Ormanlar vahşi madenciliğe kurban ediliyor

YEREL 11.03.2024 - 15:36, Güncelleme: 11.03.2024 - 15:36
 

Ormanlar vahşi madenciliğe kurban ediliyor

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş, Antalya ormanlarının vahşi madenciliğe kurban edilmeye çalışıldığını belirterek, yetkilileri göreve, kamuoyunu ile akciğerlerine sahip çıkmaya çağırdı. Baş, Sorgun Ormanı'nın Doğal Sit Alanı vasfının kaldırılmasının ise kafaları karıştırdığını söyledi.

haberimizvar.net- Türkiye'de en çok orman vasfına sahip olan Antalya bölgesinde halkın akciğeri olan ormanların son yıllarda vahşi madenciliğe kurban edilmesi çabalarına Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi yönetimi sert tepki gösterdi. Antalya ormanlarında vahşi madencilik faaliyetlerinin yolunu açan Çevre Etkileşim Değerlendirmesi (ÇED) raporlarında Antalya'nın 3'üncü sırada olduğunu vurgulayan Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş, hükümetin ormanlarımda 148 bin hektarının 2B kapsamına alındığını vurgulayarak, "Bu uygulamanın orman köylüsüyle ne alakası var. Ormanların rant amaçlı olarak statüsünde sıkça yapılan değişikliklere karşı ormanların gerçek sahibi olan halkımız seyirci kalmamaları. Seyirci kaldığımız kaldığımız sürece ormanları bizden çalmaya devam edecekler" şeklinde konuştu. SORGUN ORMANINDA NE YAPILMAK İSTENİYOR? Antalya'nın Manavgat ilçesi sınırları içerisinde yer alan 1. Derecede Sit Alanı olan Sorgun Ormanı'nın geleceği ile ilgili kaygıların arttığını ifade eden Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu, 'Sorgun Ormanı'nda ne yapılmak isteniyor?' sorusuna yanıt arandığını bildirerek, şu  bilgilendirmeyi yapma gereğini duydu: "Biz Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi olarak kamuoyu adına ilgili bakanlık yetkililerinden, Manavgat İlçesi ve Sorgun Mahallesi halkının akciğerleri olan Sorgun Ormanı'nın Doğal SİT Alanı vasfının neden kaldırıldığını, ormanın mevcut statüsünün ne olduğunu ve ormanın akıbetini öğrenmek istiyoruz. Yaşanan gelişmeleri Manavgat halkı ve tüm sivil toplum kuruluşlarının yakından izlemesini ve tepki göstermesini bekliyoruz."
Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş, Antalya ormanlarının vahşi madenciliğe kurban edilmeye çalışıldığını belirterek, yetkilileri göreve, kamuoyunu ile akciğerlerine sahip çıkmaya çağırdı. Baş, Sorgun Ormanı'nın Doğal Sit Alanı vasfının kaldırılmasının ise kafaları karıştırdığını söyledi.

haberimizvar.net- Türkiye'de en çok orman vasfına sahip olan Antalya bölgesinde halkın akciğeri olan ormanların son yıllarda vahşi madenciliğe kurban edilmesi çabalarına Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi yönetimi sert tepki gösterdi. Antalya ormanlarında vahşi madencilik faaliyetlerinin yolunu açan Çevre Etkileşim Değerlendirmesi (ÇED) raporlarında Antalya'nın 3'üncü sırada olduğunu vurgulayan Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş, hükümetin ormanlarımda 148 bin hektarının 2B kapsamına alındığını vurgulayarak, "Bu uygulamanın orman köylüsüyle ne alakası var. Ormanların rant amaçlı olarak statüsünde sıkça yapılan değişikliklere karşı ormanların gerçek sahibi olan halkımız seyirci kalmamaları. Seyirci kaldığımız kaldığımız sürece ormanları bizden çalmaya devam edecekler" şeklinde konuştu.

SORGUN ORMANINDA NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Antalya'nın Manavgat ilçesi sınırları içerisinde yer alan 1. Derecede Sit Alanı olan Sorgun Ormanı'nın geleceği ile ilgili kaygıların arttığını ifade eden Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu, 'Sorgun Ormanı'nda ne yapılmak isteniyor?' sorusuna yanıt arandığını bildirerek, şu  bilgilendirmeyi yapma gereğini duydu: "Biz Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi olarak kamuoyu adına ilgili bakanlık yetkililerinden, Manavgat İlçesi ve Sorgun Mahallesi halkının akciğerleri olan Sorgun Ormanı'nın Doğal SİT Alanı vasfının neden kaldırıldığını, ormanın mevcut statüsünün ne olduğunu ve ormanın akıbetini öğrenmek istiyoruz. Yaşanan gelişmeleri Manavgat halkı ve tüm sivil toplum kuruluşlarının yakından izlemesini ve tepki göstermesini bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.