NURİ ŞAHİN’Lİ İKİ HAFTA

SPOR 26.10.2021 - 15:55, Güncelleme: 26.10.2021 - 15:55
 

NURİ ŞAHİN’Lİ İKİ HAFTA

Antalyaspor, Nuri Şahin’in sorumluluğunda ikinci maçına çıktı. Başakşehir takımı ile Antalya’da oynanan maçta Antalyaspor üç puanı kendi eliyle rakibe verdi

Aran Mehmet Yanar- Nuri Şahin idaresindeki ilk iki maçtaki puan kayıplarının iki temel nedeni var. Bunlardan ilki kendisinin yeni giydiği teknik adam gömleğiyle alelacele giriştiği şablon ve sistem değişikliği. Bu değişikliğin hem üzerinde henüz yeterince kafa yorulmamış olduğunu hem de bu kadar kısa sürede takıma yeterince anlatılmadığını ve pratik yapılmadığını düşünüyorum. . Sahadaki bu hızlı ve radikal değişim karşısında yaşanan şaşkınlık, oyuncuları da hataya sürüklüyor. Maç sonu açıklamasında Hollandalı antrenörün bahsettiği özgüven kaybını ben direkt buraya bağladım. İkinci neden ise uygulanan saha içi dizilime uygun olmadığını düşündüğüm oyuncu tercihleri. Futbol yorumlarımda teknik adamların oyuncu tercihlerini işlemek pek fazla önceliğim değildir. Teknik adamların  başlangıç ya da maç içinde yaptığı değişiklik tercihleri, işe yarar ya da yaramaz, kafasındaki bir plana göre belirleniyor ve biz bunu bilmiyoruz, bu nedenle oraya girmeyi her zaman anlamlı bulmam ama içinde bulunduğumuz özel durum (anlamsız ve zamansız hoca değişimi, puansal sıkıntı, bir günde futbolculuktan antrenörlüğe geçen yeni teknik direktör), hocanın tercihlerinden de bahsetme gereğini doğuruyor. Önde oynayan Crivelli ve Amilton tercihleri kenardaki oyunculara bakınca oldukça kötüydü. Beğenmediğimiz Haji bile oynadığı maçlarda en az birkaç top alıp kaleye dönerken Crivelli önüne tek top alamadı iki maçtır. Tek şutu yok adamın. Formsuz mudur, yoksa yeteneksizlik mi, anlamadım ben bu oyuncuyu. Amilton ise sıklet fakiri bir adam, sahada sivrisinek misali gezinip duruyor. Rakibin manyetik alanından bile etkilenip top kaybediyor. Tek meziyeti olan hızından faydalanılacak bir oyun yapısı da olmayınca sahadaki varlık nedenini anlamak güçleşiyor. Zaten stoper sayısını 3’e çıkararak orta sahada bir eksik hale gelmişsin, Crivelli ve Amilton isimli iki gölge adam ile tamamen kayıplardasın Nuri hocam. Şu ikisinden birini Paul Mukairu sırtına alsa bile  yine maçta 5-10 dakika daha fazla 3. bölgede tutar seni. 3’lü savunmanın, ayağı düzgün oyunculardan oluşursa, takımı arkadan öne iteklemesi, beklerin kenar stoperlerle girdiği etkileşimle orta sahayı zaman zaman çoğaltması ve adam kaydırma esnekliklerine olanak vermesi ile 3 bölgede de rakibe sayıca üstünlük sağlaması gibi birçok avantajı var ve benim sevdiğim bir şablon. Ama bunu damdan düşer gibi yapmak, hele hele önde ayağında top tutmayı bırak ayakta kalmayı başaramayan oyuncularla yapmak mümkün değil. Yoksa Veysel hata yapmış, stoperler ağırmış, bunlar mesele değil. Dün de öylelerdi sonuçta ve orası için eldeki malzeme bu. Milosevic, hem oyuncu Nuri’nin hem de Poli’nin yokluğunda o bölge için faydalı olabilir. Oyuna girdikten sonra çok temiz toplar çıkardı geriden. Doğukan, Paul, Ghacha, Haji Wright gibi rakip savunmaların direk üzerine giden oyuncular, bu kadar orta saha ve savunma zaafı varken daha çok sahada olmalı. Bunları da teknik heyetin eğer gözüne ilişirse öneri olarak söylemiş olalım.  
Antalyaspor, Nuri Şahin’in sorumluluğunda ikinci maçına çıktı. Başakşehir takımı ile Antalya’da oynanan maçta Antalyaspor üç puanı kendi eliyle rakibe verdi

Aran Mehmet Yanar- Nuri Şahin idaresindeki ilk iki maçtaki puan kayıplarının iki temel nedeni var. Bunlardan ilki kendisinin yeni giydiği teknik adam gömleğiyle alelacele giriştiği şablon ve sistem değişikliği. Bu değişikliğin hem üzerinde henüz yeterince kafa yorulmamış olduğunu hem de bu kadar kısa sürede takıma yeterince anlatılmadığını ve pratik yapılmadığını düşünüyorum.

.
Sahadaki bu hızlı ve radikal değişim karşısında yaşanan şaşkınlık, oyuncuları da hataya sürüklüyor. Maç sonu açıklamasında Hollandalı antrenörün bahsettiği özgüven kaybını ben direkt buraya bağladım.

İkinci neden ise uygulanan saha içi dizilime uygun olmadığını düşündüğüm oyuncu tercihleri. Futbol yorumlarımda teknik adamların oyuncu tercihlerini işlemek pek fazla önceliğim değildir. Teknik adamların  başlangıç ya da maç içinde yaptığı değişiklik tercihleri, işe yarar ya da yaramaz, kafasındaki bir plana göre belirleniyor ve biz bunu bilmiyoruz, bu nedenle oraya girmeyi her zaman anlamlı bulmam ama içinde bulunduğumuz özel durum (anlamsız ve zamansız hoca değişimi, puansal sıkıntı, bir günde futbolculuktan antrenörlüğe geçen yeni teknik direktör), hocanın tercihlerinden de bahsetme gereğini doğuruyor.

Önde oynayan Crivelli ve Amilton tercihleri kenardaki oyunculara bakınca oldukça kötüydü. Beğenmediğimiz Haji bile oynadığı maçlarda en az birkaç top alıp kaleye dönerken Crivelli önüne tek top alamadı iki maçtır. Tek şutu yok adamın. Formsuz mudur, yoksa yeteneksizlik mi, anlamadım ben bu oyuncuyu.

Amilton ise sıklet fakiri bir adam, sahada sivrisinek misali gezinip duruyor. Rakibin manyetik alanından bile etkilenip top kaybediyor. Tek meziyeti olan hızından faydalanılacak bir oyun yapısı da olmayınca sahadaki varlık nedenini anlamak güçleşiyor. Zaten stoper sayısını 3’e çıkararak orta sahada bir eksik hale gelmişsin, Crivelli ve Amilton isimli iki gölge adam ile tamamen kayıplardasın Nuri hocam. Şu ikisinden birini Paul Mukairu sırtına alsa bile  yine maçta 5-10 dakika daha fazla 3. bölgede tutar seni.

3’lü savunmanın, ayağı düzgün oyunculardan oluşursa, takımı arkadan öne iteklemesi, beklerin kenar stoperlerle girdiği etkileşimle orta sahayı zaman zaman çoğaltması ve adam kaydırma esnekliklerine olanak vermesi ile 3 bölgede de rakibe sayıca üstünlük sağlaması gibi birçok avantajı var ve benim sevdiğim bir şablon. Ama bunu damdan düşer gibi yapmak, hele hele önde ayağında top tutmayı bırak ayakta kalmayı başaramayan oyuncularla yapmak mümkün değil. Yoksa Veysel hata yapmış, stoperler ağırmış, bunlar mesele değil. Dün de öylelerdi sonuçta ve orası için eldeki malzeme bu.

Milosevic, hem oyuncu Nuri’nin hem de Poli’nin yokluğunda o bölge için faydalı olabilir. Oyuna girdikten sonra çok temiz toplar çıkardı geriden. Doğukan, Paul, Ghacha, Haji Wright gibi rakip savunmaların direk üzerine giden oyuncular, bu kadar orta saha ve savunma zaafı varken daha çok sahada olmalı. Bunları da teknik heyetin eğer gözüne ilişirse öneri olarak söylemiş olalım.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.