Okullar yaz boyu açık kalacak

EĞİTİM 12.06.2021 - 22:49, Güncelleme: 12.06.2021 - 22:53
 

Okullar yaz boyu açık kalacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimlerinin 5 Temmuz’dan başlayarak 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini kaydetti.

haberimizvar.net  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitime ilişkin gündeme gelen soruları yanıtladı. Telafi eğitimlerinin 5 Temmuz’dan başlayarak 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini açıklayan Bakan Selçuk, öğrencilerin karnelerine 18 Haziran’dan itibaren e-okul sisteminden ulaşabileceğini duyurdu. Bakan Selçuk, karnelerini okuldan almak isteyen çocukların ise 2 Temmuz’dan itibaren okullara giderek karnelerini alabileceklerini belirtti.   İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE ‘ARKADAŞ’   Merak edilen sorulara maddeler halinde yanıt veren Selçuk şunları söyledi: “- Bir buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan ‘Telafide Ben de Varım’, 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar sürecek. Yani okullarımız yaz boyu açık kalacak, çocuklarımızı okullarda mutlulukla ağırlayacağız. - Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi ‘Arkadaş’ kitabıyla buluşturacağız; merak etmesinler ödev değil”.   ÖĞRENCİLERİN KULLANACAĞI TESİSLER   “- Öğrencilerimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. Nerelerde ne var, ayrıca duyuracağız. - Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek. Katılmak isteyen veliler, bulundukları yerlerde il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine başvuru yapabilecekler. Bu programlara katılımda il kısıtlaması olmayacak. Okullar bütün çocuklarımızındır”.   SINIF DÜZEYİNDE DESTEK PROGRAMI   “- Telafide Ben de Varım” etkinliklerinde ‘ekip ruhu, bir arada iş yapma’ gibi kazanımlar, yaz döneminde ön plana çıkarılacak. Hepsini süreç içerisinde aktaracağız. - Akademik eksiklikler için öğretmenlerimiz, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerimizin akademik gereksinimlerinin tespitini yaparak sınıf düzeyinde destek programı hazırlayacaklar. Bu program, bir buçuk yıl sürecek”.   KİTAPLAR EYLÜLDE DAĞITILACAK   “- Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Eylül ayında çalışma kitaplarını ücretsiz dağıtacağız. - Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak”. 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimlerinin 5 Temmuz’dan başlayarak 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini kaydetti.

haberimizvar.net

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitime ilişkin gündeme gelen soruları yanıtladı. Telafi eğitimlerinin 5 Temmuz’dan başlayarak 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini açıklayan Bakan Selçuk, öğrencilerin karnelerine 18 Haziran’dan itibaren e-okul sisteminden ulaşabileceğini duyurdu. Bakan Selçuk, karnelerini okuldan almak isteyen çocukların ise 2 Temmuz’dan itibaren okullara giderek karnelerini alabileceklerini belirtti.

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE ‘ARKADAŞ’

 

Merak edilen sorulara maddeler halinde yanıt veren Selçuk şunları söyledi:

“- Bir buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan ‘Telafide Ben de Varım’, 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar sürecek. Yani okullarımız yaz boyu açık kalacak, çocuklarımızı okullarda mutlulukla ağırlayacağız.

- Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi ‘Arkadaş’ kitabıyla buluşturacağız; merak etmesinler ödev değil”.

 

ÖĞRENCİLERİN KULLANACAĞI TESİSLER

 

“- Öğrencilerimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. Nerelerde ne var, ayrıca duyuracağız.

- Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek. Katılmak isteyen veliler, bulundukları yerlerde il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine başvuru yapabilecekler. Bu programlara katılımda il kısıtlaması olmayacak. Okullar bütün çocuklarımızındır”.

 

SINIF DÜZEYİNDE DESTEK PROGRAMI

 

“- Telafide Ben de Varım” etkinliklerinde ‘ekip ruhu, bir arada iş yapma’ gibi kazanımlar, yaz döneminde ön plana çıkarılacak. Hepsini süreç içerisinde aktaracağız.

- Akademik eksiklikler için öğretmenlerimiz, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerimizin akademik gereksinimlerinin tespitini yaparak sınıf düzeyinde destek programı hazırlayacaklar. Bu program, bir buçuk yıl sürecek”.

 

KİTAPLAR EYLÜLDE DAĞITILACAK

 

“- Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Eylül ayında çalışma kitaplarını ücretsiz dağıtacağız.

- Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.