Nereden nereyeeee !.. EXPO'da artık sünnet düğünleri yapılıyor..

GÜNDEM 05.08.2023 - 14:13, Güncelleme: 05.08.2023 - 14:31
 

Nereden nereyeeee !.. EXPO'da artık sünnet düğünleri yapılıyor..

Nereden nereyeee !... Bir zamanlar iktidar partisinin ve hükümetin siyasi zafer olarak lanse etmeye çalıştığı, fikir babası İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz ile dönemin Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'na vefasızlık yapılan EXPO 2016 Antalya, bir diğer söylemle 'Antalya Botanik EXPO'sunun hali içler acısından öte..

'Türkiye'yi ve Antalya'yı uçuracak' nutuklarıyla, demeçleriyle parlatılan EXPO 2016 Antalya, artık sünnet düğünleri yapılan, Erik Dalı türküsüyle göbek atılan bir mekana dönüştü.. 'EXPO'YU BEN DÜŞÜNDÜM, BEN YAPTIM' YARIŞI Pek çok kimse, her fırsatta ortaya çıkan elbette siyasetçi takımı, her iyi olayı 'ben düşündüm ben yaptım" cakası ile kıspet giyip ortaya çıkanlar “EXPO’u ben düşündüm’, EXPO benim eserim, EXPO’yu Antalya’ya ben kazandırdım” diye satsa da yiğidin hakkını vermek lazım.. Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "EXPO 2016 Antalya'nın toplam maliyeti 1 milyar 720 milyon lira" olarak resmi açıklaması yapsa da macerası 2011 yılında başlayan 'EXPO 2016 Antalya'ya çok daha fazla harcama yapıldığı biliniyor. Dahası Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin ne kadarının EXPO'ya aktarıldığını da bilen yok.. EXPO için 1 milyon dolara yakın harcama yapıldığı da kulislere yansımıştı. BAZI ÜLKELERE KATILSINLAR DİYE RÜŞVET VERDİK Siyasi ikbal, bir kaç bin fazla oy almak adına çok para harcandı. EXPO 2016 Antalya'ya katılım beklendiği gibi olmayınca başta Afrika ülkeleri ve Türki devletleri olmak üzere yalvar yakar hale geldik. Baktık ki yine katılan olmuyor adamların hem pavyonlarını yaptık, hem de siyasi centilmenlik yaparak geliş gidiş ve konaklama paraları da karşıladık. Acı ama gerçek macerası 2011 yılında başlayan ve adeta bir para canavarına dönen şimdilerde içler acısı bir görüntüye bürünen EXPO 2016 tam bir fiyasko oldu. İnsanlar ziyaret etsin diye her türlü taklayı attık. AKP'YE KAYIT YAPTIRINCA İŞE GELMEDEN PARA ALDILAR Manavgatlı turizmcilerin EXPO 2016 Antalya için ' 8 Avro olan EXPO'ya giriş ücreti neden 60 liraya çıkarıldı ?" yakınması hem işin vahameti, hem de Türkiye'nin 7 yılda nereden nereye geldiğinin bir göstergesi olarak algılanmalı. Şurası yadsınamaz bir gerçek ki EXPO 2016 Antalya’yı AKP iktidarı siyaseten her açıdan kullandı.. Nitekim EXPO 2016 Antalya’da 5 bin kişinin çalıştığı, bu kişilerin bir bölümünün alana hiç gelmeden maaş aldığı iddia edildi.. Bir başka iddia ise EXPO’da çalışanların büyük bölümünün AKP Gençlik Kolları üyeleri ile AKP’ye kaydını yaptıranlar olduğu şeklinde.. AKP'Lİ TÜREL BİLE EXPO'YU BEDELSİZ ALMADI.. EXPO 2016’nın Antalya’yı uçuracağı, Antalya’nın ve Türkiye’nin ekonomisine ve tanıtımına çok önemli katkıları olacağı öne sürüldü.  Sonuç tam bir hüsran, fiyasko oldu.. EXPO 2016 Antalya elde kaldı, AKP’li Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel bile bedelsiz devrine yanaşmadı. Çünkü alanın giderleri fazla, bakımı ise çok güçtü.. Kimse bu riske girmek istemedi.. Zorunlu adres Tarım ve Orman Antalya İl Müdürlüğü oldu…Yükten kurtulmak isteyen müdürlük, bazı bahçeleri sivil toplum kuruluşlarına tahsis etti..Müdürlük, AKP zihniyeti ile hareket ederek, para kazanmak için de EXPO gibi dünya çapında ün yapmış bir alanı düğün salonu olarak kiraladı.. Artık EXPO 2016 Antalya sünnet düğünlerine, İbrahim Tatlıses konserlerine ev sahipliği yapıyor..    
Nereden nereyeee !... Bir zamanlar iktidar partisinin ve hükümetin siyasi zafer olarak lanse etmeye çalıştığı, fikir babası İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz ile dönemin Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'na vefasızlık yapılan EXPO 2016 Antalya, bir diğer söylemle 'Antalya Botanik EXPO'sunun hali içler acısından öte..

'Türkiye'yi ve Antalya'yı uçuracak' nutuklarıyla, demeçleriyle parlatılan EXPO 2016 Antalya, artık sünnet düğünleri yapılan, Erik Dalı türküsüyle göbek atılan bir mekana dönüştü..

'EXPO'YU BEN DÜŞÜNDÜM, BEN YAPTIM' YARIŞI

Pek çok kimse, her fırsatta ortaya çıkan elbette siyasetçi takımı, her iyi olayı 'ben düşündüm ben yaptım" cakası ile kıspet giyip ortaya çıkanlar “EXPO’u ben düşündüm’, EXPO benim eserim, EXPO’yu Antalya’ya ben kazandırdım” diye satsa da yiğidin hakkını vermek lazım.. Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, " EXPO 2016 Antalya'nın toplam maliyeti 1 milyar 720 milyon lira" olarak resmi açıklaması yapsa da macerası 2011 yılında başlayan ' EXPO 2016 Antalya'ya çok daha fazla harcama yapıldığı biliniyor. Dahası Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin ne kadarının EXPO'ya aktarıldığını da bilen yok.. EXPO için 1 milyon dolara yakın harcama yapıldığı da kulislere yansımıştı.

BAZI ÜLKELERE KATILSINLAR DİYE RÜŞVET VERDİK

Siyasi ikbal, bir kaç bin fazla oy almak adına çok para harcandı. EXPO 2016 Antalya'ya katılım beklendiği gibi olmayınca başta Afrika ülkeleri ve Türki devletleri olmak üzere yalvar yakar hale geldik. Baktık ki yine katılan olmuyor adamların hem pavyonlarını yaptık, hem de siyasi centilmenlik yaparak geliş gidiş ve konaklama paraları da karşıladık. Acı ama gerçek macerası 2011 yılında başlayan ve adeta bir para canavarına dönen şimdilerde içler acısı bir görüntüye bürünen EXPO 2016 tam bir fiyasko oldu. İnsanlar ziyaret etsin diye her türlü taklayı attık.

AKP'YE KAYIT YAPTIRINCA İŞE GELMEDEN PARA ALDILAR

Manavgatlı turizmcilerin EXPO 2016 Antalya için ' 8 Avro olan EXPO'ya giriş ücreti neden 60 liraya çıkarıldı ?" yakınması hem işin vahameti, hem de Türkiye'nin 7 yılda nereden nereye geldiğinin bir göstergesi olarak algılanmalı. Şurası yadsınamaz bir gerçek ki EXPO 2016 Antalya’yı AKP iktidarı siyaseten her açıdan kullandı.. Nitekim EXPO 2016 Antalya’da 5 bin kişinin çalıştığı, bu kişilerin bir bölümünün alana hiç gelmeden maaş aldığı iddia edildi.. Bir başka iddia ise EXPO’da çalışanların büyük bölümünün AKP Gençlik Kolları üyeleri ile AKP’ye kaydını yaptıranlar olduğu şeklinde..

AKP'Lİ TÜREL BİLE EXPO'YU BEDELSİZ ALMADI..

EXPO 2016’nın Antalya’yı uçuracağı, Antalya’nın ve Türkiye’nin ekonomisine ve tanıtımına çok önemli katkıları olacağı öne sürüldü.  Sonuç tam bir hüsran, fiyasko oldu.. EXPO 2016 Antalya elde kaldı, AKP’li Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel bile bedelsiz devrine yanaşmadı. Çünkü alanın giderleri fazla, bakımı ise çok güçtü.. Kimse bu riske girmek istemedi.. Zorunlu adres Tarım ve Orman Antalya İl Müdürlüğü oldu…Yükten kurtulmak isteyen müdürlük, bazı bahçeleri sivil toplum kuruluşlarına tahsis etti..Müdürlük, AKP zihniyeti ile hareket ederek, para kazanmak için de EXPO gibi dünya çapında ün yapmış bir alanı düğün salonu olarak kiraladı.. Artık EXPO 2016 Antalya sünnet düğünlerine, İbrahim Tatlıses konserlerine ev sahipliği yapıyor..

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.