O ocaktan kaya yuvarlandı

GÜNDEM 17.09.2021 - 18:55, Güncelleme: 17.09.2021 - 18:55
 

O ocaktan kaya yuvarlandı

Katledilen doğa savunucusu Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin kapattırmak için mücadele ettikleri taş ocağından 20 tonluk bir kaya yuvarlandı. Kayanın bir eve 10 metre kala durduğunu anlatan köylüler büyük bir faciadan kıl payı kurtulduklarını söyledi.

haberimizvar.net-  Finike’nin Kızılcık yaylasında 4 yıl önce katledilen doğa savunucusu Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin kapatılması için mücadele verdiği mermer ocağından yaklaşık 20 tonluk bir kaya yerleşim yerlerinin üzerine yuvarlandı. Kayanın evlere 10 metre kala durduğunu söyleyen bölge sakinleri büyük bir felaketten dönüldüğünü dile getirdi. EVE 10 METRE KALA DURDU Köyde yaşayan Doğan Çağrı, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün gece elektrikler kesildi, dışarıda bir gürültü, bağırış çağırış oldu. Ağaçları yıka yıka 20 tonluk bir taş yuvarlandı. Ağabeyimin evine 10 metre kala durdu. Az daha yuvarlansa ağabeyimin evinin üstüne düşecekti. Bizim altımızda bir köy daha var. Oraya kadar yuvarlanır giderdi. Kıl payıyla kurtulduk.” ÇEVRECİ ÇİFT ÇOK UĞRAŞTI Jandarmayı ve belediyeyi aradıklarını söyleyen Çağrı, “Gün boyu hiç kimse gelmedi. Bir tutanak bile tutulmadı. Burada 16 kilometrelik alanda 13 tane maden ocağı var. Bu kaya büyük ihtimalle Bahçeci Madencilik’e ait ocaktan geldi. Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu burayı kapattırmak için çok mücadele vermişti, ama katlettiler” dedi. İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR Maden ocağı sahibinin ortada görünmediğini belirten Doğan Çağrı, “İnsan bir geçmiş olsun demek için gelir. Gelmedi bile… Acayip kişiler bunlar. Bizi insan yerine koymuyorlar. ‘Bu dağlar bizim’ gibi bir havayla dolaşıyorlar. İktidar da bunların arkasında. Köyümüzü, dağımızı, çevremizi, doğamızı, ormanlarımızı perişan ettiler” diye konuştu.  
Katledilen doğa savunucusu Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin kapattırmak için mücadele ettikleri taş ocağından 20 tonluk bir kaya yuvarlandı. Kayanın bir eve 10 metre kala durduğunu anlatan köylüler büyük bir faciadan kıl payı kurtulduklarını söyledi.

haberimizvar.net-  Finike’nin Kızılcık yaylasında 4 yıl önce katledilen doğa savunucusu Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu çiftinin kapatılması için mücadele verdiği mermer ocağından yaklaşık 20 tonluk bir kaya yerleşim yerlerinin üzerine yuvarlandı. Kayanın evlere 10 metre kala durduğunu söyleyen bölge sakinleri büyük bir felaketten dönüldüğünü dile getirdi.

EVE 10 METRE KALA DURDU

Köyde yaşayan Doğan Çağrı, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün gece elektrikler kesildi, dışarıda bir gürültü, bağırış çağırış oldu. Ağaçları yıka yıka 20 tonluk bir taş yuvarlandı. Ağabeyimin evine 10 metre kala durdu. Az daha yuvarlansa ağabeyimin evinin üstüne düşecekti. Bizim altımızda bir köy daha var. Oraya kadar yuvarlanır giderdi. Kıl payıyla kurtulduk.”

ÇEVRECİ ÇİFT ÇOK UĞRAŞTI

Jandarmayı ve belediyeyi aradıklarını söyleyen Çağrı, “Gün boyu hiç kimse gelmedi. Bir tutanak bile tutulmadı. Burada 16 kilometrelik alanda 13 tane maden ocağı var. Bu kaya büyük ihtimalle Bahçeci Madencilik’e ait ocaktan geldi. Ali Ulvi-Aysin Büyüknohutçu burayı kapattırmak için çok mücadele vermişti, ama katlettiler” dedi.

İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR

Maden ocağı sahibinin ortada görünmediğini belirten Doğan Çağrı, “İnsan bir geçmiş olsun demek için gelir. Gelmedi bile… Acayip kişiler bunlar. Bizi insan yerine koymuyorlar. ‘Bu dağlar bizim’ gibi bir havayla dolaşıyorlar. İktidar da bunların arkasında. Köyümüzü, dağımızı, çevremizi, doğamızı, ormanlarımızı perişan ettiler” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.