O yazılımı kullanıyorsanız yandınız!

GÜNDEM 21.11.2019 - 13:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

O yazılımı kullanıyorsanız yandınız!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, çeşitli yazılım ve uygulamalar kullanarak kişisel verileri sorgulayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulabilecek

haberimizvar.net Kuruma gelen ihbarların değerlendirilmesiyle alındığı belirtilen kararda avukatlar/hukuk büroları ile finans, gayrimenkul danışmanlık, sigorta gibi sektörlerde faaliyet gösteren bazı kişi ve kuruluşlar tarafından "muhtelif yollarla elde edilen veriler üzerinden vatandaşların kimlik ve iletişim bilgileri gibi kişisel verilerinin sorgulanmasına imkân tanıyan yazılım/program/uygulamaların kullanılmakta olduğu tespit edildiği" belirtildi. İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK Bu işlemlerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırılık oluşturduğu belirtildi ve yaşanabilecek veri güvenliği ihlallerinin önüne geçilmesi için "bu mahiyetteki yazılımları/programları/uygulamaları kullandığı tespit edilenler hakkında" ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulabileceği ifade edildi. Kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak "198 ALO VERİ KORUMA" hattından bilgi alınabilir.  
Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, çeşitli yazılım ve uygulamalar kullanarak kişisel verileri sorgulayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulabilecek

haberimizvar.net Kuruma gelen ihbarların değerlendirilmesiyle alındığı belirtilen kararda avukatlar/hukuk büroları ile finans, gayrimenkul danışmanlık, sigorta gibi sektörlerde faaliyet gösteren bazı kişi ve kuruluşlar tarafından "muhtelif yollarla elde edilen veriler üzerinden vatandaşların kimlik ve iletişim bilgileri gibi kişisel verilerinin sorgulanmasına imkân tanıyan yazılım/program/uygulamaların kullanılmakta olduğu tespit edildiği" belirtildi.

İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Bu işlemlerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırılık oluşturduğu belirtildi ve yaşanabilecek veri güvenliği ihlallerinin önüne geçilmesi için "bu mahiyetteki yazılımları/programları/uygulamaları kullandığı tespit edilenler hakkında" ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulabileceği ifade edildi. Kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak "198 ALO VERİ KORUMA" hattından bilgi alınabilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.