Muratpaşa’ya izin yok

GÜNDEM 09.08.2021 - 12:39, Güncelleme: 09.08.2021 - 12:39
 

Muratpaşa’ya izin yok

Orman yangınları için helikopter kiralayan Haluk Levent, ‘Bakanlıktan getirebilirsiniz yazısı aldık” dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin iki başvurusuna da yanıt vermeyen Bakanlık, sosyal medyadan ‘izne gerek yok’ dedi. İzin alamayan Muratpaşa helikopter kiralayamadı.

HABERİMİZVAR – Antalya’da yaşanan tarihin en büyük yangınında Tarım ve Orman Bakanlığı, sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere verdiği helikopter kiralama iznini Muratpaşa Belediyesi’ne vermedi. Üstelik Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından Muratpaşa’ya “İzne gerek yok” diye cevap verirken Gazete Pencere’ye konuşan Haluk Levent, “Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu helikopteri getirtmek için yazı yazıyoruz. Onlar da ‘Bu helikopteri getirebilirsiniz’ diye bir cevapla Orman Bakanlığı’nın kullanımına verileceğini yazı altına alıyor” dedi. MURATPAŞA’DAN 2 KEZ BAŞVURU Gazete Pencere’de yer alan habere göre, Muratpaşa Belediyesi Antalya’da 28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarında kullanılmak üzere önce Adalya Vakfı ve sonrasında belediye olarak iki kez yangın söndürme helikopteri kiralamak için girişimde bulunduğu dile getirildi. Muratpaşa Belediyesi’nin tüm girişimlerine rağmen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sadece sosyal medya hesabından ‘İzne gerek yok’ açıklaması yaptığı, haberde aktarıldı. Ancak sivil toplum kuruluşları ve şirketlerin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin alarak helikopter ve uçak kiraladıklarının belirtildiği haberde o kuruluşlardan biri olan AHBAP Derneği başkanı sanatçı Haluk Levent’in açıklamalarına yer verildi. BAKANLIKTAN HALUK LEVENT’E İZİN Gazete Pencere’ye konuşan Levent, “Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu helikopteri getirtmek için yazı yazıyoruz. Onlar da ‘Bu helikopteri getirebilirsiniz’ diye bir cevapla Orman Bakanlığı’nın kullanımına verileceğini yazı altına alıyor” dedi. Helikopterin konma-konaklama ücretlerinin, yakıt giderlerinin kendileri tarafından karşılandığını belirten Levent, helikopterin Yatağan’daki yangında kullanıldığını belirtti. Levent, sosyal medya hesabından da izin konusunda yardımcı olan Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarına teşekkür etti. SİYASET KAMU YARARININ ÜSTÜNDE Bunun yanı sıra, haberde, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Bakanlığı verdiği izin doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve özel sektör kuruluşlarının katkılarıyla yüksek kapasiteli bir yangın söndürme helikopterinin Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. ODAŞ Enerji ve İsrailli Arad Holding de İsrail’den 3 yangın söndürme uçağı kiralayarak Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonundaki filoya dahil ettiğini ve kiralama haberini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiği de haberde yer aldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, haberde yer alan değerlendirmesinde “Türkiye’de üretilen ortam siyaseti kamu yararının üzerinde tutuyor. Yangınla mücadelede dahi geçerli bu maalesef. Bu büyük bir talihsizlik. Bir ülke için ayrı bir felaket bu, bu da bir afet” ifadelerini kullandı. 
Orman yangınları için helikopter kiralayan Haluk Levent, ‘Bakanlıktan getirebilirsiniz yazısı aldık” dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin iki başvurusuna da yanıt vermeyen Bakanlık, sosyal medyadan ‘izne gerek yok’ dedi. İzin alamayan Muratpaşa helikopter kiralayamadı.

HABERİMİZVAR – Antalya’da yaşanan tarihin en büyük yangınında Tarım ve Orman Bakanlığı, sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere verdiği helikopter kiralama iznini Muratpaşa Belediyesi’ne vermedi. Üstelik Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından Muratpaşa’ya “İzne gerek yok” diye cevap verirken Gazete Pencere’ye konuşan Haluk Levent, “Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu helikopteri getirtmek için yazı yazıyoruz. Onlar da ‘Bu helikopteri getirebilirsiniz’ diye bir cevapla Orman Bakanlığı’nın kullanımına verileceğini yazı altına alıyor” dedi.

MURATPAŞA’DAN 2 KEZ BAŞVURU

Gazete Pencere’de yer alan habere göre, Muratpaşa Belediyesi Antalya’da 28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarında kullanılmak üzere önce Adalya Vakfı ve sonrasında belediye olarak iki kez yangın söndürme helikopteri kiralamak için girişimde bulunduğu dile getirildi.

Muratpaşa Belediyesi’nin tüm girişimlerine rağmen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sadece sosyal medya hesabından ‘İzne gerek yok’ açıklaması yaptığı, haberde aktarıldı. Ancak sivil toplum kuruluşları ve şirketlerin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin alarak helikopter ve uçak kiraladıklarının belirtildiği haberde o kuruluşlardan biri olan AHBAP Derneği başkanı sanatçı Haluk Levent’in açıklamalarına yer verildi.

BAKANLIKTAN HALUK LEVENT’E İZİN

Gazete Pencere’ye konuşan Levent, “Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu helikopteri getirtmek için yazı yazıyoruz. Onlar da ‘Bu helikopteri getirebilirsiniz’ diye bir cevapla Orman Bakanlığı’nın kullanımına verileceğini yazı altına alıyor” dedi. Helikopterin konma-konaklama ücretlerinin, yakıt giderlerinin kendileri tarafından karşılandığını belirten Levent, helikopterin Yatağan’daki yangında kullanıldığını belirtti. Levent, sosyal medya hesabından da izin konusunda yardımcı olan Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarına teşekkür etti.

SİYASET KAMU YARARININ ÜSTÜNDE

Bunun yanı sıra, haberde, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Bakanlığı verdiği izin doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve özel sektör kuruluşlarının katkılarıyla yüksek kapasiteli bir yangın söndürme helikopterinin Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. ODAŞ Enerji ve İsrailli Arad Holding de İsrail’den 3 yangın söndürme uçağı kiralayarak Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonundaki filoya dahil ettiğini ve kiralama haberini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiği de haberde yer aldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, haberde yer alan değerlendirmesinde “Türkiye’de üretilen ortam siyaseti kamu yararının üzerinde tutuyor. Yangınla mücadelede dahi geçerli bu maalesef. Bu büyük bir talihsizlik. Bir ülke için ayrı bir felaket bu, bu da bir afet” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.