NASRETTİN HOCA BEYAZ PERDEDE

KÜLTÜR 03.06.2022 - 12:54, Güncelleme: 03.06.2022 - 12:59
 

NASRETTİN HOCA BEYAZ PERDEDE

Antalyalı Keziban Yücesan ile Ayhan Tat ortaklığındaki Güneş Medya, Barbaros’un Sırrı adlı çocuk filminden sonra bu kez Türk kültüründe önemli bir yer tutan Nasrettin Hoca’yı beyaz perdeye yansıttı.

haberimizvar.net- Anadolu Selçuklu dönemlerin Akşehir ile Hortu çevresinde yaşamış efsanevi bir kişilik olan Nasrettin Hoca, beyaz perdeye yansıtıldı. Genel olarak hazır cevaplı ve mizah anlayışı ile haiz bir bilge olarak tarihe geçen ve fıkralarıyla Türk milletinin gönlünde yer bulan Nasrettin Hoca’nın hayatı, Güneş Medya’nın yapımcılığında bir sinema filmine konu oldu. Antalyalı Keziban Yücesan ile Ayhan Tat ortaklığındaki Güneş Medya’nın çocuk filmleri serisinin ikinci halkası olan Nasrettin Hoca’nın senaryosunu AyhanTat yazdı. Yönetmenliğini Celil Engin Temizer'in, genel koordinatörlüğünü ise yine Antalyalı gazeteciEsra Bozkaya’nın üstlendiği Nasrettin Hoca adlı film, Burdur’un Yeşilova İlçesi’ne bağlı Salda Köyü’nde çekildi.  HOCA ROLÜ DEMİR’İN Talip Şahin’in GörüntüYönetmeni, Canan Yüksel Aktop’inCast Direktörü olduğu filmde Nasrettin Hoca’yıAlanyalı ünlü oyuncu Zeki Demir canlandırdı. 45 kişilik kadroda, İzmirli oyuncu Tendü Hepkeskin, Antalyalı tiyatro ve sinema oyuncuları Bülent Ünsür, İlhan Örenel, Musa Yılmaz, Abdullah Duran, Bülent Akkaş, Hafize Ünlücan, Nuri Dilek, Yüksel Canan Aktop, Osman Kapar, Hasan Çakır, Ersin Gökçe, Soner Çeliköz ile birlikte çok sayıda oyuncu yeraldı. Yaklaşık 10 gün süren çekimlerde Nasrettin Hoca’nın,  göle maya çalma, enseye şaplak, ciğeri kim yedi, parayı veren düdüğü çalar gibi çok bilinen fıkraları canlandırıldı.   SALDA’YA MAYA ÇALDI Çocuk filmleri serisiyle amaçlarının çocukları güldürürken düşündürmek olduğunu belirten yapımcı Güneş Medya ortakları Yücesan ve Tat, çocuklara yönelik projelerinin devam edeceğini söyledi. Yapımcılar, Türk Kültüründe önemli bir yere sahip olan Nasreddin Hoca’nın 50’den fazla fıkrasından yola çıkılarak yapılan filmin yeni eğitim ve öğretim döneminde okullarda da gösterileceğini ifade etti. Eğlenceli bir ortamda gerçekleşen çekimlerde, son yıllarda çevresel sorunlarıyla da gündemde olan Salda Gölü’ne maya çalıp dua eden Nasreddin Hoca rolündeki Zeki Demir, tüm ülkeye bolluk, bereket, barış dolu günler diledi.
Antalyalı Keziban Yücesan ile Ayhan Tat ortaklığındaki Güneş Medya, Barbaros’un Sırrı adlı çocuk filminden sonra bu kez Türk kültüründe önemli bir yer tutan Nasrettin Hoca’yı beyaz perdeye yansıttı.

haberimizvar.net- Anadolu Selçuklu dönemlerin Akşehir ile Hortu çevresinde yaşamış efsanevi bir kişilik olan Nasrettin Hoca, beyaz perdeye yansıtıldı. Genel olarak hazır cevaplı ve mizah anlayışı ile haiz bir bilge olarak tarihe geçen ve fıkralarıyla Türk milletinin gönlünde yer bulan Nasrettin Hoca’nın hayatı, Güneş Medya’nın yapımcılığında bir sinema filmine konu oldu. Antalyalı Keziban Yücesan ile Ayhan Tat ortaklığındaki Güneş Medya’nın çocuk filmleri serisinin ikinci halkası olan Nasrettin Hoca’nın senaryosunu AyhanTat yazdı. Yönetmenliğini Celil Engin Temizer'in, genel koordinatörlüğünü ise yine Antalyalı gazeteciEsra Bozkaya’nın üstlendiği Nasrettin Hoca adlı film, Burdur’un Yeşilova İlçesi’ne bağlı Salda Köyü’nde çekildi. 

HOCA ROLÜ DEMİR’İN
Talip Şahin’in GörüntüYönetmeni, Canan Yüksel Aktop’inCast Direktörü olduğu filmde Nasrettin Hoca’yıAlanyalı ünlü oyuncu Zeki Demir canlandırdı. 45 kişilik kadroda, İzmirli oyuncu Tendü Hepkeskin, Antalyalı tiyatro ve sinema oyuncuları Bülent Ünsür, İlhan Örenel, Musa Yılmaz, Abdullah Duran, Bülent Akkaş, Hafize Ünlücan, Nuri Dilek, Yüksel Canan Aktop, Osman Kapar, Hasan Çakır, Ersin Gökçe, Soner Çeliköz ile birlikte çok sayıda oyuncu yeraldı. Yaklaşık 10 gün süren çekimlerde Nasrettin Hoca’nın,  göle maya çalma, enseye şaplak, ciğeri kim yedi, parayı veren düdüğü çalar gibi çok bilinen fıkraları canlandırıldı.  

SALDA’YA MAYA ÇALDI
Çocuk filmleri serisiyle amaçlarının çocukları güldürürken düşündürmek olduğunu belirten yapımcı Güneş Medya ortakları Yücesan ve Tat, çocuklara yönelik projelerinin devam edeceğini söyledi. Yapımcılar, Türk Kültüründe önemli bir yere sahip olan Nasreddin Hoca’nın 50’den fazla fıkrasından yola çıkılarak yapılan filmin yeni eğitim ve öğretim döneminde okullarda da gösterileceğini ifade etti. Eğlenceli bir ortamda gerçekleşen çekimlerde, son yıllarda çevresel sorunlarıyla da gündemde olan Salda Gölü’ne maya çalıp dua eden Nasreddin Hoca rolündeki Zeki Demir, tüm ülkeye bolluk, bereket, barış dolu günler diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.