NASA Jüpiter'in uydusuna uçuş için SpaceX ile anlaştı

YAŞAM 25.07.2021 - 11:40, Güncelleme: 25.07.2021 - 11:40
 

NASA Jüpiter'in uydusuna uçuş için SpaceX ile anlaştı

NASA, Jüpiter'in buzlu uydusunun uygun yaşam koşulları barındırıp barındırmadığını inceleyecek. SpaceX ile imzalanan sözleşme bedeli 178 milyon dolar.

haberimizvar.net- Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Jüpiter gezegeninin buz tutmuş uydusu Europe’a tasarladığı yolculuk için Elon Musk’ın SpaceX’ini seçtiğini duyurdu. Europe Clipper aracı, 2024 yılında Florida’daki Kennedy Uzay Üssünden Falcon Heavy füzesiyle fırlatılacak. Sözleşmenin bedeli 178 milyon dolar tutuyor. Aracın daha önce Space Launch System (SLS) füzesiyle fırlatılması planlanmıştı, ancak NASA, projede gecikmeler ve maliyet artışıyla karşı karşıya kalmıştı.  SLS henüz faaliyete geçmediğinden, Falcon Heavy, 2018'deki ilk uçuşundan bu yana ticarî ve kamu uçuşlarında görevlendirildi. Falcon Heavy, kalkış sırasında yaklaşık 2 bin 300 ton (22 milyon newton) itiş gücü sağlıyor. Bu da yaklaşık 18 adet Boeing 747’nin toplam itiş gücüne karşılık geliyor. Yörünge aracı, bu buzlu uydunun yaşam için uygun koşulları barındırıp barındırmadığını belirlemek için Europe çevresinde 40 ila 50 yakın uçuş yapacak. Yörünge aracında özellikle kamera ve yüksek çözünürlüklü görüntü ve uydunun yüzeyinin ve atmosferinin haritasını elde etmek için spektrometre ile buz tabakasının altında sıvı su bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla radar bulunacak. (Ajans Bizim)
NASA, Jüpiter'in buzlu uydusunun uygun yaşam koşulları barındırıp barındırmadığını inceleyecek. SpaceX ile imzalanan sözleşme bedeli 178 milyon dolar.

haberimizvar.net- Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Jüpiter gezegeninin buz tutmuş uydusu Europe’a tasarladığı yolculuk için Elon Musk’ın SpaceX’ini seçtiğini duyurdu.

Europe Clipper aracı, 2024 yılında Florida’daki Kennedy Uzay Üssünden Falcon Heavy füzesiyle fırlatılacak. Sözleşmenin bedeli 178 milyon dolar tutuyor.

Aracın daha önce Space Launch System (SLS) füzesiyle fırlatılması planlanmıştı, ancak NASA, projede gecikmeler ve maliyet artışıyla karşı karşıya kalmıştı.

 SLS henüz faaliyete geçmediğinden, Falcon Heavy, 2018'deki ilk uçuşundan bu yana ticarî ve kamu uçuşlarında görevlendirildi.

Falcon Heavy, kalkış sırasında yaklaşık 2 bin 300 ton (22 milyon newton) itiş gücü sağlıyor. Bu da yaklaşık 18 adet Boeing 747’nin toplam itiş gücüne karşılık geliyor.

Yörünge aracı, bu buzlu uydunun yaşam için uygun koşulları barındırıp barındırmadığını belirlemek için Europe çevresinde 40 ila 50 yakın uçuş yapacak.

Yörünge aracında özellikle kamera ve yüksek çözünürlüklü görüntü ve uydunun yüzeyinin ve atmosferinin haritasını elde etmek için spektrometre ile buz tabakasının altında sıvı su bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla radar bulunacak.

(Ajans Bizim)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.