Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

EĞİTİM 18.10.2023 - 10:10, Güncelleme: 18.10.2023 - 10:10
 

Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda ara tatilin bölgeler ve illere göre uygulanması için çalışma başlatırken, ara tatilin kaldırılması da gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı ?" sorusuna "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız" şeklinde yanıtladı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ara tatil uygulamasına yönelik merak edilenleri cevaplayan Bakan Tekin, ara tatillerin bölgeler ve illere göre uygulanmasını gelen talepler doğrultusunda belirleyeceklerini belirtti. İşte, Bakan Tekin'in o açıklamaları... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerle bir araya gelerek önemli konulara değindi. "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Tekin, “Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir” cevabını vermişti. İL VE BÖLGELER GÖRE ARA TATİL KARARI VERİLECEK MEB tarafından uygulanan ara tatil uygulamasının bu sene gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi sonrasında önümüzdeki yıllarda uygulamaya konulup konulmayacağı konusunda karara varılması öngörülüyor. İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasına devam edilmesi durumunda Bakanlık tarafından ara tatillerin bölge ve illere göre yapılması bekleniyor. Bu yıl ki değerlendirmelerin sonucunda ara tatiller ile alakalı olumsuz duruma rastlanması halinde ise ara tatil uygulamasından vazgeçilecek. ZİYA SELÇUK ZAMANINDA UYGULANMIŞTI Ara tatil uygulaması 2019'da eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından uygulamaya konmuştu. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için uygulanması beklenen ara tatil tarihleri ise şu şekilde: “Birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak.”
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda ara tatilin bölgeler ve illere göre uygulanması için çalışma başlatırken, ara tatilin kaldırılması da gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı ?" sorusuna "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız" şeklinde yanıtladı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ara tatil uygulamasına yönelik merak edilenleri cevaplayan Bakan Tekin, ara tatillerin bölgeler ve illere göre uygulanmasını gelen talepler doğrultusunda belirleyeceklerini belirtti. İşte, Bakan Tekin'in o açıklamaları...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerle bir araya gelerek önemli konulara değindi. "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Tekin, “Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir” cevabını vermişti.

İL VE BÖLGELER GÖRE ARA TATİL KARARI VERİLECEK

MEB tarafından uygulanan ara tatil uygulamasının bu sene gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi sonrasında önümüzdeki yıllarda uygulamaya konulup konulmayacağı konusunda karara varılması öngörülüyor.

İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasına devam edilmesi durumunda Bakanlık tarafından ara tatillerin bölge ve illere göre yapılması bekleniyor. Bu yıl ki değerlendirmelerin sonucunda ara tatiller ile alakalı olumsuz duruma rastlanması halinde ise ara tatil uygulamasından vazgeçilecek.

ZİYA SELÇUK ZAMANINDA UYGULANMIŞTI

Ara tatil uygulaması 2019'da eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından uygulamaya konmuştu. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için uygulanması beklenen ara tatil tarihleri ise şu şekilde:

“Birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.