Orion Bazaar’a operasyon

26.09.2019 - 14:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Orion Bazaar’a operasyon

Gazeteci Ergin Çevik’in gündeme getirdiği için saldırıya uğradığı Aksu’daki kaçak Orion Bazaar’a KOM Şube tarafından operasyon düzenlendi. İşletmeci Varol kardeşler gözaltına alınırken şirket evraklarına da el konuldu.

haberimizvar.net Antalya’nın Aksu İlçesi’nde mahkeme kararlarına rağmen kaçak bir şekilde faaliyetini sürdüren Orion Bazaar’ın yöneticilerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Orion Bazaar’ın sahipleri Süleyman Vural Varol ve kardeşi Kenan Varol’un gözaltına alındığı operasyonda şirketin ofisindeki evraklara da el konulduğu öğrenildi. Orion Bazaar’la ilgili iddialarda sıkça adı geçen Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’le ilgili ise henüz bir işlem yapılmadığı belirtildi. BELEDİYE GÖZETİMİNDE KAÇAK ÇARŞI AKP’li Aksu Belediyesi Kemerağzı bölgesindeki 6 dönümlük ‘okul alanını’ boş durduğu gerekçesiyle Varol kardeşlere yıllık 825 bin lira karşılığı kiraya verdi. Varol kardeşler de bu 6 dönümlük arazinin yanındaki 5 dönümlük araziye de yayılarak, toplam 11 dönüm üzerine 212 dükkanlı Orion Bazaar’ı kurdu. Buradaki dükkanların en küçüğünün kirası yıllık 5 bin Avro. Kiralar dükkanın durumuna göre 30 bin Avro’ya kadar çıkıyor. Ayrıca her dükkandan yıllık 400 lira aidat alınıyor. Sadece aidatlardan elde edilen gelir 1 milyon lira. Aksu Belediyesi’ne ödenecek yıllık 825 bin liralık kira sırf aidatlardan çıkarılıyor. Dükkanların kirasından elde edilen gelir ise yaklaşık 13-20 milyon civarında. GAZETECİ ÇEVİK’E SALDIRMIŞLARDI Aksu Belediyesi’nin peşkeş çektiği araziye kurulan Orion Bazaar’a karşı Antalya 2. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme de peşkeşe dayanak olan belediye encümen kararını iptal etmişti. Orion Bazaar’ın sahipleri Varol kardeşler Danıştay’a temyiz başvurusu yaptılar. Danıştay 13 Dairesi de 11 Aralık 2017’de temyiz başvurusunun yerinde olmadığına karar verip Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını ‘karar düzeltme yolunu kapatarak’ onayladı. Orion Bazaar’ın mahkeme kararına rağmen kaçak olarak faaliyetini sürdürdüğünü, hiçbir gücün de buna engel olmadığını yazan gazeteci Ergin Çevik, 21 Mayıs 2019’da saldırıya uğradı. Gazeteci Çevik, kendisine saldıranların Orion Bazaar işletmecisi Varol kardeşlerin adamları olduğunu söyleyerek, suç duyurusunda bulundu.
Gazeteci Ergin Çevik’in gündeme getirdiği için saldırıya uğradığı Aksu’daki kaçak Orion Bazaar’a KOM Şube tarafından operasyon düzenlendi. İşletmeci Varol kardeşler gözaltına alınırken şirket evraklarına da el konuldu.

haberimizvar.net Antalya’nın Aksu İlçesi’nde mahkeme kararlarına rağmen kaçak bir şekilde faaliyetini sürdüren Orion Bazaar’ın yöneticilerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Orion Bazaar’ın sahipleri Süleyman Vural Varol ve kardeşi Kenan Varol’un gözaltına alındığı operasyonda şirketin ofisindeki evraklara da el konulduğu öğrenildi. Orion Bazaar’la ilgili iddialarda sıkça adı geçen Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’le ilgili ise henüz bir işlem yapılmadığı belirtildi.

BELEDİYE GÖZETİMİNDE KAÇAK ÇARŞI

AKP’li Aksu Belediyesi Kemerağzı bölgesindeki 6 dönümlük ‘okul alanını’ boş durduğu gerekçesiyle Varol kardeşlere yıllık 825 bin lira karşılığı kiraya verdi. Varol kardeşler de bu 6 dönümlük arazinin yanındaki 5 dönümlük araziye de yayılarak, toplam 11 dönüm üzerine 212 dükkanlı Orion Bazaar’ı kurdu. Buradaki dükkanların en küçüğünün kirası yıllık 5 bin Avro. Kiralar dükkanın durumuna göre 30 bin Avro’ya kadar çıkıyor. Ayrıca her dükkandan yıllık 400 lira aidat alınıyor. Sadece aidatlardan elde edilen gelir 1 milyon lira. Aksu Belediyesi’ne ödenecek yıllık 825 bin liralık kira sırf aidatlardan çıkarılıyor. Dükkanların kirasından elde edilen gelir ise yaklaşık 13-20 milyon civarında.

GAZETECİ ÇEVİK’E SALDIRMIŞLARDI

Aksu Belediyesi’nin peşkeş çektiği araziye kurulan Orion Bazaar’a karşı Antalya 2. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme de peşkeşe dayanak olan belediye encümen kararını iptal etmişti. Orion Bazaar’ın sahipleri Varol kardeşler Danıştay’a temyiz başvurusu yaptılar. Danıştay 13 Dairesi de 11 Aralık 2017’de temyiz başvurusunun yerinde olmadığına karar verip Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını ‘karar düzeltme yolunu kapatarak’ onayladı. Orion Bazaar’ın mahkeme kararına rağmen kaçak olarak faaliyetini sürdürdüğünü, hiçbir gücün de buna engel olmadığını yazan gazeteci Ergin Çevik, 21 Mayıs 2019’da saldırıya uğradı. Gazeteci Çevik, kendisine saldıranların Orion Bazaar işletmecisi Varol kardeşlerin adamları olduğunu söyleyerek, suç duyurusunda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.