Öğrenci Sendikası: Bize dikilen kefeni kabul etmiyoruz

GÜNDEM 18.11.2020 - 11:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Öğrenci Sendikası: Bize dikilen kefeni kabul etmiyoruz

Öğrenci Sendikası Antalya İl Temsilcisi İzel Sezer, "Yoksulluk ve geleceksizlik başka sıra arkadaşlarımızın hayatına son vermesin diye sokaktayız. Bize biçilen kaderi kabul etmiyoruz” dedi

haberimizvar.net- Öğrenci Sendikası, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü dolayısıyla Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde basın toplantısı yaptı. Sorunları dile getiren sendikanın Antalya İl Temsilcisi İzel Sezer, “İşsizliğe karşı, geleceğimizi kurtaralım" dedi. Zaten zor olan öğrenci yaşamının pandemi süreciyle daha da zorlaştığını söyleyen Sezer, “Biz bu ülkenin geleceği denen ama daha kendi geleceği olmayan milyonlarız.  KYK bursumuz yetmediği için çalışıyorduk, iş yerlerimiz kriz sebebiyle kapandı ve artık çalışamıyoruz. Öğrenci evlerimizin kirasını oturmasak da ödemek zorundayız. İkinci öğretim harçlarımızı okula gitmesek de ödemek zorundayız. Derslere bağlanmaya çalışırken harcasak da, İnternet ve telefon faturalarımızı ödemek zorundayız" dedi.  'SIRA ARKADAŞLARIMIZ İÇİN SOKAKTAYIZ!  Geleceksizlik kıskacında can vermeyeceklerini vurgulayan Sezer,    "Yoksulluk ve geleceksizlik sebebiyle başka sıra arkadaşlarımız hayatına son vermesin diye sokaktayız. Bize biçilen kaderi kabul etmiyoruz, geleceksizliğe ikna değiliz! Sosyal haklarımız için, adil bir ücret ve huzurlu bir gelecek için kimseye el açmayacağız. Bize dikilen kefeni kabul etmiyoruz, yoksulluğun ve işsizliğin kıskacında can vermeyeceğiz! Sibel'in, Furkan'ın ve daha nice arkadaşımızın adını ve serzenişini unutmayacağız. Okullarımızın asıl sahibi biziz ama hangi şartlar altında eğitim göreceğimize dair söz hakkımız yok. Sınav sistemimiz, ders programımız, geleceğimiz söz konusu olduğunda fikir belirtme hakkımız yok. "  ifadelerine yer verdi.  
Öğrenci Sendikası Antalya İl Temsilcisi İzel Sezer, "Yoksulluk ve geleceksizlik başka sıra arkadaşlarımızın hayatına son vermesin diye sokaktayız. Bize biçilen kaderi kabul etmiyoruz” dedi

haberimizvar.net- Öğrenci Sendikası, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü dolayısıyla Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde basın toplantısı yaptı. Sorunları dile getiren sendikanın Antalya İl Temsilcisi İzel Sezer, “İşsizliğe karşı, geleceğimizi kurtaralım" dedi. Zaten zor olan öğrenci yaşamının pandemi süreciyle daha da zorlaştığını söyleyen Sezer, “Biz bu ülkenin geleceği denen ama daha kendi geleceği olmayan milyonlarız.  KYK bursumuz yetmediği için çalışıyorduk, iş yerlerimiz kriz sebebiyle kapandı ve artık çalışamıyoruz. Öğrenci evlerimizin kirasını oturmasak da ödemek zorundayız. İkinci öğretim harçlarımızı okula gitmesek de ödemek zorundayız. Derslere bağlanmaya çalışırken harcasak da, İnternet ve telefon faturalarımızı ödemek zorundayız" dedi. 

'SIRA ARKADAŞLARIMIZ İÇİN SOKAKTAYIZ!
 Geleceksizlik kıskacında can vermeyeceklerini vurgulayan Sezer,    "Yoksulluk ve geleceksizlik sebebiyle başka sıra arkadaşlarımız hayatına son vermesin diye sokaktayız. Bize biçilen kaderi kabul etmiyoruz, geleceksizliğe ikna değiliz! Sosyal haklarımız için, adil bir ücret ve huzurlu bir gelecek için kimseye el açmayacağız. Bize dikilen kefeni kabul etmiyoruz, yoksulluğun ve işsizliğin kıskacında can vermeyeceğiz! Sibel'in, Furkan'ın ve daha nice arkadaşımızın adını ve serzenişini unutmayacağız. Okullarımızın asıl sahibi biziz ama hangi şartlar altında eğitim göreceğimize dair söz hakkımız yok. Sınav sistemimiz, ders programımız, geleceğimiz söz konusu olduğunda fikir belirtme hakkımız yok. "  ifadelerine yer verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.