Öğretmenler hedef gösteriliyor

EĞİTİM 18.01.2024 - 11:52, Güncelleme: 18.01.2024 - 11:52
 

Öğretmenler hedef gösteriliyor

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Cumhuriyeti savunduğu için Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)tarafından görevden alınan TED Antalya Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Karakaş'ın yanında oluklarını söyledi. Acar, " Yukardan bir dayatma ile öğretmenleri susturmayı hedefliyorlar, bizi susturamayacaklar" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da özel bir okulda çalışan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Karakaş’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmadan sonra soruşturma başlatılmıştı. Karakaş’ın 12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün (MEB) söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi. Öğretmenin MEB tarafından görevden alınması gündem oldu. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, konuya dair açıklama yaptı. Acar, öğretmenin yanında olduklarını, hukuki olarak hakkını arayacaklarını söyledi.   ‘DAYATMA İLE İŞİNE SON VERİLEMEZ’ Eğitim-İş olarak öğretmen Emine Karakaş’ın yanında olduklarını söyleyen Acar, “Öğretmenimizin sadece yaptığı Cumhuriyeti’mizi korumak ve Cumhuriyeti’mizi çocuklara anlatmaktı. Bu suç olamaz. Biz öğretmenimizin yanındayız. İlk soruşturma açıldığı zaman biz avukat desteğimizi de yaptık. Biz öğretmenimize en kötü idari ceza verilmesi için uğraşırken duyduk ki işine son verildi. Özel sektörde dahi çalışıyor olursa olsun hiç kimsenin görevine bu şekilde son verilemez. Öncelikle soruşturmanın sonuçlanması beklenmelidir ancak üst makamlardan gelen dayatma ile öğretmenimiz görevinden alınmıştır. Burada hak kaybı var, dayatma var, adaletsizlik var ve emek sömürüsü var” dedi. ‘TÜM ÖĞRETMENLER HEDEF GÖSTERİLİYOR’ Öğretmenlerin sindirilmeye çalışıldığını söyleyen Acar, “Bu olan sadece Emine öğretmen ile alakalı değil tüm öğretmenlerle alakalıdır. Tüm öğretmenler hedef gösterilmektedir. Devlet kurumları devletin kurumları değil de sanki AK Parti’nin kurumları gibi davranılıyor. Ve ilk fırsatta öğretmenimizin işine son verilmiştir. Suç işlense dahi bunun bir süreci vardır. Araştırmalar, soruşturmalar yapılır ve öyle işe son verilmesi gerekirse verilir ancak yukardan gelen emir ile öğretmenimizin işten çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Öğretmenlerin susturulmaması için öğretmenimizin yanındayız. Hukuki olarak hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı. Antalya Ekspress/ ÇİĞDEM KORKAN/ÖZEL HABER
Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Cumhuriyeti savunduğu için Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)tarafından görevden alınan TED Antalya Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Karakaş'ın yanında oluklarını söyledi. Acar, " Yukardan bir dayatma ile öğretmenleri susturmayı hedefliyorlar, bizi susturamayacaklar" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da özel bir okulda çalışan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Karakaş’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmadan sonra soruşturma başlatılmıştı. Karakaş’ın 12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün (MEB) söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi. Öğretmenin MEB tarafından görevden alınması gündem oldu. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, konuya dair açıklama yaptı. Acar, öğretmenin yanında olduklarını, hukuki olarak hakkını arayacaklarını söyledi.
 
‘DAYATMA İLE İŞİNE SON VERİLEMEZ’
Eğitim-İş olarak öğretmen Emine Karakaş’ın yanında olduklarını söyleyen Acar, “Öğretmenimizin sadece yaptığı Cumhuriyeti’mizi korumak ve Cumhuriyeti’mizi çocuklara anlatmaktı. Bu suç olamaz. Biz öğretmenimizin yanındayız. İlk soruşturma açıldığı zaman biz avukat desteğimizi de yaptık. Biz öğretmenimize en kötü idari ceza verilmesi için uğraşırken duyduk ki işine son verildi. Özel sektörde dahi çalışıyor olursa olsun hiç kimsenin görevine bu şekilde son verilemez. Öncelikle soruşturmanın sonuçlanması beklenmelidir ancak üst makamlardan gelen dayatma ile öğretmenimiz görevinden alınmıştır. Burada hak kaybı var, dayatma var, adaletsizlik var ve emek sömürüsü var” dedi.
‘TÜM ÖĞRETMENLER HEDEF GÖSTERİLİYOR’
Öğretmenlerin sindirilmeye çalışıldığını söyleyen Acar, “Bu olan sadece Emine öğretmen ile alakalı değil tüm öğretmenlerle alakalıdır. Tüm öğretmenler hedef gösterilmektedir. Devlet kurumları devletin kurumları değil de sanki AK Parti’nin kurumları gibi davranılıyor. Ve ilk fırsatta öğretmenimizin işine son verilmiştir. Suç işlense dahi bunun bir süreci vardır. Araştırmalar, soruşturmalar yapılır ve öyle işe son verilmesi gerekirse verilir ancak yukardan gelen emir ile öğretmenimizin işten çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Öğretmenlerin susturulmaması için öğretmenimizin yanındayız. Hukuki olarak hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı.

Antalya Ekspress/ ÇİĞDEM KORKAN/ÖZEL HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.