Muratpaşa’nın yeni iletişim yöntemi: Tabelalar

GÜNDEM 05.08.2019 - 16:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Muratpaşa’nın yeni iletişim yöntemi: Tabelalar

Muratpaşa Belediyesi çeşitli yerlere diktiği tabelalarla vatandaşa derdini anlatıyor. Bu tabelalar bazen ceza alan esnafı teşhir etmek için kullanılıyor, bazen de kazdığı sokakları asfaltlamayan ASAT gibi kurumları halka şikayet etmek ve uyarmak için…

haberimizvar.net Antalya Muratpaşa Belediyesi vatandaşı bilgilendirmek için kullandığı tabelalarla dikkat çekiyor. Daha önce başta Kızılarık ve Kızıltoprak mahalleleri olmak üzere ilçe sınırları içindeki çeşitli mahallelere, kanalizasyon ve drenaj çalışmasından dolayı kazdığı asfaltları yenilemeyen Antalya Su ve Atıksu İdaresi’ni (ASAT) uyarmak için tabelalar diken Muratpaşa Belediyesi, Salı günü de kurallara uymadığı için tezgahı kaldırılan pazar esnafını teşhir etti. PAZARCIYA CEZA TABELASI Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, Yüksekalan Mahallesi'nde Salı günleri kurulan sokak pazarında, sattığı ürünlere fiyat etiketi koymayan esnafa uyarıda bulundu. Esnafın sonraki haftalarda da aynı kural ihlalini sürdürmesinin ardından ekipler, bu kişiye para cezası uyguladı. Buna rağmen hala kurallara uymayan esnafın bu hafta tezgah açmasına izin verilmedi. Ekipler, vatandaşların bilgilenmesi amacıyla tezgahın bulunduğu yere, 'Bu tezgah sahibi pazar yeri kurallarına uymadığından dolayı Zabıta Müdürlüğü tarafından geçici süre ile cezalandırılarak kapatılmıştır' tabelaları yerleştirdi. MURATPAŞA’DAN ASAT’A UYARI Çeşitli tabelalarla Muratpaşa sakinlerini bilgilendiren ve ilgili kurumlara, kişilere mesaj gönderen belediye Kızılarık ve Kızıltoprak başta olmak üzere çeşitli mahallelerde ASAT’a yönelik tabelalar yerleştirdi. Bu tabelalarla “Değerli komşularımız” diye Muratpaşalılara seslenen belediye, “İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj kanalı yapımı sonrası, yol kazı tamiri ve yama yetkisi ASAT’tadır” ifadelerine yer verdi. CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nin CHP’li Büyükşehir Belediyesi idaresinde olan ASAT’a bu şekilde mesaj göndermesi dikkatleri çekti. ASAT’TAN MURATPAŞA’YA CEVAP Muratpaşa Belediyesi’nin tabelalar üzerinden verdiği mesaj üzerine açıklama yapan ASAT ise, “Muratpaşa Belediyesi'nin, Kızılarık'ta asfaltlama çalışması yapılacağını belirtmesi üzerine bölge ASAT tarafından altyapı yatırım programına alındı. Bölgede toplam 635 metre kanalizasyon ve 1400 metre yağmur suyu drenaj hattı çalışması yapıldı. Ancak kısa sürede altyapı çalışması tamamlanan sokakların asfaltlama işlemi Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılması gerekirken, belediye söz konusu asfaltlama işinin önce Kasım 2019, sonra da Ocak 2020 programında olduğunu bildirdi. Bu arada ASAT yapılacak asfaltlamada kendi payına düşenden fazlasını Muratpaşa Belediyesi'ne vermeyi önerdi ve bu konuda sözlü mutabakat sağlandı. Belediye asfaltlama işlemini Ocak 2020'ye ertelemesine rağmen Kızılarık Mahallesi’nin belli noktalarına ASAT'a yönelik uyarı tabelaları konuldu. Bunun üzerine, ASAT olarak, vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması adına programımızda yer almamasına rağmen asfaltlama işlemine başlanmıştır" ifadelerini kullandı. 
Muratpaşa Belediyesi çeşitli yerlere diktiği tabelalarla vatandaşa derdini anlatıyor. Bu tabelalar bazen ceza alan esnafı teşhir etmek için kullanılıyor, bazen de kazdığı sokakları asfaltlamayan ASAT gibi kurumları halka şikayet etmek ve uyarmak için…

haberimizvar.net Antalya Muratpaşa Belediyesi vatandaşı bilgilendirmek için kullandığı tabelalarla dikkat çekiyor. Daha önce başta Kızılarık ve Kızıltoprak mahalleleri olmak üzere ilçe sınırları içindeki çeşitli mahallelere, kanalizasyon ve drenaj çalışmasından dolayı kazdığı asfaltları yenilemeyen Antalya Su ve Atıksu İdaresi’ni (ASAT) uyarmak için tabelalar diken Muratpaşa Belediyesi, Salı günü de kurallara uymadığı için tezgahı kaldırılan pazar esnafını teşhir etti.

PAZARCIYA CEZA TABELASI

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, Yüksekalan Mahallesi'nde Salı günleri kurulan sokak pazarında, sattığı ürünlere fiyat etiketi koymayan esnafa uyarıda bulundu. Esnafın sonraki haftalarda da aynı kural ihlalini sürdürmesinin ardından ekipler, bu kişiye para cezası uyguladı. Buna rağmen hala kurallara uymayan esnafın bu hafta tezgah açmasına izin verilmedi. Ekipler, vatandaşların bilgilenmesi amacıyla tezgahın bulunduğu yere, 'Bu tezgah sahibi pazar yeri kurallarına uymadığından dolayı Zabıta Müdürlüğü tarafından geçici süre ile cezalandırılarak kapatılmıştır' tabelaları yerleştirdi.

MURATPAŞA’DAN ASAT’A UYARI

Çeşitli tabelalarla Muratpaşa sakinlerini bilgilendiren ve ilgili kurumlara, kişilere mesaj gönderen belediye Kızılarık ve Kızıltoprak başta olmak üzere çeşitli mahallelerde ASAT’a yönelik tabelalar yerleştirdi. Bu tabelalarla “Değerli komşularımız” diye Muratpaşalılara seslenen belediye, “İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj kanalı yapımı sonrası, yol kazı tamiri ve yama yetkisi ASAT’tadır” ifadelerine yer verdi. CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nin CHP’li Büyükşehir Belediyesi idaresinde olan ASAT’a bu şekilde mesaj göndermesi dikkatleri çekti.

ASAT’TAN MURATPAŞA’YA CEVAP

Muratpaşa Belediyesi’nin tabelalar üzerinden verdiği mesaj üzerine açıklama yapan ASAT ise, “Muratpaşa Belediyesi'nin, Kızılarık'ta asfaltlama çalışması yapılacağını belirtmesi üzerine bölge ASAT tarafından altyapı yatırım programına alındı. Bölgede toplam 635 metre kanalizasyon ve 1400 metre yağmur suyu drenaj hattı çalışması yapıldı. Ancak kısa sürede altyapı çalışması tamamlanan sokakların asfaltlama işlemi Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılması gerekirken, belediye söz konusu asfaltlama işinin önce Kasım 2019, sonra da Ocak 2020 programında olduğunu bildirdi. Bu arada ASAT yapılacak asfaltlamada kendi payına düşenden fazlasını Muratpaşa Belediyesi'ne vermeyi önerdi ve bu konuda sözlü mutabakat sağlandı. Belediye asfaltlama işlemini Ocak 2020'ye ertelemesine rağmen Kızılarık Mahallesi’nin belli noktalarına ASAT'a yönelik uyarı tabelaları konuldu. Bunun üzerine, ASAT olarak, vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması adına programımızda yer almamasına rağmen asfaltlama işlemine başlanmıştır" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.