Önce parayı sonra sahibini buldu

ASAYİŞ 21.06.2023 - 22:07, Güncelleme: 21.06.2023 - 22:07
 

Önce parayı sonra sahibini buldu

Kemer’de esnaflık yapan Sinan Tümben isimli vatandaş, yolda bulduğu 15 bin lira parayı Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü aracılığıyla sahibine ulaştırdı

haberimizvar.net- Antalya’nın Kemer İlçesi’nde esnaf  Sinan Tümben, iş dönüşü Kemer Küçük Sanayi Sitesi mevkinde yolda 15 bin lira para buldu. Durumu Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne aktaran Tümben, bulduğu parayı zabıta personeli Nilüfer Uysal’a teslim etti. Zabıta Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmalar sonucunda paranın sanayi esnaflarından Hacı Uluz’a ait olduğu tespit edildi.  Zabıta Müdürlüğü’ne davet edilen Hacı Uluz, kaybettiği 15 bin lirasını Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu, zabıta personeli şliğinde, parayı bulan Sinan Tümben’den teslim aldı. İş dönüşü eve giderken yolda para bulduğunu ve durumu Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne anlattığını söyleyen Tümben, ilk başta aklına belediyeye ilan vermek geldiğini ifade ederek, “Zabıta personeli Nilüfer Uysal, ‘ilan verirseniz sahibi çok olur’ dedi ve bizi uyardı. Biz de zabıtadan yardım istedik. Araştırmalar sonucu paranın sahibinin Hacı Uluz olduğunu tespit ettik ve kendisine parasını verdik. İnsani görevimi yerine getirdiğim için mutluyum.” dedi. Hacı Uluz ise çantasında 25 bin lira parası olduğunu ve 10 bin lirasını çalışanlarına dağıttıktan sonra geri kalan parayı çantasına koyduğunu sandığını söyledi.  Daha sonra çantasında 15 bin lirayı bulamayan Uluz, dükkanda yaptığı tüm aramalara rağmen parasını bulamadığını belirterek, “Sanayi esnafı arasında kurulan bir sosyal medya grubunda esnaf bir arkadaşımız gruba para bulunduğunu yazmış. Paramı bir esnaf arkadaşımızın bulduğunu ve Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne teslim ettiğini öğrendim. Paramı bulan Sinan Tümben ile telefonda görüştüm ve bana ‘Ben bu parayı yiyeceğim” diye espri yaptı. Sinan beyle zaten daha önce de görüşüyorduk. Böyle duyarlı arkadaşlarım olduğu için çok gururluyum. Kendisine, Zabıta Müdürümüz Erhan Kurtoğlu’na ve zabıta personeli Nilüfer Uysal’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  
Kemer’de esnaflık yapan Sinan Tümben isimli vatandaş, yolda bulduğu 15 bin lira parayı Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü aracılığıyla sahibine ulaştırdı

haberimizvar.net- Antalya’nın Kemer İlçesi’nde esnaf  Sinan Tümben, iş dönüşü Kemer Küçük Sanayi Sitesi mevkinde yolda 15 bin lira para buldu. Durumu Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne aktaran Tümben, bulduğu parayı zabıta personeli Nilüfer Uysal’a teslim etti.

Zabıta Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmalar sonucunda paranın sanayi esnaflarından Hacı Uluz’a ait olduğu tespit edildi.  Zabıta Müdürlüğü’ne davet edilen Hacı Uluz, kaybettiği 15 bin lirasını Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu, zabıta personeli şliğinde, parayı bulan Sinan Tümben’den teslim aldı.

İş dönüşü eve giderken yolda para bulduğunu ve durumu Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne anlattığını söyleyen Tümben, ilk başta aklına belediyeye ilan vermek geldiğini ifade ederek, “Zabıta personeli Nilüfer Uysal, ‘ilan verirseniz sahibi çok olur’ dedi ve bizi uyardı. Biz de zabıtadan yardım istedik. Araştırmalar sonucu paranın sahibinin Hacı Uluz olduğunu tespit ettik ve kendisine parasını verdik. İnsani görevimi yerine getirdiğim için mutluyum.” dedi.

Hacı Uluz ise çantasında 25 bin lira parası olduğunu ve 10 bin lirasını çalışanlarına dağıttıktan sonra geri kalan parayı çantasına koyduğunu sandığını söyledi.  Daha sonra çantasında 15 bin lirayı bulamayan Uluz, dükkanda yaptığı tüm aramalara rağmen parasını bulamadığını belirterek, “Sanayi esnafı arasında kurulan bir sosyal medya grubunda esnaf bir arkadaşımız gruba para bulunduğunu yazmış. Paramı bir esnaf arkadaşımızın bulduğunu ve Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne teslim ettiğini öğrendim. Paramı bulan Sinan Tümben ile telefonda görüştüm ve bana ‘Ben bu parayı yiyeceğim” diye espri yaptı. Sinan beyle zaten daha önce de görüşüyorduk. Böyle duyarlı arkadaşlarım olduğu için çok gururluyum. Kendisine, Zabıta Müdürümüz Erhan Kurtoğlu’na ve zabıta personeli Nilüfer Uysal’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.