Okan Bayülgen 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

GÜNDEM 26.02.2021 - 11:55, Güncelleme: 26.02.2021 - 11:55
 

Okan Bayülgen 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

Youtuber Muhammet Çumanoğlu'na "geri zekalı" dediği iddia edilen Okan Bayülgen, hapis istemiyle yargılanacak. Bayülgen, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

haberimizvar.net-  Televizyoncu Okan Bayülgen, YouTuber Muhammet Çumanoğlu'na 'geri zekalı' dediği iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Youtuber Muhammet Çumanoğlu, yaklaşık 1 yıl önce 'Uykusuzlar Kulübü' isimli televizyon programında kendisine ait bir videodan kesit yayınlayıp 'geri zekalı' dediğini iddia ettiği Okan Bayülgen hakkında suç duyurusunda bulundu ve Bayülgen hakkında soruşturma başlatıldı. Çumanoğlu’nun avukatı, Okan Bayülgen hakkında gerçekleştirdikleri suç duyurusu ile ilgili olarak, “Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın Youtube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır” ifadelerini kullandı.   'AHKAM KESEN KİŞİLER HAKKINDA 'GERİ ZEKALI' İBARESİNİ KULLANDIM' Bayülgen ise konuyla ilgili olarak verdiği ifadede, “Muhammet Çumanoğlu'nun yayınladığı ve benzeri videolar çeken kişilerle ilgili program sırasında tanımlama yaptım. Sosyal medya üzerinden duygusal ilişkiler ve aşk üzerine yorumlar yapıp görüşlerini sunan, ahkam kesen kişiler hakkında 'geri zekalı' ibaresini kullandım. Bu ifadenin müşteki ile ilişkisi olmadığı, programın yayın akışından anlaşılacaktır” dedi. 2 YIL 4 AY HAPİS İSTEMİYLE İDDİANAME DÜZENLENDİ Savcılık, yürütülen soruşma neticesinde Okan Bayülgen'in hakaret içerikli 'gerizekalı' cümlesini kullandığını kabul etmesi sonucunda söz konusu sözcüğün kişilik haklarını zedeleyecek boyutta olması nedeniyle 'Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret' suçunu işlediğine kanaat getirdi ve Bayülgen hakkında 2 yıl 4 ay hapis istemiyle iddianame düzenledi. Bir sonraki aşamada Bayülgen, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.
Youtuber Muhammet Çumanoğlu'na "geri zekalı" dediği iddia edilen Okan Bayülgen, hapis istemiyle yargılanacak. Bayülgen, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

haberimizvar.net-  Televizyoncu Okan Bayülgen, YouTuber Muhammet Çumanoğlu'na 'geri zekalı' dediği iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Youtuber Muhammet Çumanoğlu, yaklaşık 1 yıl önce 'Uykusuzlar Kulübü' isimli televizyon programında kendisine ait bir videodan kesit yayınlayıp 'geri zekalı' dediğini iddia ettiği Okan Bayülgen hakkında suç duyurusunda bulundu ve Bayülgen hakkında soruşturma başlatıldı.

Çumanoğlu’nun avukatı, Okan Bayülgen hakkında gerçekleştirdikleri suç duyurusu ile ilgili olarak, “Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın Youtube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

 

'AHKAM KESEN KİŞİLER HAKKINDA 'GERİ ZEKALI' İBARESİNİ KULLANDIM'

Bayülgen ise konuyla ilgili olarak verdiği ifadede, “Muhammet Çumanoğlu'nun yayınladığı ve benzeri videolar çeken kişilerle ilgili program sırasında tanımlama yaptım. Sosyal medya üzerinden duygusal ilişkiler ve aşk üzerine yorumlar yapıp görüşlerini sunan, ahkam kesen kişiler hakkında 'geri zekalı' ibaresini kullandım. Bu ifadenin müşteki ile ilişkisi olmadığı, programın yayın akışından anlaşılacaktır” dedi.

2 YIL 4 AY HAPİS İSTEMİYLE İDDİANAME DÜZENLENDİ

Savcılık, yürütülen soruşma neticesinde Okan Bayülgen'in hakaret içerikli 'gerizekalı' cümlesini kullandığını kabul etmesi sonucunda söz konusu sözcüğün kişilik haklarını zedeleyecek boyutta olması nedeniyle 'Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret' suçunu işlediğine kanaat getirdi ve Bayülgen hakkında 2 yıl 4 ay hapis istemiyle iddianame düzenledi. Bir sonraki aşamada Bayülgen, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.