Öğrenciler adliyeye elleri arkadan kelepçeli getirildi

GÜNDEM 07.01.2021 - 15:39, Güncelleme: 07.01.2021 - 15:39
 

Öğrenciler adliyeye elleri arkadan kelepçeli getirildi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestosu nedeniyle önceki gün sabaha karşı evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24'ü bugün adliyeye çıkartıldı. Öğrenciler adliyeye de elleri arkadan kelepçeli halde getirildi.

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi'ne 12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kez kurum dışından rektör atanmasını protesto ettikleri için "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve görevli memura mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24'ünün polisteki ifade işlemleri tamamlandı. Öğrencilerden 16'sını ise Vatan Caddesi'ndeki il emniyet müdürlüğündeki gözaltında tutulmaya devam ediyor. Beşiktaş'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde pazartesi günü 'Üniversitemizde kayyum rektör istemiyoruz' başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapılmıştı. Aynı gece uzun namlulu özel tim polislerince öğrencilerin evlerine baskınlar yapılmış ve kamuoyundaki tepkiler artmıştı.  Öğrenciler adliyeye de elleri arkadan kelepçeli halde getirildi. İfade işlemleri tamamlanan öğrenciler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestosu nedeniyle önceki gün sabaha karşı evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24'ü bugün adliyeye çıkartıldı. Öğrenciler adliyeye de elleri arkadan kelepçeli halde getirildi.

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi'ne 12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kez kurum dışından rektör atanmasını protesto ettikleri için "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve görevli memura mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24'ünün polisteki ifade işlemleri tamamlandı. Öğrencilerden 16'sını ise Vatan Caddesi'ndeki il emniyet müdürlüğündeki gözaltında tutulmaya devam ediyor.

Beşiktaş'ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde pazartesi günü 'Üniversitemizde kayyum rektör istemiyoruz' başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapılmıştı. Aynı gece uzun namlulu özel tim polislerince öğrencilerin evlerine baskınlar yapılmış ve kamuoyundaki tepkiler artmıştı.  Öğrenciler adliyeye de elleri arkadan kelepçeli halde getirildi.

İfade işlemleri tamamlanan öğrenciler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.