Ofis basan zanlılar mahkemeye gelmedi

YEREL 26.03.2021 - 21:06, Güncelleme: 26.03.2021 - 21:06
 

Ofis basan zanlılar mahkemeye gelmedi

Haberimizvar.net ofisini basan ve personelle ağız dalaşına giren 3 zanlı, mahkemeye gelmedi. Haberimizvar.Net yöneticisi Küçükaydın, “Basın özgürlüğüne yapılan bu çirkin saldırının peşini bırakmayacağız” dedi.

haberimizvar.net Geçtiğimiz yıl Ekim ayında internet yayıncılığı yapan haberimizvar.net ofisini basan B.Ş, F.Ş ve S.T’nin yargılandığı ilk duruşma 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Haberimizvar.net yöneticileri Ebru Küçükaydın ile İdris Özyol’un avukatları ile hazır bulunduğu duruşmaya 3 şüpheli de katılmadı. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Küçükaydın,  “Hukuk mücadelemiz sürecek. Burası Teksas değil. Basın özgürlüğüne yapılan bu çirkin saldırının peşini bırakmayacağız” dedi.  Konu hakkında açıklamada bulunan Haberimizvar.Net avukatı Fukan Açıkgöz ise, “Sanıklar hakkında iş yeri dokunulmazlığının ihlali suçu ile yargılama yapılmaktadır. Bu suçun koruduğu değer mağdurların huzur ve sükunudur. Bu saldırı ise bundan çok daha büyük bir şeyi hedef edinmiştir. Eğer bir haber ajansına zor kullanarak ve kar maskesi ile giriyorsanız asıl saldırıya uğrayan basın ve ifade özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü ise basın mensubundan çok toplumun tamamına ait kolektif bir haktır” diye konuştu. Mahkemenin 2. Duruşması Eylül ayına ertelendi Ne olmuştu Kimliği belirsiz kar maskeli 3 şahıs, 30 Ekim 2020 tarihinde Haberimizvar.Net ofisini basmış, personeli iterek içeri girmişti. Site yöneticileri soran şahıslar, personelin karşı çıkmasına rağmen ofisin tüm odalarını gezmişti. 3 şahıs kimseyi bulamayınca ofisten ayrılmıştı.
Haberimizvar.net ofisini basan ve personelle ağız dalaşına giren 3 zanlı, mahkemeye gelmedi. Haberimizvar.Net yöneticisi Küçükaydın, “Basın özgürlüğüne yapılan bu çirkin saldırının peşini bırakmayacağız” dedi.

haberimizvar.net

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında internet yayıncılığı yapan haberimizvar.net ofisini basan B.Ş, F.Ş ve S.T’nin yargılandığı ilk duruşma 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Haberimizvar.net yöneticileri Ebru Küçükaydın ile İdris Özyol’un avukatları ile hazır bulunduğu duruşmaya 3 şüpheli de katılmadı. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Küçükaydın,  “Hukuk mücadelemiz sürecek. Burası Teksas değil. Basın özgürlüğüne yapılan bu çirkin saldırının peşini bırakmayacağız” dedi. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Haberimizvar.Net avukatı Fukan Açıkgöz ise, “Sanıklar hakkında iş yeri dokunulmazlığının ihlali suçu ile yargılama yapılmaktadır. Bu suçun koruduğu değer mağdurların huzur ve sükunudur. Bu saldırı ise bundan çok daha büyük bir şeyi hedef edinmiştir. Eğer bir haber ajansına zor kullanarak ve kar maskesi ile giriyorsanız asıl saldırıya uğrayan basın ve ifade özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü ise basın mensubundan çok toplumun tamamına ait kolektif bir haktır” diye konuştu. Mahkemenin 2. Duruşması Eylül ayına ertelendi

Ne olmuştu
Kimliği belirsiz kar maskeli 3 şahıs, 30 Ekim 2020 tarihinde Haberimizvar.Net ofisini basmış, personeli iterek içeri girmişti. Site yöneticileri soran şahıslar, personelin karşı çıkmasına rağmen ofisin tüm odalarını gezmişti. 3 şahıs kimseyi bulamayınca ofisten ayrılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.