O muhabir için ‘terörist’ ihbarı

GÜNDEM 22.05.2021 - 10:12, Güncelleme: 22.05.2021 - 10:12
 

O muhabir için ‘terörist’ ihbarı

Bakan Varank ile Pakdemirli’ye “Bu maskeli balodan utanmıyor musunuz?” sorusunu yönelten Anadolu Ajansı muhabirinin işine son verildi. Musab Turan hakkında ‘terör örgütü üyeliğinden’ savcılığa suç duyurusunda da bulunuldu.

haberimizvarnet-  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?” sorusunu yönelten Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan’ın görevine son verildi. Sosyal medyada gündem olan sorunun ardından İçişleri Bakanı Soylu’nun Danışmanı Mazhar Yıldırımhan AA’ya tepki göstererek “Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” dedi. Ajanstan yapılan açıklamada ise muhabirin görevine son verildiği ifade edilerek, “Terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunuldu. Gri pasaport ve basın kartının iptali için başvuru yapıldı” denildi. ‘İŞ AKDİ FESHEDİLDİ’ AÇIKLAMASI Musab Turan’ın iş akdinin feshedildiğinin duyurulduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iş akdi feshedilmiştir. Basın toplantısını kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, ‘Haber temelli her türlü bilgi veya istihbarat, kaynağı ne olursa olsun, ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar’ ilkesini çiğnemiştir”. SAVCILIĞA İHBARDA BULUNULDU “Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı’nın iş sözleşmesindeki ‘Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar’ maddesini de ihlal etmiştir. Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunulmuştur. Ayrıca ‘Gri Pasaport’ ve ‘Basın Kartı’nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır”. SEDAT PEKER DE DAHİL OLDU Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz” dedi. AA muhabiri Turan’ın Süleyman Soylu sorusu gündemine Sedat Peker de attığı tweetle dahil oldu. Peker, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” diyerek, Turan’ın sosyal medya hesabında paylaşıp daha sonra sildiği videoyu paylaştı.  
Bakan Varank ile Pakdemirli’ye “Bu maskeli balodan utanmıyor musunuz?” sorusunu yönelten Anadolu Ajansı muhabirinin işine son verildi. Musab Turan hakkında ‘terör örgütü üyeliğinden’ savcılığa suç duyurusunda da bulunuldu.

haberimizvarnet-  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?” sorusunu yönelten Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan’ın görevine son verildi. Sosyal medyada gündem olan sorunun ardından İçişleri Bakanı Soylu’nun Danışmanı Mazhar Yıldırımhan AA’ya tepki göstererek “Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” dedi. Ajanstan yapılan açıklamada ise muhabirin görevine son verildiği ifade edilerek, “Terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunuldu. Gri pasaport ve basın kartının iptali için başvuru yapıldı” denildi.

‘İŞ AKDİ FESHEDİLDİ’ AÇIKLAMASI

Musab Turan’ın iş akdinin feshedildiğinin duyurulduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iş akdi feshedilmiştir. Basın toplantısını kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, ‘Haber temelli her türlü bilgi veya istihbarat, kaynağı ne olursa olsun, ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar’ ilkesini çiğnemiştir”.

SAVCILIĞA İHBARDA BULUNULDU

“Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı’nın iş sözleşmesindeki ‘Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar’ maddesini de ihlal etmiştir. Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunulmuştur. Ayrıca ‘Gri Pasaport’ ve ‘Basın Kartı’nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır”.

SEDAT PEKER DE DAHİL OLDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir devlettir. Her kim devletimizin ciddiyetine halel getirmeyi amaçlarsa bedelini öder. Terörün, suç örgütlerinin diliyle milli iradenin temsilcisi olan hükümetimizi küçük düşürücü eylemlere girişenler Anadolu Ajansı çatısı altında barınamaz” dedi. AA muhabiri Turan’ın Süleyman Soylu sorusu gündemine Sedat Peker de attığı tweetle dahil oldu. Peker, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” diyerek, Turan’ın sosyal medya hesabında paylaşıp daha sonra sildiği videoyu paylaştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.