Müzede 'Kuzey Rüzgarları' konseri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.10.2023 - 16:31, Güncelleme: 11.10.2023 - 16:42
 

Müzede 'Kuzey Rüzgarları' konseri

Antalya Arkeoloji Müzesi bir kez daha opera şarkılarıyla çınladı. Müze fuayesindeki konserde, soprano Burcu Bukem Kuru, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini yorumladı.

haberimizvar.net- Müzede antik çağlara ait heykellerin, lahitlerin sergilendiği alanda gerçekleşen 'Kuzey Rüzgarları' adlı konserde Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) solist sanatçısı soprano Burcu Bukem Kuru, piyanist Anna Tepretmez birlikte sahne aldı. Konsere, klasik müzik severlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.  Konser, Soprano Burcu Bukem Kuru'nun, ünlü besteci Jean Sibelius'un 'Var Det En Dröm' adlı eserini seslendirmesiyle başladı. Eserlerin bestecilerinin hayat hikâyelerini ve eserin hikayesini de anlatan sanatçı Kuru, Wilhelm Stenhammar, Ture Rangström, Gözta Nyström, Lars Erik Larson, Filipa Engellau'nun savaşı, savaşın acımasızlığını, dökülen kan ve gözyaşlarını, barışı, dünya kardeşliğini anlatan eserlerini piyanist Anna Tepretmez'in piyanosu eşliğinde opera dilinde yorumladı. Sanatçı Kuru, besteci Filippa Engellau'nun savaşlarda acı çeken insanlar için bestelediği 'Jag Vill Tanda Ett Ljus' (Bir Mum Yakmak İstiyorum) adlı eseriyle konserini sonlandırdı.  BURCU BUKEM KURU KİMDİR? Burcu Bukem Kuru, opera eğitimini İtalya'da tamamladı. Hayata geçirdiği projelerle sık sık gündeme gelen solist sanatçı Kuru'nun Sapienza Üniversitesi ile yaptığı 'Hitit Projesi' ise Dünya Su Örgütü tarafından programa alınmıştı. Kuru'nun 'Suyun Belleği' ve 'Aşkın Her Hali' adlı projeleri de bulunuyor. Kuru, kültür elçisi olarak da tanınıyor.
Antalya Arkeoloji Müzesi bir kez daha opera şarkılarıyla çınladı. Müze fuayesindeki konserde, soprano Burcu Bukem Kuru, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini yorumladı.

haberimizvar.net- Müzede antik çağlara ait heykellerin, lahitlerin sergilendiği alanda gerçekleşen 'Kuzey Rüzgarları' adlı konserde Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) solist sanatçısı soprano Burcu Bukem Kuru, piyanist Anna Tepretmez birlikte sahne aldı. Konsere, klasik müzik severlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. 

Konser, Soprano Burcu Bukem Kuru'nun, ünlü besteci Jean Sibelius'un 'Var Det En Dröm' adlı eserini seslendirmesiyle başladı. Eserlerin bestecilerinin hayat hikâyelerini ve eserin hikayesini de anlatan sanatçı Kuru, Wilhelm Stenhammar, Ture Rangström, Gözta Nyström, Lars Erik Larson, Filipa Engellau'nun savaşı, savaşın acımasızlığını, dökülen kan ve gözyaşlarını, barışı, dünya kardeşliğini anlatan eserlerini piyanist Anna Tepretmez'in piyanosu eşliğinde opera dilinde yorumladı. Sanatçı Kuru, besteci Filippa Engellau'nun savaşlarda acı çeken insanlar için bestelediği 'Jag Vill Tanda Ett Ljus' (Bir Mum Yakmak İstiyorum) adlı eseriyle konserini sonlandırdı. 

BURCU BUKEM KURU KİMDİR?

Burcu Bukem Kuru, opera eğitimini İtalya'da tamamladı. Hayata geçirdiği projelerle sık sık gündeme gelen solist sanatçı Kuru'nun Sapienza Üniversitesi ile yaptığı 'Hitit Projesi' ise Dünya Su Örgütü tarafından programa alınmıştı. Kuru'nun 'Suyun Belleği' ve 'Aşkın Her Hali' adlı projeleri de bulunuyor. Kuru, kültür elçisi olarak da tanınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.