Ölü sayısı 150’yi geçti

GÜNDEM 17.07.2021 - 14:07, Güncelleme: 17.07.2021 - 14:07
 

Ölü sayısı 150’yi geçti

Almanya’da aşırı yağışların neden olduğu su baskınları ve selde ölü sayısı 130’u aştı. Belçika’da ise en az 20 kişinin öldüğü duyuruldu.

haberimizvar.net-  Almanya ve Belçika’da şiddetli sağanak yağış ve seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Alman polisi, aşırı yağışların neden olduğu sellerde en az 133 kişinin öldüğünü duyurdu. Polis, Rheinland-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölgesinde 90 kişinin, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde ise 43 kişinin vefat ettiğini açıkladı. Şu ana kadar 618 kişi yaralandı. Ülkenin son 50 yıldaki en büyük sel felaketinde yüzlerce kişi ise kayıp. Polis özellikle Ahrweiler’de ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi.   ALMANYA’DA BARAJ ÇATLADI  Kurtarma ekiplerinin hayatta kalan kişileri bulmak için yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Ancak bölgedeki hem telefon ve elektrik hatlarının zarar görmesi hem de cep telefonu hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar insanların yerlerinin tespit edilmesini güçleştiriyor. Köln kenti yakınlarındaki Wassenberg kasabasında bir barajın çatlaması üzerine cuma gecesi bölgedeki yaklaşık 700 kişi tahliye edildi. Çatlak oluşan baraj, Almanya’dan Hollanda ve Belçika’ya doğru akan Ruhr Nehri üzerinde bulunuyor. SELDEN ETKİLENENLERE DESTEK Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier sel felaketinden en fazla etkilenen kasabalardan Erftstadt’a giderek bu bölgedeki kurtarma çalışmalarını takip edecek. Aynı zamanda Başbakan Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) eylül ayındaki genel seçimlerde başbakan adayı olan Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet de gün içerisinde Erftstadt’ı ziyaret edecek. ABD’deki Başbakan Merkel’in de Almanya’ya döndükten sonra Rheinland-Pfalz eyaletini ziyaret etmesi bekleniyor. Merkel, cuma günü Laschet ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde selden etkilenenlere destek sözü verdi. BELÇİKA’DA EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ Aşırı yağışlar; komşu ülkeler Belçika, Hollanda, Fransa, Lüksemburg ve İsviçre’yi de etkilendi. Belçika’daki sellerde ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi, 20 Temmuz’da bir günlük milli yas ilan edildi. 21 Temmuz’da Covid-19 nedeniyle sınırlı etkinliklerle düzenlenecek bağımsızlık günü kutlamaları tümüyle iptal edildi. Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise durumu, "Ülkemizin şimdiye kadar gördüğü en büyük felaket olabilecek sel baskınları" şeklinde tanımlarken resmi ölü sayısını 20, kayıp sayısını ise 19 olarak açıkladı. SEL VE TAŞKIN RİSKİ SÜRÜYOR Ülkenin selden etkilenen doğu bölgesinin büyük bölümünde yağışlar dün itibarıyla durdu. Belli akarsular için sel ve taşkın riskleri sürerken belediyeler suyun çekildiği yerlerde ilk değerlendirmelerini yapmaya başladı. Otoyolların çoğu trafiğe açılamadı, demir yollarının ise 30 Ağustos’a kadar kademeli olarak hizmete girmesi bekleniyor. İçme sularının kullanılabilirliği hala birçok bölgede sorun olmaya devam ederken vinç ve kamyonlar kentleri temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Yağışlar, özellikle ülkenin doğusundaki Liege, Verviers, Spa, Namur ve Limburg bölgelerini etkilemişti. 
Almanya’da aşırı yağışların neden olduğu su baskınları ve selde ölü sayısı 130’u aştı. Belçika’da ise en az 20 kişinin öldüğü duyuruldu.

haberimizvar.net-   Almanya ve Belçika’da şiddetli sağanak yağış ve seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Alman polisi, aşırı yağışların neden olduğu sellerde en az 133 kişinin öldüğünü duyurdu. Polis, Rheinland-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölgesinde 90 kişinin, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde ise 43 kişinin vefat ettiğini açıkladı. Şu ana kadar 618 kişi yaralandı. Ülkenin son 50 yıldaki en büyük sel felaketinde yüzlerce kişi ise kayıp. Polis özellikle Ahrweiler’de ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi. 

 ALMANYA’DA BARAJ ÇATLADI

 Kurtarma ekiplerinin hayatta kalan kişileri bulmak için yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Ancak bölgedeki hem telefon ve elektrik hatlarının zarar görmesi hem de cep telefonu hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar insanların yerlerinin tespit edilmesini güçleştiriyor. Köln kenti yakınlarındaki Wassenberg kasabasında bir barajın çatlaması üzerine cuma gecesi bölgedeki yaklaşık 700 kişi tahliye edildi. Çatlak oluşan baraj, Almanya’dan Hollanda ve Belçika’ya doğru akan Ruhr Nehri üzerinde bulunuyor.

SELDEN ETKİLENENLERE DESTEK

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier sel felaketinden en fazla etkilenen kasabalardan Erftstadt’a giderek bu bölgedeki kurtarma çalışmalarını takip edecek. Aynı zamanda Başbakan Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) eylül ayındaki genel seçimlerde başbakan adayı olan Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet de gün içerisinde Erftstadt’ı ziyaret edecek. ABD’deki Başbakan Merkel’in de Almanya’ya döndükten sonra Rheinland-Pfalz eyaletini ziyaret etmesi bekleniyor. Merkel, cuma günü Laschet ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde selden etkilenenlere destek sözü verdi.

BELÇİKA’DA EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ

Aşırı yağışlar; komşu ülkeler Belçika, Hollanda, Fransa, Lüksemburg ve İsviçre’yi de etkilendi. Belçika’daki sellerde ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi, 20 Temmuz’da bir günlük milli yas ilan edildi. 21 Temmuz’da Covid-19 nedeniyle sınırlı etkinliklerle düzenlenecek bağımsızlık günü kutlamaları tümüyle iptal edildi. Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise durumu, "Ülkemizin şimdiye kadar gördüğü en büyük felaket olabilecek sel baskınları" şeklinde tanımlarken resmi ölü sayısını 20, kayıp sayısını ise 19 olarak açıkladı.

SEL VE TAŞKIN RİSKİ SÜRÜYOR

Ülkenin selden etkilenen doğu bölgesinin büyük bölümünde yağışlar dün itibarıyla durdu. Belli akarsular için sel ve taşkın riskleri sürerken belediyeler suyun çekildiği yerlerde ilk değerlendirmelerini yapmaya başladı. Otoyolların çoğu trafiğe açılamadı, demir yollarının ise 30 Ağustos’a kadar kademeli olarak hizmete girmesi bekleniyor. İçme sularının kullanılabilirliği hala birçok bölgede sorun olmaya devam ederken vinç ve kamyonlar kentleri temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Yağışlar, özellikle ülkenin doğusundaki Liege, Verviers, Spa, Namur ve Limburg bölgelerini etkilemişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.