Nükleer Düzenleme Kurumu 250 milyon harcadı

GÜNDEM 23.08.2021 - 12:44, Güncelleme: 23.08.2021 - 12:44
 

Nükleer Düzenleme Kurumu 250 milyon harcadı

İki yılda toplam 250 milyon lira harcayan Nükleer Düzenleme Kurumu, sadece Temmuz’da 177 milyon liralık harcamaya imza attı. Türkiye’de henüz aktif bir nükleer santral olmadığı halde yapılan bu harcama birçok düzenleme kurumu bütçesini geride bıraktı.

HABERİMİZVAR - Türkiye’de nükleer enerji sektöründeki faaliyetleri, radyasyonla ilgili tesisleri düzenlemek ve denetlemekle görevli Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), henüz herhangi bir aktif nükleer enerji santralinin olmamasına rağmen bütçede dev bir kara deliğe dönüştü. 2018 yılından bu yana tüm uyarılara ve itirazlara rağmen faaliyetlerini sürdüren NDK, iki yılda toplam 250 milyon lira harcadı. BİRÇOK KURUMU GERİDE BIRAKTI BirGün gazetesinin haberine göre, üç yıldır Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından harcamaları incelenen kurum, bu yıl en yüksek harcamasını yaparak düzenleyici ve denetleyici çok sayıda önemli kurumun yaptığı harcamayı geride bıraktı. Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2019’un tamamında 95 milyon TL harcayan NDK, geçen yıl ise 147 milyon TL harcadı. İki yılda yaklaşık 250 milyon TL harcayan kurum, bu yıl ise tüm rekorları kırdı. Harcama rakamlarına göre kurum, bu yılın sadece yedi ayında, iki yılda yaptığı harcamaların toplamına neredeyse yetişerek 211 milyon TL harcadı. NDK’nın Temmuz ayında yaptığı 177 milyon TL’lik harcama da rekor olarak kayıtlara geçti. Kurumun henüz aktif bir nükleer santrala sahip olmayan Türkiye’de bu harcamayı ne için yaptığı ise bilinmiyor. SADECE TEMMUZ’DA 177 MİLYON Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre NDK’nın bu yıl aylara göre yaptığı harcamalar şöyle: Ocak ayında 3 milyon 209 bin, Şubat’ta 6 milyon 503 bin, Mart’ta 6 milyon 122 bin, Nisan’da 6 milyon 282 bin, Mayıs’ta 8 milyon 764 bin, Haziran’da 3 milyon 421 bin, Temmuz ayında ise 177 milyon 492 bin lira… 
İki yılda toplam 250 milyon lira harcayan Nükleer Düzenleme Kurumu, sadece Temmuz’da 177 milyon liralık harcamaya imza attı. Türkiye’de henüz aktif bir nükleer santral olmadığı halde yapılan bu harcama birçok düzenleme kurumu bütçesini geride bıraktı.

HABERİMİZVAR - Türkiye’de nükleer enerji sektöründeki faaliyetleri, radyasyonla ilgili tesisleri düzenlemek ve denetlemekle görevli Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), henüz herhangi bir aktif nükleer enerji santralinin olmamasına rağmen bütçede dev bir kara deliğe dönüştü. 2018 yılından bu yana tüm uyarılara ve itirazlara rağmen faaliyetlerini sürdüren NDK, iki yılda toplam 250 milyon lira harcadı.

BİRÇOK KURUMU GERİDE BIRAKTI

BirGün gazetesinin haberine göre, üç yıldır Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından harcamaları incelenen kurum, bu yıl en yüksek harcamasını yaparak düzenleyici ve denetleyici çok sayıda önemli kurumun yaptığı harcamayı geride bıraktı. Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2019’un tamamında 95 milyon TL harcayan NDK, geçen yıl ise 147 milyon TL harcadı. İki yılda yaklaşık 250 milyon TL harcayan kurum, bu yıl ise tüm rekorları kırdı. Harcama rakamlarına göre kurum, bu yılın sadece yedi ayında, iki yılda yaptığı harcamaların toplamına neredeyse yetişerek 211 milyon TL harcadı. NDK’nın Temmuz ayında yaptığı 177 milyon TL’lik harcama da rekor olarak kayıtlara geçti. Kurumun henüz aktif bir nükleer santrala sahip olmayan Türkiye’de bu harcamayı ne için yaptığı ise bilinmiyor.

SADECE TEMMUZ’DA 177 MİLYON

Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre NDK’nın bu yıl aylara göre yaptığı harcamalar şöyle: Ocak ayında 3 milyon 209 bin, Şubat’ta 6 milyon 503 bin, Mart’ta 6 milyon 122 bin, Nisan’da 6 milyon 282 bin, Mayıs’ta 8 milyon 764 bin, Haziran’da 3 milyon 421 bin, Temmuz ayında ise 177 milyon 492 bin lira… 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.