Oooo kardeşim bu ne

GÜNDEM 22.02.2022 - 12:20, Güncelleme: 22.02.2022 - 12:20
 

Oooo kardeşim bu ne

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'in Erdemli ilçesinde esnafı ziyaret etti. Akşener’in, Erdemlilere hitap ederken kendisine uzatılan bir doğal gaz faturasına tepkisi, "Ooo, 715 lira. Sesim gitti. Kardeşim bu ne" oldu.

haberimizvar.net- Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Erdemli’de yöresel halk oyunuyla karşılandı. Ziyaret ettiği bir kuyumcuda Akşener ile esnaf arasında şu diyalog yaşandı:  AKŞENER: "OOO, 715 LİRA. BU NE KARDEŞİM" Meral Akşener, esnaf ziyaretinin ardından Erdemli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Akşener’in, konuşması sırasında kendisine uzatılan bir doğal gaz faturasına tepkisi "Ooo, 715 lira. Sesim gitti. Kardeşim bu ne" oldu. Akşener, kendisine uzatılan başka bir faturayı inceledikten sonra, “Ooo, vay vay vay. Bu ne ya? Bu da bir evin, bin 128 lira” dedi.  Bir çiftçinin "10 kilo limon, 1 kilo mazot; 100 kilo limon, 1 çuval gübre" dediğini aktaran Akşener, "Bu hak mıdır? Bu insanları açlığa mahkum etmek hak mıdır? Bölünmeye devam edersek, sizin gerçek derdinizin konuşulmasını engelleyenlerin yolundan yürürsek işte 100 kilo limonla bir süre sonra 1 çuval gübre alamazsınız" diye konuştu.  Akşener, sonrasında şöyle devam etti:  "Bütün bunlar milletin sesi. Bu milletin sesi duyuluncaya kadar, bu milletin sesini ağalar duyuncaya kadar gezmeye devam. Erdemli'den başlayarak Mersin'in tümünün en iyi şekilde hizmet alması için, iktidar olduğumuzda Mersin'in bize emanet olduğunu söylemek için buradayım. Bütün bunların giderilmesinin yolu haksızlığın, hukuksuzluğun, kul hakkının gitmesidir. Sarayda sefa sürenler, 11 maaş alanlar, buraya gelip burayı duyamazsınız. Sonra da ‘Geziyor geziyor, o insanların hepsi tiyatro’ dersiniz. Gelin görün bakayım burada tiyatro mu var? Gördüm ki Mersin sahipsiz, bundan sonra ele ele vereceğiz ve Mersin’i Türkiye’nin en iyi ekonomiye sahip, en iyi eğitime sahip, en iyi istihdama sahip ili haline getireceğiz. Limonun dökülmesi ayıptır, günahtır. 100 kilo limonla 1 çuval gübre alınması ayıptır, günahtır. Şaka gibi bir Tarım Bakanı var. Almanya, Hollanda, Fransa çitçisi kazanıyor. Sayın Bakan’ın çok ahbap olduğu Kanada çiftçisi de kazanıyor. Peki siz neden böyle oluyorsunuz? Çünkü burayla alakaları yok. Onun için şuculuğu buculuğu bir kenara koyup burayı gelmeyeni, sizi dinlemeyeni cezalandıracaksınız."
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'in Erdemli ilçesinde esnafı ziyaret etti. Akşener’in, Erdemlilere hitap ederken kendisine uzatılan bir doğal gaz faturasına tepkisi, "Ooo, 715 lira. Sesim gitti. Kardeşim bu ne" oldu.

haberimizvar.net- Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Erdemli’de yöresel halk oyunuyla karşılandı. Ziyaret ettiği bir kuyumcuda Akşener ile esnaf arasında şu diyalog yaşandı:

 AKŞENER: "OOO, 715 LİRA. BU NE KARDEŞİM"

Meral Akşener, esnaf ziyaretinin ardından Erdemli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Akşener’in, konuşması sırasında kendisine uzatılan bir doğal gaz faturasına tepkisi "Ooo, 715 lira. Sesim gitti. Kardeşim bu ne" oldu. Akşener, kendisine uzatılan başka bir faturayı inceledikten sonra, “Ooo, vay vay vay. Bu ne ya? Bu da bir evin, bin 128 lira” dedi.

 Bir çiftçinin "10 kilo limon, 1 kilo mazot; 100 kilo limon, 1 çuval gübre" dediğini aktaran Akşener, "Bu hak mıdır? Bu insanları açlığa mahkum etmek hak mıdır? Bölünmeye devam edersek, sizin gerçek derdinizin konuşulmasını engelleyenlerin yolundan yürürsek işte 100 kilo limonla bir süre sonra 1 çuval gübre alamazsınız" diye konuştu.

 Akşener, sonrasında şöyle devam etti:

 "Bütün bunlar milletin sesi. Bu milletin sesi duyuluncaya kadar, bu milletin sesini ağalar duyuncaya kadar gezmeye devam. Erdemli'den başlayarak Mersin'in tümünün en iyi şekilde hizmet alması için, iktidar olduğumuzda Mersin'in bize emanet olduğunu söylemek için buradayım. Bütün bunların giderilmesinin yolu haksızlığın, hukuksuzluğun, kul hakkının gitmesidir. Sarayda sefa sürenler, 11 maaş alanlar, buraya gelip burayı duyamazsınız. Sonra da ‘Geziyor geziyor, o insanların hepsi tiyatro’ dersiniz. Gelin görün bakayım burada tiyatro mu var? Gördüm ki Mersin sahipsiz, bundan sonra ele ele vereceğiz ve Mersin’i Türkiye’nin en iyi ekonomiye sahip, en iyi eğitime sahip, en iyi istihdama sahip ili haline getireceğiz. Limonun dökülmesi ayıptır, günahtır. 100 kilo limonla 1 çuval gübre alınması ayıptır, günahtır. Şaka gibi bir Tarım Bakanı var. Almanya, Hollanda, Fransa çitçisi kazanıyor. Sayın Bakan’ın çok ahbap olduğu Kanada çiftçisi de kazanıyor. Peki siz neden böyle oluyorsunuz? Çünkü burayla alakaları yok. Onun için şuculuğu buculuğu bir kenara koyup burayı gelmeyeni, sizi dinlemeyeni cezalandıracaksınız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.