriyet, Bayındır mahalleleri kapalı pazar yerlerinde özel kesim alanı oluşturuldu.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Muratpaşa Belediyesi veterinerlerinden Emrah Karoğlu; "Muratpaşa belediyemize ait kurban kesim noktalarında kurbanlık kesim noktalarında her yıl olduğu gibi rutin kontrollerimize yapmaktayız. Hayvanların hamile olup olmadığına dikkat ederek genel sağlık kontrollerini yapıyoruz. Hayvanların küpeli olup olmadıklarını da dikkat ediyoruz. Bu şekilde hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların bir nebze önüne geçmeye çalışmaktayız" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.