Nijerya'ya COVAX kapsamında 3.9 milyon doz aşı verilecek

SAĞLIK 01.03.2021 - 17:02, Güncelleme: 01.03.2021 - 17:02
 

Nijerya'ya COVAX kapsamında 3.9 milyon doz aşı verilecek

Nijerya, COVAX programından aşı alacak 3’üncü ülke oldu. Afrika’nın yaklaşık 200 milyon nüfusuyla en kalabalık ülkesi olan Nijerya, COVAX programı kapsamında yarın 3.9 milyon doz Covid-19 aşısı alacak.

Habeerimizvar.net-   Nijerya’nın, COVAX programı kapsamında yarın 3.92 milyon doz Covid-19 aşısı alacağı duyuruldu. Ulusal Temel Sağlık Hizmetleri Geliştirme Ajansı yaptığı açıklamada, Oxford /AstraZeneca aşılarının Salı günü ülkeye ulaşacağını belirtti. Ajans aşı teslimatıyla ilgili, "Teslimat, ülkeye COVID-19 aşısının ilk gelişini işaret ediyor ve Nijerya, Gana ve Fildişi Sahili'nden sonra COVAX programından yararlanan üçüncü Batı Afrika ülkesi olacak" dedi. Önümüzdeki aylarda Nijerya, yoksul ülkelere aşı sağlamak için çalışan COVAX aracılığıyla toplam 16 milyon doz alacak. Dünya Sağlık Örgütü, COVAX programı aracılığıyla yıl sonuna kadar küresel olarak yoksul ülkelere en az iki milyar doz vermeyi aşı vermeyi hedefliyor. İKİ YIL İÇİNDE NÜFUSUN YÜZDE 70'İNİN AŞILANMASI BEKLENİYOR Nijerya, önümüzdeki iki yıl içinde yetişkin nüfusunun en az yüzde 70'ini aşılamayı umuyor, ancak yaklaşık 200 milyon insanın yaşadığı ülkede güvenlik ve lojistik ile ilgili bazı zorluklar yaşanması bekleniyor. Ülkede salgın başladığından beri, 155 bin 417 vaka ve 1.905 ölüm kayıtlara geçti, ancak uygulanan testlerin düşük sayısı göz önüne alındığında rakamların eksik sayıldığı kabul ediliyor. COVAX kapsamında dünyada aşı verilen ilk ülke 600 bin doz ile Gana olmuştu.
Nijerya, COVAX programından aşı alacak 3’üncü ülke oldu. Afrika’nın yaklaşık 200 milyon nüfusuyla en kalabalık ülkesi olan Nijerya, COVAX programı kapsamında yarın 3.9 milyon doz Covid-19 aşısı alacak.

Habeerimizvar.net-   Nijerya’nın, COVAX programı kapsamında yarın 3.92 milyon doz Covid-19 aşısı alacağı duyuruldu. Ulusal Temel Sağlık Hizmetleri Geliştirme Ajansı yaptığı açıklamada, Oxford /AstraZeneca aşılarının Salı günü ülkeye ulaşacağını belirtti.

Ajans aşı teslimatıyla ilgili, "Teslimat, ülkeye COVID-19 aşısının ilk gelişini işaret ediyor ve Nijerya, Gana ve Fildişi Sahili'nden sonra COVAX programından yararlanan üçüncü Batı Afrika ülkesi olacak" dedi.

Önümüzdeki aylarda Nijerya, yoksul ülkelere aşı sağlamak için çalışan COVAX aracılığıyla toplam 16 milyon doz alacak.

Dünya Sağlık Örgütü, COVAX programı aracılığıyla yıl sonuna kadar küresel olarak yoksul ülkelere en az iki milyar doz vermeyi aşı vermeyi hedefliyor.

İKİ YIL İÇİNDE NÜFUSUN YÜZDE 70'İNİN AŞILANMASI BEKLENİYOR

Nijerya, önümüzdeki iki yıl içinde yetişkin nüfusunun en az yüzde 70'ini aşılamayı umuyor, ancak yaklaşık 200 milyon insanın yaşadığı ülkede güvenlik ve lojistik ile ilgili bazı zorluklar yaşanması bekleniyor.

Ülkede salgın başladığından beri, 155 bin 417 vaka ve 1.905 ölüm kayıtlara geçti, ancak uygulanan testlerin düşük sayısı göz önüne alındığında rakamların eksik sayıldığı kabul ediliyor.

COVAX kapsamında dünyada aşı verilen ilk ülke 600 bin doz ile Gana olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.