Onlar sandılar ki susturacaklar!

SİYASET 24.01.2024 - 13:14, Güncelleme: 24.01.2024 - 13:14
 

Onlar sandılar ki susturacaklar!

24 Ocak 1993 günü Ankara'da karanlık güçler tarafından katledilen araştırmacı gazeteciliğin simge ismi Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri CHP ve ADD tarafından Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "Bütün aydınlarımız, bütün demokrasi şehitlerimiz hala bize ışık olmaya, onurlu mücadelemizde bize önderlik yapmaya, yol göstermeye devam ediyorlar" dedi.

haberimizvar.net- 24 Ocak günü Ankara'da evinin önünde hain bir pusu ile katledilen araştırmacı gazeteciliğin sembol ismi Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi'nce düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "karanlık güçler tarafından katledilen bütün aydınlarımız, bütün demokrasi şehitlerimiz hala bize ışık olmaya, onurlu mücadelemizde bize önderlik yapmayla, yol göstermeye devam ediyorlar" dedi. SANDILAR Kİ ÖLDÜRMLEKLE MUMCU'YU SUSTURACAKLAR Nail Kamacı konuşmasında şunları söyledi: "30 yıl önce karlı bir Ankara sabahında bu memleketin en cesur kalemlerinden, kalemi kılıçtan keskin, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu'yu hayattan kopardılar. Onu katledenler sandırlar ki öldürmekle Mumcu'yu susturacaklar. Onu katledenler sandılar ki Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı milyonları korkutacaklar. Bilmedikleri şey şu ki, biz bir gideriz ama bin geliriz. Biz halkın yeniden doğarız ölümlerde. Ne demişti Mumcu; 'Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim, Ben Laikim, ben Antiemperyalistim. Ben İnsan hakları savunucuyum. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım' biz böyle bir geleneğin mirasçılarıyız" ONURLU MİRASI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, konuşmasında daha sonra şunları söyledi: "Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu ömrünü Cumhuriyete, Atatürk devrimlerine, çağdaşlığa, bağımsızlığa, aydınlık bir Türkiye'ye adamış aydınlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle aydınlığımız Adalet ve Demokrasi Haftası'nda onların onurlu mirasını sonuna kadar savunacağımızı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini inşa edene kadar mücadelemizden bir an olsun vazgeçmeyeceğimizi dosta düşmana buradan bir kez daha haykırıyoruz. Atatürk ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu'yu ve bütün demokrasi şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. Anıları mücadelemizde yaşamaya devam edecek. Uğurlar olsun.
24 Ocak 1993 günü Ankara'da karanlık güçler tarafından katledilen araştırmacı gazeteciliğin simge ismi Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri CHP ve ADD tarafından Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "Bütün aydınlarımız, bütün demokrasi şehitlerimiz hala bize ışık olmaya, onurlu mücadelemizde bize önderlik yapmaya, yol göstermeye devam ediyorlar" dedi.

haberimizvar.net- 24 Ocak günü Ankara'da evinin önünde hain bir pusu ile katledilen araştırmacı gazeteciliğin sembol ismi Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi'nce düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "karanlık güçler tarafından katledilen bütün aydınlarımız, bütün demokrasi şehitlerimiz hala bize ışık olmaya, onurlu mücadelemizde bize önderlik yapmayla, yol göstermeye devam ediyorlar" dedi.

SANDILAR Kİ ÖLDÜRMLEKLE MUMCU'YU SUSTURACAKLAR

Nail Kamacı konuşmasında şunları söyledi: "30 yıl önce karlı bir Ankara sabahında bu memleketin en cesur kalemlerinden, kalemi kılıçtan keskin, Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu'yu hayattan kopardılar. Onu katledenler sandırlar ki öldürmekle Mumcu'yu susturacaklar. Onu katledenler sandılar ki Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı milyonları korkutacaklar. Bilmedikleri şey şu ki, biz bir gideriz ama bin geliriz. Biz halkın yeniden doğarız ölümlerde. Ne demişti Mumcu; 'Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim, Ben Laikim, ben Antiemperyalistim. Ben İnsan hakları savunucuyum. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım' biz böyle bir geleneğin mirasçılarıyız"

ONURLU MİRASI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, konuşmasında daha sonra şunları söyledi: "Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu ömrünü Cumhuriyete, Atatürk devrimlerine, çağdaşlığa, bağımsızlığa, aydınlık bir Türkiye'ye adamış aydınlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle aydınlığımız Adalet ve Demokrasi Haftası'nda onların onurlu mirasını sonuna kadar savunacağımızı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini inşa edene kadar mücadelemizden bir an olsun vazgeçmeyeceğimizi dosta düşmana buradan bir kez daha haykırıyoruz. Atatürk ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu'yu ve bütün demokrasi şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. Anıları mücadelemizde yaşamaya devam edecek. Uğurlar olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.