Myra'daki tiyatro maskları ilgi çekiyor

YEREL 09.05.2021 - 12:18, Güncelleme: 09.05.2021 - 12:18
 

Myra'daki tiyatro maskları ilgi çekiyor

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan ve Antalya bölgesinin en fazla ziyaretçi çeken ve en çok gelir getiren ören yerlerinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki, Roma tiyatro maskları ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

haberimizvar.net- Likya Birliği'nin altı önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki, Myra Antik Tiyatrosu'nda, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülen kazılarda, çok sayıda antik tiyatro maskları ortaya çıkarıldı. Mermer üstüne işlenmiş olan bu tiyatro maskları, antik kentin girişinin sol bölümündeki gezi alanına yerleştirildi. Özellikle üçlü insan başı bulunan mask, gezi alanının hemen girişine bir mermer kaide üstüne yerleştirildi. Antik kente gelen ziyaretçileri bu üçlü mask karşılıyor. Bu üçlü mask aynı zamanda Myra Antik Kenti'nin simgesi haline geldi ve kentin en çok ilgi çeken simgesi oldu.   Myra Antik Kenti'ne gelen ziyaretçilerin büyük bölümü, maskı Antik Roma Tiyatrosu ile birleştirerek fotoğrafını çekiyor. Büyük bir bölümü de bu üçlü maskın yanında ve arkasına geçerek mutlaka bir anı fotoğrafı çektiriyor. Bazen turistler, bu maskta fotoğraf çektirmek için sıra bekliyor. Bu çekilen fotoğraflar dünyanın birçok ülkesinde evlerde, albümlerde, sosyal medyada yer alıyor ve Türkiye'nin ve Myra Antik Kenti'nin tanıtımını yapıyor.   Üçlü maskın yanına oturarak fotoğraf çektiren Ukraynalı Olga Vitko, "Bu maskların fotoğrafını Kiev'de bir arkadaşımın evinde görmüştüm. Antalya'ya tatile gelince Demre turuna katıldım. Myra Antik Kenti'ne gelince ilk işim maskların yanında fotoğraf çektirmek oldu. Bu fotoğrafı büyütüp, çerçeveleterek evimin salonuna asacağım" dedi.
Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan ve Antalya bölgesinin en fazla ziyaretçi çeken ve en çok gelir getiren ören yerlerinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki, Roma tiyatro maskları ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

haberimizvar.net- Likya Birliği'nin altı önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ndeki, Myra Antik Tiyatrosu'nda, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülen kazılarda, çok sayıda antik tiyatro maskları ortaya çıkarıldı. Mermer üstüne işlenmiş olan bu tiyatro maskları, antik kentin girişinin sol bölümündeki gezi alanına yerleştirildi. Özellikle üçlü insan başı bulunan mask, gezi alanının hemen girişine bir mermer kaide üstüne yerleştirildi. Antik kente gelen ziyaretçileri bu üçlü mask karşılıyor. Bu üçlü mask aynı zamanda Myra Antik Kenti'nin simgesi haline geldi ve kentin en çok ilgi çeken simgesi oldu.

 

Myra Antik Kenti'ne gelen ziyaretçilerin büyük bölümü, maskı Antik Roma Tiyatrosu ile birleştirerek fotoğrafını çekiyor. Büyük bir bölümü de bu üçlü maskın yanında ve arkasına geçerek mutlaka bir anı fotoğrafı çektiriyor. Bazen turistler, bu maskta fotoğraf çektirmek için sıra bekliyor. Bu çekilen fotoğraflar dünyanın birçok ülkesinde evlerde, albümlerde, sosyal medyada yer alıyor ve Türkiye'nin ve Myra Antik Kenti'nin tanıtımını yapıyor.

 

Üçlü maskın yanına oturarak fotoğraf çektiren Ukraynalı Olga Vitko, "Bu maskların fotoğrafını Kiev'de bir arkadaşımın evinde görmüştüm. Antalya'ya tatile gelince Demre turuna katıldım. Myra Antik Kenti'ne gelince ilk işim maskların yanında fotoğraf çektirmek oldu. Bu fotoğrafı büyütüp, çerçeveleterek evimin salonuna asacağım" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.