Mustafa Şentop yine savuşturdu

GÜNDEM 05.07.2021 - 14:56, Güncelleme: 05.07.2021 - 14:56
 

Mustafa Şentop yine savuşturdu

İçişleri Bakanı Soylu’nun Peker’den ‘10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasını soran CHP Milletvekili Özel’e Mustafa Şentop’tan 37 gün sonra yanıt geldi. Şentop, bu kişinin milletvekili olmadığını, dolayısıyla TBMM’nin yapacağı bir işlemin bulunmadığını belirtti.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den ‘10 bin dolar alan siyasetçi’ olduğunu dile getirmişti. Bu açıklama siyaset arenasını ısıtmış ve yankısı uzun zaman sürmüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyu gündeme getirerek Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a “Bu konuyu açıklamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne düşen bu kara gölgeyi kaldırmak zorundasın” diye çağrı yapmıştı. Şentop ise İçişleri Bakanlığı’na 27 Mayıs’ta bir yazı yazarak Meclis’in adının böylesi bir iddia ile anılması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurgulamış, gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara, hem de Meclis Başkanlığına gönderilmesini istemişti. ÖZEL’E 37 GÜN SONRA YANIT CHP Milletvekili Özgür Özel de 24 Mayıs’ta konuyu Şentop’a yazılı olarak sordu. Şentop 37 gün sonra Özel’e yazılı bir yanıt verdi. HaberTürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, Şentop bu kişinin milletvekili olmadığı ve araştırılmasının yargının konusu olduğunu belirtti. Şentop yazılı yanıtında, “Bu çerçevede anılan iddianın adli makamlara ulaştırıldığı bilgisi edinildikten ve kamuoyu ile paylaşıldıktan sona konuyla ilgili yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek dışında gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi, gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yapılacak resmi bir işlem bulunmadığı malumlarınızdır” dedi. İDDİANIN SAHİBİ BEN DEĞİLİM Mustafa Şentop, konuyla ilgili 27 Mayıs’ta iddianın sahibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazdığı yazı ve daha sonrasında Bakan ile yaptığı görüşmeyi de anlattı. Yargıya ulaşan bir konuda Meclis başkanının hukuki bir sorumluluğu bulunamayacağını belirten Şentop, “Beklenen husus eğer dilekçelerinizde bahsi geçen iddiaya konu kişinin açıklanması ise öncelikle söz konusu iddianın sahibinin şahsım olmadığını, dolayısıyla bu kişinin kim olduğunun açıklamasının tarafımdan istenmesinin makul olmadığını hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı. 
İçişleri Bakanı Soylu’nun Peker’den ‘10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasını soran CHP Milletvekili Özel’e Mustafa Şentop’tan 37 gün sonra yanıt geldi. Şentop, bu kişinin milletvekili olmadığını, dolayısıyla TBMM’nin yapacağı bir işlemin bulunmadığını belirtti.

haberimizvar.net- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den ‘10 bin dolar alan siyasetçi’ olduğunu dile getirmişti. Bu açıklama siyaset arenasını ısıtmış ve yankısı uzun zaman sürmüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyu gündeme getirerek Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a “Bu konuyu açıklamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne düşen bu kara gölgeyi kaldırmak zorundasın” diye çağrı yapmıştı. Şentop ise İçişleri Bakanlığı’na 27 Mayıs’ta bir yazı yazarak Meclis’in adının böylesi bir iddia ile anılması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurgulamış, gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara, hem de Meclis Başkanlığına gönderilmesini istemişti.

ÖZEL’E 37 GÜN SONRA YANIT

CHP Milletvekili Özgür Özel de 24 Mayıs’ta konuyu Şentop’a yazılı olarak sordu. Şentop 37 gün sonra Özel’e yazılı bir yanıt verdi. HaberTürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, Şentop bu kişinin milletvekili olmadığı ve araştırılmasının yargının konusu olduğunu belirtti. Şentop yazılı yanıtında, “Bu çerçevede anılan iddianın adli makamlara ulaştırıldığı bilgisi edinildikten ve kamuoyu ile paylaşıldıktan sona konuyla ilgili yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek dışında gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi, gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yapılacak resmi bir işlem bulunmadığı malumlarınızdır” dedi.

İDDİANIN SAHİBİ BEN DEĞİLİM

Mustafa Şentop, konuyla ilgili 27 Mayıs’ta iddianın sahibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazdığı yazı ve daha sonrasında Bakan ile yaptığı görüşmeyi de anlattı. Yargıya ulaşan bir konuda Meclis başkanının hukuki bir sorumluluğu bulunamayacağını belirten Şentop, “Beklenen husus eğer dilekçelerinizde bahsi geçen iddiaya konu kişinin açıklanması ise öncelikle söz konusu iddianın sahibinin şahsım olmadığını, dolayısıyla bu kişinin kim olduğunun açıklamasının tarafımdan istenmesinin makul olmadığını hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.