Öğrencilere 'afet bilinci' eğitimi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.10.2023 - 13:24, Güncelleme: 19.10.2023 - 13:24
 

Öğrencilere 'afet bilinci' eğitimi

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi, Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda öğrencilere afet eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat sonunda öğrencilere Konyaaltı Belediyesi'nin hazırladığı afet bilinci konulu 'Tehlike Avcısıyız' adlı kitap armağan edildi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sivil Savunma Birimi, Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda öğrencilere afet eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi. Arama kurtarma köpeği Zeyna'nın da katıldığı faaliyette öğrencilere afet bilinci ve afet anında yapılması gerekenler anlatıldı. Tatbikat sonunda Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma biriminin hazırladığı afet bilinci konulu 'Tehlike Avcısıyız' adlı kitap öğrencilere armağan edildi. AMAÇ BİLİNÇLİ TOPLUM YARATMAK Tatbikatta Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda 7'nci sınıf öğrencilerine afet durumunda başlarına gelebilecek olaylardan nasıl korunabileceklerini anlattıklarını söyleyen Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Sinan Toprak, “Eğitimin ardından Konyaaltı Belediyesi arama kurtarma köpeğimiz Zeyna ile beraber okul bahçesinde arama kurtarma köpeği neler yapar, öğrencilerimize onu gösterdik. Bu tür eğitimlerin her türlü kurum ve kuruluş tarafından desteklenip çoğalmasını diliyoruz. Çocuklara eğitim vererek daha bilinçli toplum amaçlıyoruz. Hedefimiz afet bilinci" dedi. Irmak Yıldız da “Deprem tatbikatı yaptık. Deprem olduğunda korkmamamız lazım. Tatbikatta deprem olduğunda korkmadan yavaş bir şekilde toplanma alanına nasıl gideceğimiz gösterildi" diye konuştu.  
Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi, Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda öğrencilere afet eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat sonunda öğrencilere Konyaaltı Belediyesi'nin hazırladığı afet bilinci konulu 'Tehlike Avcısıyız' adlı kitap armağan edildi.

haberimizvar.net-  Konyaaltı Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sivil Savunma Birimi, Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda öğrencilere afet eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi. Arama kurtarma köpeği Zeyna'nın da katıldığı faaliyette öğrencilere afet bilinci ve afet anında yapılması gerekenler anlatıldı. Tatbikat sonunda Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma biriminin hazırladığı afet bilinci konulu 'Tehlike Avcısıyız' adlı kitap öğrencilere armağan edildi.

AMAÇ BİLİNÇLİ TOPLUM YARATMAK

Tatbikatta Dr. Cahit Ünver İlkokulu-Ortaokulu'nda 7'nci sınıf öğrencilerine afet durumunda başlarına gelebilecek olaylardan nasıl korunabileceklerini anlattıklarını söyleyen Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Sinan Toprak, “Eğitimin ardından Konyaaltı Belediyesi arama kurtarma köpeğimiz Zeyna ile beraber okul bahçesinde arama kurtarma köpeği neler yapar, öğrencilerimize onu gösterdik. Bu tür eğitimlerin her türlü kurum ve kuruluş tarafından desteklenip çoğalmasını diliyoruz. Çocuklara eğitim vererek daha bilinçli toplum amaçlıyoruz. Hedefimiz afet bilinci" dedi. Irmak Yıldız da “Deprem tatbikatı yaptık. Deprem olduğunda korkmamamız lazım. Tatbikatta deprem olduğunda korkmadan yavaş bir şekilde toplanma alanına nasıl gideceğimiz gösterildi" diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.