Müzik sevgisi engel tanımaz

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.12.2023 - 13:07, Güncelleme: 03.12.2023 - 13:07
 

Müzik sevgisi engel tanımaz

Doğuştan kolları olmayan Alman müzisyen Felix Klieser ayaklarıyla korno çalarak müzik sevgisinin engel tanımadığını ispatlıyor.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde Alman sanatçı Felix Klieser, solist olarak sahnede yerini aldı. Doğuştan iki kolu olmayan, 5 yaşından itibaren korno dersleri alan, Honnovaer Müzik ve Tiyatro Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra da peş peşe 'Yılın Genç Sanatçısı' ödülünün sahibi olan Klieser, tripod üzerine sabitleştirilmiş kornoyu üfleyerek, sol ayağının parmak uçlarıyla tuşlara dokunarak çaldı.  AYAK PARMAKLARINI KULLANDI Sanatçı, nefesi ve ayak parmaklarının marifetiyle dünyaca ünlü besteciler Franz von Suppe'nin 'Şair ve Köylü' adlı uvertürünü, Richard Georhge Strauss'un No.1, Mi bemol major, Op.11 adlı korno konçertosu eserlerini seslendirdi. Felix Klieser'in Fransız yapımı kornosuyla yorumladığı eserlere şef Oğuzhan Kavruk'un yönettiği orkestra eşlik etti.  ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDU 2018 yılından beri Münster Müzik Üniversitesi'nde korno dersleri veren, dünyadaki birçok gazete, dergi ve televizyona da yeteneğiyle konu olan Felix Klieser, izleyicisine keyifli dakikalar yaşattı. Klieser, yoğun alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.  
Doğuştan kolları olmayan Alman müzisyen Felix Klieser ayaklarıyla korno çalarak müzik sevgisinin engel tanımadığını ispatlıyor.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde Alman sanatçı Felix Klieser, solist olarak sahnede yerini aldı. Doğuştan iki kolu olmayan, 5 yaşından itibaren korno dersleri alan, Honnovaer Müzik ve Tiyatro Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra da peş peşe 'Yılın Genç Sanatçısı' ödülünün sahibi olan Klieser, tripod üzerine sabitleştirilmiş kornoyu üfleyerek, sol ayağının parmak uçlarıyla tuşlara dokunarak çaldı. 

AYAK PARMAKLARINI KULLANDI

Sanatçı, nefesi ve ayak parmaklarının marifetiyle dünyaca ünlü besteciler Franz von Suppe'nin 'Şair ve Köylü' adlı uvertürünü, Richard Georhge Strauss'un No.1, Mi bemol major, Op.11 adlı korno konçertosu eserlerini seslendirdi. Felix Klieser'in Fransız yapımı kornosuyla yorumladığı eserlere şef Oğuzhan Kavruk'un yönettiği orkestra eşlik etti. 

ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDU

2018 yılından beri Münster Müzik Üniversitesi'nde korno dersleri veren, dünyadaki birçok gazete, dergi ve televizyona da yeteneğiyle konu olan Felix Klieser, izleyicisine keyifli dakikalar yaşattı. Klieser, yoğun alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.