Öğrenciler ilmek ilmek dokudu

SİYASET 30.11.2023 - 13:19, Güncelleme: 30.11.2023 - 13:19
 

Öğrenciler ilmek ilmek dokudu

Payallar Günay Demirel Ortaokulu öğrencileri, Alanya Belediyesi’nin Avsallar Kurs Merkezi’nde açtığı kilim atölyesini ziyaret etti. Atölyede öğrenciler dokuma deneyimi yaşayarak, kilime dair bilgiler aldı.

haberimizvar.net- İplikten kilime gidiş yolculuğunu öğrenmek için Payallar Günay Demirel Ortaokulu 7/E sınıfı öğrencileri Türkçe Öğretmeni Osman Yılmaz önderliğinde Alanya Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde, Avsallar Mahallesi’nde açtığı El Sanatları Atölyesi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilere, dokuma öğreticileri tarafından kilimle ilgili kavram ve nesneler tanıtıldı; ıstar tezgahı, kirmen ve kirkit (tarak) hakkında bilgi verildi. Bir kültür mirası olan kilimin, Türk Kültüründeki önemi hakkına bilgiler aktarılarak kilim üzerine hikayeler anlatıldı. Tezgah başına oturarak kilim dokuma deneyimi yaşayan her bir öğrenci kilim dokumayı sevdiğini ifade etti.
Payallar Günay Demirel Ortaokulu öğrencileri, Alanya Belediyesi’nin Avsallar Kurs Merkezi’nde açtığı kilim atölyesini ziyaret etti. Atölyede öğrenciler dokuma deneyimi yaşayarak, kilime dair bilgiler aldı.

haberimizvar.net- İplikten kilime gidiş yolculuğunu öğrenmek için Payallar Günay Demirel Ortaokulu 7/E sınıfı öğrencileri Türkçe Öğretmeni Osman Yılmaz önderliğinde Alanya Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde, Avsallar Mahallesi’nde açtığı El Sanatları Atölyesi’ni ziyaret ettiler.

Öğrencilere, dokuma öğreticileri tarafından kilimle ilgili kavram ve nesneler tanıtıldı; ıstar tezgahı, kirmen ve kirkit (tarak) hakkında bilgi verildi. Bir kültür mirası olan kilimin, Türk Kültüründeki önemi hakkına bilgiler aktarılarak kilim üzerine hikayeler anlatıldı. Tezgah başına oturarak kilim dokuma deneyimi yaşayan her bir öğrenci kilim dokumayı sevdiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.