Okul inşaatı engele takıldı

YEREL 06.10.2022 - 14:40, Güncelleme: 06.10.2022 - 14:40
 

Okul inşaatı engele takıldı

Antalya Valiliği ve Kepez Belediyesi arasında imzalanan protokol ile yapımına başlanan Altınova Anaokulu’nun inşaatı, imar sorunu ve altyapı eksikliği nedeniyle durdu. Okulun inşaatını yapan firma, YİKOB’a verdiği 2 ayrı dilekçede sorunların acilen çözülmesini talep etti.

haberimizvar.net- Geçtiğimiz yıl Antalya Valiliğine bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ihalesi yapılan Kepez Altınova Anakolu inşaatı, imar ve altyapı eksikleri nedeniyle durdu. Okul arsasının bir kısmının imarsız alana denk geldiği bu yüzden bahçe duvarı yapılamadığı belirtilirken binanın kanalizasyonun verileceği altyapı hattının da bulunmadığı saptandı. İMAR VE ALTYAPI HATTI YOK Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın özel haberine göre; okul inşaatını üstlenen Mimra Mühendislik, YİKOB’a 2 Ağustos 2022 tarihinde gönderdiği dilekçede; okulun yapıldığı arazinin bahçe ve çevre duvarlarının bir kısmının imarsız yola denk geldiği, bu nedenle duvarların yapılamadığını belirtti. Dilekçede ayrıca imar sorunu nedeniyle şantiyeye malzeme naklinin de sağlamadığı dile getirildi. Yine aynı tarihli ikinci dilekçede ise okulun yapıldığı arazinin çevresinde pis su hattının bağlanacağı kanalizasyon hattının bulunmadığı vurgulandı. Şirket, bu sorunlar çözülmeden okul inşaatına devam edilemeyeceğini bildirdi.   PROTOKOL İMZALANMIŞTI Okul inşaatının yer aldığı arsayı hayırsever Mümün-Kübra Soydal çifti bağışladı. Kepez Belediyesi ile Antalya Valiliği arasında 2019 yılında imzalanan protokolle bölgeye ortaokul sonra da anaokulu yapımına başlandı. Fakat anaokulunun yapıldığı alanda imar ve altyapı sorunu ortaya çıktı.    
Antalya Valiliği ve Kepez Belediyesi arasında imzalanan protokol ile yapımına başlanan Altınova Anaokulu’nun inşaatı, imar sorunu ve altyapı eksikliği nedeniyle durdu. Okulun inşaatını yapan firma, YİKOB’a verdiği 2 ayrı dilekçede sorunların acilen çözülmesini talep etti.

haberimizvar.net- Geçtiğimiz yıl Antalya Valiliğine bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ihalesi yapılan Kepez Altınova Anakolu inşaatı, imar ve altyapı eksikleri nedeniyle durdu. Okul arsasının bir kısmının imarsız alana denk geldiği bu yüzden bahçe duvarı yapılamadığı belirtilirken binanın kanalizasyonun verileceği altyapı hattının da bulunmadığı saptandı.

İMAR VE ALTYAPI HATTI YOK

Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın özel haberine göre; okul inşaatını üstlenen Mimra Mühendislik, YİKOB’a 2 Ağustos 2022 tarihinde gönderdiği dilekçede; okulun yapıldığı arazinin bahçe ve çevre duvarlarının bir kısmının imarsız yola denk geldiği, bu nedenle duvarların yapılamadığını belirtti. Dilekçede ayrıca imar sorunu nedeniyle şantiyeye malzeme naklinin de sağlamadığı dile getirildi. Yine aynı tarihli ikinci dilekçede ise okulun yapıldığı arazinin çevresinde pis su hattının bağlanacağı kanalizasyon hattının bulunmadığı vurgulandı. Şirket, bu sorunlar çözülmeden okul inşaatına devam edilemeyeceğini bildirdi.  

PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Okul inşaatının yer aldığı arsayı hayırsever Mümün-Kübra Soydal çifti bağışladı. Kepez Belediyesi ile Antalya Valiliği arasında 2019 yılında imzalanan protokolle bölgeye ortaokul sonra da anaokulu yapımına başlandı. Fakat anaokulunun yapıldığı alanda imar ve altyapı sorunu ortaya çıktı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.