Opera bale sahnesi Kasım'da 12 oyun sergileyecek

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.10.2023 - 13:42, Güncelleme: 31.10.2023 - 13:46
 

Opera bale sahnesi Kasım'da 12 oyun sergileyecek

Ekim'de perdelerini açan Antalya Devlet Opera ve Balesi, kasım ayında sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı. 2 opera, 4 bale, 2 çocuk oyunu ve 4 konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde provalar hızla devam ediyor.

haberimizvar.net- Antalya Devlet Opera ve Balesi, 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de Pietro Mascagni'nin 'Cavalleria Rusticana' ve Ruggero Leoncavallo'nun 'I Pagliacci' adlı birer perdelik operalarının prömiyerini gerçekleştirecek. Operada Gerçekçilik (Verismo) akımının en baskın örneklerinden olan Cavalleria Rusticana ve I Pagliacci, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde bu sezonun ilk prömiyeri olacak. Ayşe Dağıstanlı Parlar'ın rejisi ile sahnelecek eserlerin orkestra şefliğini Lorenzo Castriota üstleniyor.  28 Kasım'da tekrar sahnelenecek eserlerin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Tülay Şimşek imzasını taşıyor. Koro şefliğini Mahir Seyrek ve çocuk korosu şefliğini Sinem Ulusoy'un üstlendiği eserlerin koreografisini Bader Çakan, ışık tasarımını ise Mustafa Eski hazırladı. 'KAMELYALI KADIN'  Antalyalı sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan 'Kamelyalı Kadın' balesi 3 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde İzmirli sanatseverler ile buluşacak. Eser, 7 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de ise Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. DRAMATİK BİR AŞK HİKÂYESİ 'CARMEN' Aşk ve tutkunun, dansın büyüsüyle ihanet ve ölüme karıştığı 'Carmen' balesi kasım ayında sahnelenecek iki temsil ile bale severlerle buluşacak. Güzelliği ve kendine olan sonsuz güveniyle erkekleri etkileme gücüne sahip olan Carmen'in hikâyesi bale sahnesinde hayat buldu.Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı, George Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisi ile 'Carmen' 14 Kasım Salı ve 16 Kasım Perşembe akşamları saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 'ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ' Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünü Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında 10 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Antalya DOB Solistleri, Korosu ve Orkestrasının sahne alacağı özel bir konserle anacak.  MİNİK SANATSEVERLER İÇİN 'ŞEKERONYA' Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafındandüzenlenen Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi 6 Kasım Pazartesi saat 11.00 ve 11 Kasım Cumartesi saat 14.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde 'Şekeronya' çocuk oyununu sahneleyecek. Zeynep Ergüven'in yazdığı ve müzikleri Murat Cem Orhan'a ait olan ve Fatih Şanal tarafından sahneye konulan eser, ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu Fırıldak'ın eve dönüş hikâyesini anlatıyor. KASIM AYINDAKİ KONSERLER Antalya Devlet Opera ve Balesi 22 Kasım Çarşamba ve 30 Kasım Perşembe saat 15.00'te gelenekselleşmiş Müze Konserlerine devam edecek. Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.
Ekim'de perdelerini açan Antalya Devlet Opera ve Balesi, kasım ayında sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı. 2 opera, 4 bale, 2 çocuk oyunu ve 4 konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde provalar hızla devam ediyor.

haberimizvar.net-  Antalya Devlet Opera ve Balesi, 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de Pietro Mascagni'nin 'Cavalleria Rusticana' ve Ruggero Leoncavallo'nun 'I Pagliacci' adlı birer perdelik operalarının prömiyerini gerçekleştirecek. Operada Gerçekçilik (Verismo) akımının en baskın örneklerinden olan Cavalleria Rusticana ve I Pagliacci, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde bu sezonun ilk prömiyeri olacak. Ayşe Dağıstanlı Parlar'ın rejisi ile sahnelecek eserlerin orkestra şefliğini Lorenzo Castriota üstleniyor. 

28 Kasım'da tekrar sahnelenecek eserlerin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Tülay Şimşek imzasını taşıyor. Koro şefliğini Mahir Seyrek ve çocuk korosu şefliğini Sinem Ulusoy'un üstlendiği eserlerin koreografisini Bader Çakan, ışık tasarımını ise Mustafa Eski hazırladı.

'KAMELYALI KADIN' 

Antalyalı sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan 'Kamelyalı Kadın' balesi 3 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde İzmirli sanatseverler ile buluşacak. Eser, 7 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de ise Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

DRAMATİK BİR AŞK HİKÂYESİ 'CARMEN'

Aşk ve tutkunun, dansın büyüsüyle ihanet ve ölüme karıştığı 'Carmen' balesi kasım ayında sahnelenecek iki temsil ile bale severlerle buluşacak. Güzelliği ve kendine olan sonsuz güveniyle erkekleri etkileme gücüne sahip olan Carmen'in hikâyesi bale sahnesinde hayat buldu.Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı, George Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisi ile 'Carmen' 14 Kasım Salı ve 16 Kasım Perşembe akşamları saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

'ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünü Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında 10 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Antalya DOB Solistleri, Korosu ve Orkestrasının sahne alacağı özel bir konserle anacak. 

MİNİK SANATSEVERLER İÇİN 'ŞEKERONYA'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafındandüzenlenen Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi 6 Kasım Pazartesi saat 11.00 ve 11 Kasım Cumartesi saat 14.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde 'Şekeronya' çocuk oyununu sahneleyecek. Zeynep Ergüven'in yazdığı ve müzikleri Murat Cem Orhan'a ait olan ve Fatih Şanal tarafından sahneye konulan eser, ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu Fırıldak'ın eve dönüş hikâyesini anlatıyor.

KASIM AYINDAKİ KONSERLER

Antalya Devlet Opera ve Balesi 22 Kasım Çarşamba ve 30 Kasım Perşembe saat 15.00'te gelenekselleşmiş Müze Konserlerine devam edecek.

Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.