Önce ‘İl Başkanlığından sonra ‘divan’dan kovdu

KULİS 22.08.2023 - 13:40, Güncelleme: 22.08.2023 - 17:40
 

Önce ‘İl Başkanlığından sonra ‘divan’dan kovdu

Önceki dönem CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alınmasında etkin rol alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şimdide Elmalı İlçe Kongresi’nde divan başkanı olmaması için restini çekti.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi belediye başkanlarının örgütlerin işine karışmaması adına uyarıda bulunsa da Antalya’da siyaset tam tersi işliyor. Kongre sürecinde kimi belediye başkanları kapalı kapılar ardında kimileri de aleni şekilde müdahil oluyor. Son olay Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile önceki dönem CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın arasında yaşandı. Yarın mevcut İlçe Başkanı Şakir Aydın’ın tek aday olarak katılacağı Elmalı İlçe Kongresi gerçekleşecek. Kongre öncesi İlçe Başkanı Aydın, önce Nusret Bayar’a sonra da CHP Antalya İl Örgütü’ne kongrede divan başkanlığını Bayar’ın yapacağını sözlü olarak tebliğ etti. Bunun üzerine iddiaya göre; Belediye Başkanı Böcek’ın Bayar’ın divan başkanı olmasına tepki gösterdi. CHP Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, iddiaları yalanlarken, Bayar’ın divan başkanlığını tebliğ etmesine rağmen “Divan başkanımız daha belli değil, kimin olacağına karar veremedik. Zaten Muhittin Başkan, kongreye katılamayacağını bildirdi’ diye konuştu. NE OLMUŞTU? Başkan Böcek, salgın döneminde 3 aylık yoğun bakım sürecinin ardından mevcut İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alınmasıyla ilgili olarak CHP Genel Merkezi’ne şikâyette bulunmuştu. Seçilmiş il başkanının görevden alınması parti tabanında tepkilere neden olmuştu. Böcek eliyle il başkanlığı koltuğundan olan Bayar’ın yarın yapılacak ilçe kongresinde divan başkanlığı yapıp, yapamayacağı merak konusu oldu.
Önceki dönem CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alınmasında etkin rol alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şimdide Elmalı İlçe Kongresi’nde divan başkanı olmaması için restini çekti.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi belediye başkanlarının örgütlerin işine karışmaması adına uyarıda bulunsa da Antalya’da siyaset tam tersi işliyor. Kongre sürecinde kimi belediye başkanları kapalı kapılar ardında kimileri de aleni şekilde müdahil oluyor.

Son olay Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile önceki dönem CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın arasında yaşandı. Yarın mevcut İlçe Başkanı Şakir Aydın’ın tek aday olarak katılacağı Elmalı İlçe Kongresi gerçekleşecek. Kongre öncesi İlçe Başkanı Aydın, önce Nusret Bayar’a sonra da CHP Antalya İl Örgütü’ne kongrede divan başkanlığını Bayar’ın yapacağını sözlü olarak tebliğ etti.

Bunun üzerine iddiaya göre; Belediye Başkanı Böcek’ın Bayar’ın divan başkanı olmasına tepki gösterdi. CHP Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, iddiaları yalanlarken, Bayar’ın divan başkanlığını tebliğ etmesine rağmen “Divan başkanımız daha belli değil, kimin olacağına karar veremedik. Zaten Muhittin Başkan, kongreye katılamayacağını bildirdi’ diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Başkan Böcek, salgın döneminde 3 aylık yoğun bakım sürecinin ardından mevcut İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alınmasıyla ilgili olarak CHP Genel Merkezi’ne şikâyette bulunmuştu. Seçilmiş il başkanının görevden alınması parti tabanında tepkilere neden olmuştu. Böcek eliyle il başkanlığı koltuğundan olan Bayar’ın yarın yapılacak ilçe kongresinde divan başkanlığı yapıp, yapamayacağı merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.