O prosedür değişti

GÜNDEM 27.11.2019 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

O prosedür değişti

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

haberimizvar.net-1134 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında hazırlanan tebliğ ile turizm tesislerinin belgelendirilmesi, turizm yatırım belgesinin alınma süreci gibi tüm iş ve işlemlerle ilgili uygulama detayları belirlendi. TALEP İNCELEME RAPORU Buna göre, turizm belgesi taleplerinde başvurular ilgili belgelerle e-Devlet üzerinden bakanlığa yapılacak. Turizm yatırımı belgesi taleplerinde de başvuruları uygun bulunan tesisler için talep inceleme raporu düzenlenecek. Değerlendirme Kurulu kararı veya makam oluruyla talepleri uygun görülen tesisler için belgelendirme işlemleri yürütülecek. GASTRONOMİ TESİSLERİ Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik'te yemek kültürünün bir turizm ürünü haline getirilerek müşteriye sunulduğu işletmeler olarak ‘gastronomi tesisleri’ tanımlanmıştı. Tebliğde yer alan bilgilere göre, bu çerçevede gastronomi tesislerine ilişkin başvurular işletmenin marka bilinirliği veya ün sahibi olduğuna ilişkin olarak yazılı, görsel veya dijital yayın organlarında işletmenin mutfağı, mönüsü, servis nitelikleri ve benzeri özelliklerine ilişkin olumlu değerlendirmeleri içeren en az bir adet yazı, yayın örneği ve gerekli diğer belgelerle yapılacak. VİDEOSU BİLE ÇEKİLECEK Başvuruda ulusal veya uluslararası örgün eğitim kurumlarınca gastronomi veya aşçılık alanında verilmiş diploma veya diplomalar ile uluslararası kabul gören sertifika, sertifikanın uluslararası geçerliliğini kanıtlayan belge ile mutfak şefinin eğitimine ilişkin belgeler de teslim edilecek. Gastronomi tesisi turizm işletmesi belgesi başvurularında ayrıca tesisin tüm mahallerinin gece ve gündüz çekimleri ile mönüsünü içeren, 5-7 dakika uzunluğundaki video dosyası sunulacak. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlıkça belgelendirilmiş olan tesislerde tür değişikliği veya sınıf yükselmesi durumunda yönetmelik hükümleri uygulanacak.    
Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

haberimizvar.net-1134 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında hazırlanan tebliğ ile turizm tesislerinin belgelendirilmesi, turizm yatırım belgesinin alınma süreci gibi tüm iş ve işlemlerle ilgili uygulama detayları belirlendi.

TALEP İNCELEME RAPORU

Buna göre, turizm belgesi taleplerinde başvurular ilgili belgelerle e-Devlet üzerinden bakanlığa yapılacak. Turizm yatırımı belgesi taleplerinde de başvuruları uygun bulunan tesisler için talep inceleme raporu düzenlenecek. Değerlendirme Kurulu kararı veya makam oluruyla talepleri uygun görülen tesisler için belgelendirme işlemleri yürütülecek.

GASTRONOMİ TESİSLERİ

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik'te yemek kültürünün bir turizm ürünü haline getirilerek müşteriye sunulduğu işletmeler olarak ‘gastronomi tesisleri’ tanımlanmıştı. Tebliğde yer alan bilgilere göre, bu çerçevede gastronomi tesislerine ilişkin başvurular işletmenin marka bilinirliği veya ün sahibi olduğuna ilişkin olarak yazılı, görsel veya dijital yayın organlarında işletmenin mutfağı, mönüsü, servis nitelikleri ve benzeri özelliklerine ilişkin olumlu değerlendirmeleri içeren en az bir adet yazı, yayın örneği ve gerekli diğer belgelerle yapılacak.

VİDEOSU BİLE ÇEKİLECEK

Başvuruda ulusal veya uluslararası örgün eğitim kurumlarınca gastronomi veya aşçılık alanında verilmiş diploma veya diplomalar ile uluslararası kabul gören sertifika, sertifikanın uluslararası geçerliliğini kanıtlayan belge ile mutfak şefinin eğitimine ilişkin belgeler de teslim edilecek. Gastronomi tesisi turizm işletmesi belgesi başvurularında ayrıca tesisin tüm mahallerinin gece ve gündüz çekimleri ile mönüsünü içeren, 5-7 dakika uzunluğundaki video dosyası sunulacak. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlıkça belgelendirilmiş olan tesislerde tür değişikliği veya sınıf yükselmesi durumunda yönetmelik hükümleri uygulanacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.