Opera Bale 25'inci yıl konserine hazırlanıyor

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.04.2024 - 13:21, Güncelleme: 02.04.2024 - 13:21
 

Opera Bale 25'inci yıl konserine hazırlanıyor

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin 25'inci yılı, 5 Nisan'da düzenlenecek '25. Yıl Gala Gecesi' konseri ile kutlanacak. Tüm sanatçı kadrosuyla sanat severlere müzik şöleni yaşatmaya hazırlanan Antalya DOB, 19 eserden seçilen bölümleri sahneleyecek.

haberimizvar.net- Antalya DOB, kuruluşunun 25'inci yıl dönümünü 5 Nisan Cuma günü saat 20.30'da gerçekleştireceği '25. Yıl Gala Gecesi' konseri ile kutlamaya hazırlanıyor. Çeyrek asır önce Türkiye'nin 5'inci Devlet Opera ve Balesi olarak faaliyetlerine başlayan Antalya DOB, Antalya'da her geçen gün bünyesine kattığı sanatçılarıyla beraber, opera, bale ve klasik müzik alanındaki eserleri sanatseverin beğenisine sunuyor. Binlerce seyircinin ağırlandığı, yüzlerce eserin sahnelendiği Antalya DOB'un açılışının 25'inci yılına özel, daha önce sahnelenen eserlerden seçilen bölümler, sanatçılar tarafından sahnelenecek. 19 opera ve bale eserinden seçilen bölümlerin yer alacağı konserde, Antalya DOB Orkestrası'nı şefler Lorenzo Castriota, Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem yönetecek. Konserde başkemancı Halit Barış Öğüt olacak. Konserin birinci bölümünde Antalya DOB bale sanatçıları tarafından sahnelenecek eserlerden bölümler yer alırken, ikinci bölümde sopranolar Sevinç Bilgin, Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi, Mezzo Soprano Medine Tuganova, tenorlar Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel, Burak Pektaş, Fatih Şanal ve Göksel Yaran, baritonlar Serhat Konukman ve Melih Tepretmez, Bas Bariton Umut Akça, baslar Şafak Güç ve Engin Suna solist sanatçı olarak görev alacak. Sanatçılara koro ve orkestra sanatçıları eşlik edecek. Konserin ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait. Konserde Kaderin Gücü, Figaro'nun Düğünü, Sevil Berberi, Don Pasquale, Lucia diLammermoor, İl Trovatore, Macbeth, La Boheme, Carmen, Madame Butterfly, Şen Dul, Aida ve Kamelyalı Kadın operalarından ve Fındıkkıran, Giselle, Pandemic ve Kamelyalı Kadın bale eserlerinden seçilen bölümler sanatseverler için sahnelenecek. Konserin biletleri, Antalya DOB gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunuldu.
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin 25'inci yılı, 5 Nisan'da düzenlenecek '25. Yıl Gala Gecesi' konseri ile kutlanacak. Tüm sanatçı kadrosuyla sanat severlere müzik şöleni yaşatmaya hazırlanan Antalya DOB, 19 eserden seçilen bölümleri sahneleyecek.

haberimizvar.net- Antalya DOB, kuruluşunun 25'inci yıl dönümünü 5 Nisan Cuma günü saat 20.30'da gerçekleştireceği '25. Yıl Gala Gecesi' konseri ile kutlamaya hazırlanıyor. Çeyrek asır önce Türkiye'nin 5'inci Devlet Opera ve Balesi olarak faaliyetlerine başlayan Antalya DOB, Antalya'da her geçen gün bünyesine kattığı sanatçılarıyla beraber, opera, bale ve klasik müzik alanındaki eserleri sanatseverin beğenisine sunuyor.

Binlerce seyircinin ağırlandığı, yüzlerce eserin sahnelendiği Antalya DOB'un açılışının 25'inci yılına özel, daha önce sahnelenen eserlerden seçilen bölümler, sanatçılar tarafından sahnelenecek. 19 opera ve bale eserinden seçilen bölümlerin yer alacağı konserde, Antalya DOB Orkestrası'nı şefler Lorenzo Castriota, Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem yönetecek. Konserde başkemancı Halit Barış Öğüt olacak.

Konserin birinci bölümünde Antalya DOB bale sanatçıları tarafından sahnelenecek eserlerden bölümler yer alırken, ikinci bölümde sopranolar Sevinç Bilgin, Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi, Mezzo Soprano Medine Tuganova, tenorlar Koray Damcıoğlu, Devrim Demirel, Burak Pektaş, Fatih Şanal ve Göksel Yaran, baritonlar Serhat Konukman ve Melih Tepretmez, Bas Bariton Umut Akça, baslar Şafak Güç ve Engin Suna solist sanatçı olarak görev alacak. Sanatçılara koro ve orkestra sanatçıları eşlik edecek. Konserin ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait.

Konserde Kaderin Gücü, Figaro'nun Düğünü, Sevil Berberi, Don Pasquale, Lucia diLammermoor, İl Trovatore, Macbeth, La Boheme, Carmen, Madame Butterfly, Şen Dul, Aida ve Kamelyalı Kadın operalarından ve Fındıkkıran, Giselle, Pandemic ve Kamelyalı Kadın bale eserlerinden seçilen bölümler sanatseverler için sahnelenecek.

Konserin biletleri, Antalya DOB gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.