‘Okul inşaatı yola neden taştı?’ diye sordu

SAĞLIK 06.07.2023 - 23:11, Güncelleme: 06.07.2023 - 23:11
 

‘Okul inşaatı yola neden taştı?’ diye sordu

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya’nın Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’ne özel okulun yapılması sürecinde inşaatın sınırlarının yola taşırılmasına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

haberimivar.net- Antalya Milletvekili Cavit Arı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Antalya ili Kepez İlçesi’nde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 29009 ada 3 no’lu ‘Özel Okul Alanı’ olarak geçen parsel Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile 30 yıl süreli olarak ihaleye çıkarılmış ve günün koşullarına ve gelişen ekonomik şartlara bakıldığında çok düşük kalacak bedel ile bir özel okul işletmecisine kiraya verilmiştir. Kira şartlarının mülkiyet sahibi kurum olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çokta yararına olacak özel şartlar taşımadığı ve kira bedelinin tespitinde gerçekçi olmayan değerlendirmeler yapıldığı görülmektedir. Kira şartları ile ilgili tartışma yaratabilecek durumda olan bu taşınmazın kiralanmasından sonra özel okulun yapılması sürecinde inşaatın sınırlarının yola taşırıldığına dair yeni bir tartışma konusu daha gündeme gelmiştir. Antalya basınında gündeme getirilen konuya göre iki büyük alışveriş merkezinin, birçok ticari işletmenin ve esnaf odalarının bulunduğu Fabrikalar Mahallesi’nde Fikri Erten Caddesi’ne yola taşacak şekilde duvar örüldüğü haberi bulunmaktadır. Bu konunun daha öncede şikâyet konusu yapıldığı ancak bu konuda bir çözüm bulunmadığı da ifade edilmektedir. Bölge itibariyle daha geniş yollara ihtiyacın olduğu ortada iken mevcut yolun daraltılması özel okulun faaliyete geçmesi ile birlikte trafiğin daha da yoğunlaşacağı dikkate alındığında söz konu iddianın araştırılması ve yola bir taşkınlık var ise inşaatın derhal durdurulmasına ve taşkın kısmın yola fiziki müdahalesinin önlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.” Arı, Bakan Özhaseki’ye şu soruları sordu: Söz konusu yola taşkın yapı iddiası ile ilgili olarak bugüne kadar yasal bir işlem yapılmış mıdır? Mevcut yolu daraltacak şekilde yapılan bir inşaat durumu tespit edilirse inşaatın yapımı durdurulacak mı yoksa bu yanlışlığı yapan var ise korunacak mıdır?  
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya’nın Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’ne özel okulun yapılması sürecinde inşaatın sınırlarının yola taşırılmasına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

haberimivar.net- Antalya Milletvekili Cavit Arı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Antalya ili Kepez İlçesi’nde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 29009 ada 3 no’lu ‘Özel Okul Alanı’ olarak geçen parsel Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile 30 yıl süreli olarak ihaleye çıkarılmış ve günün koşullarına ve gelişen ekonomik şartlara bakıldığında çok düşük kalacak bedel ile bir özel okul işletmecisine kiraya verilmiştir. Kira şartlarının mülkiyet sahibi kurum olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çokta yararına olacak özel şartlar taşımadığı ve kira bedelinin tespitinde gerçekçi olmayan değerlendirmeler yapıldığı görülmektedir.

Kira şartları ile ilgili tartışma yaratabilecek durumda olan bu taşınmazın kiralanmasından sonra özel okulun yapılması sürecinde inşaatın sınırlarının yola taşırıldığına dair yeni bir tartışma konusu daha gündeme gelmiştir. Antalya basınında gündeme getirilen konuya göre iki büyük alışveriş merkezinin, birçok ticari işletmenin ve esnaf odalarının bulunduğu Fabrikalar Mahallesi’nde Fikri Erten Caddesi’ne yola taşacak şekilde duvar örüldüğü haberi bulunmaktadır. Bu konunun daha öncede şikâyet konusu yapıldığı ancak bu konuda bir çözüm bulunmadığı da ifade edilmektedir.

Bölge itibariyle daha geniş yollara ihtiyacın olduğu ortada iken mevcut yolun daraltılması özel okulun faaliyete geçmesi ile birlikte trafiğin daha da yoğunlaşacağı dikkate alındığında söz konu iddianın araştırılması ve yola bir taşkınlık var ise inşaatın derhal durdurulmasına ve taşkın kısmın yola fiziki müdahalesinin önlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.”

Arı, Bakan Özhaseki’ye şu soruları sordu:

  • Söz konusu yola taşkın yapı iddiası ile ilgili olarak bugüne kadar yasal bir işlem yapılmış mıdır?
  • Mevcut yolu daraltacak şekilde yapılan bir inşaat durumu tespit edilirse inşaatın yapımı durdurulacak mı yoksa bu yanlışlığı yapan var ise korunacak mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.