Onlarda erken seçime gidecek özgüven yok!

SİYASET 18.06.2020 - 12:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Onlarda erken seçime gidecek özgüven yok!

TV5 canlı yayınına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "erken seçim olur mu?" sorusunu değerlendirdi.

haberimizvar.net-Geçen yıl yapılan yerel seçimlere gönderme yapan Babacan, iktidarın erken seçime gidecek özgüveninin olmadığını belirtti.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan erken seçim tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak açıklamalarda bulundu. Babacan, geçen yıl yapılan yerel seçimlerde kaybedilen büyükşehir belediyelerinin hatırasının iktidar için taze olduğunu belirtti. Babacan, “Madem seçim 2023 Haziran ayında neden bugünden bununla uğraşıyorlar. Olabilir, böyle bir niyet olabilir. O özgüven olsa belki yapabilirlerdi ama zannetmiyorum. Çünkü İstanbul’un hatırası çok taze. Ankara’nın hatırası çok taze. Antalya’nın hatırası çok taze. Adana kaybedilmiş, Mersin kaybedilmiş" dedi.   ‘ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ZAYIF’ Babacan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Yani yerel yönetimlerde büyükşehirlerde en önemli illerde seçim kaybedilmiş. Bu da daha yeni, daha geçen sene. Çok geçmişte de değil. Bunun acı hatıraları bu kadar tazeyken iktidar niye riske atılsın ki ? Baskın seçim ihtimalini zayıf gördüğünü ifade eden Babacan, "Ama tabi seçimi ne tetikleyebilir? İktidar ortakları arasında anlaşmazlık çıkabilir. Özellikle küçük ortağın daha önceki dönemlerde erken seçimleri başlatan bir alışkanlıkları var.” ifadelerini kullandı.  
TV5 canlı yayınına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "erken seçim olur mu?" sorusunu değerlendirdi.

haberimizvar.net-Geçen yıl yapılan yerel seçimlere gönderme yapan Babacan, iktidarın erken seçime gidecek özgüveninin olmadığını belirtti.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan erken seçim tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak açıklamalarda bulundu. Babacan, geçen yıl yapılan yerel seçimlerde kaybedilen büyükşehir belediyelerinin hatırasının iktidar için taze olduğunu belirtti. Babacan, “Madem seçim 2023 Haziran ayında neden bugünden bununla uğraşıyorlar. Olabilir, böyle bir niyet olabilir. O özgüven olsa belki yapabilirlerdi ama zannetmiyorum. Çünkü İstanbul’un hatırası çok taze. Ankara’nın hatırası çok taze. Antalya’nın hatırası çok taze. Adana kaybedilmiş, Mersin kaybedilmiş" dedi.

 

‘ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ZAYIF’

Babacan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Yani yerel yönetimlerde büyükşehirlerde en önemli illerde seçim kaybedilmiş. Bu da daha yeni, daha geçen sene. Çok geçmişte de değil. Bunun acı hatıraları bu kadar tazeyken iktidar niye riske atılsın ki ? Baskın seçim ihtimalini zayıf gördüğünü ifade eden Babacan, "Ama tabi seçimi ne tetikleyebilir? İktidar ortakları arasında anlaşmazlık çıkabilir. Özellikle küçük ortağın daha önceki dönemlerde erken seçimleri başlatan bir alışkanlıkları var.” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.