Oscar'lı aktör yaşamını yitirdi

GÜNDEM 02.12.2020 - 18:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Oscar'lı aktör yaşamını yitirdi

"Bir Ayrılık" filmindeki başarılı rolü ile bilinen oyuncu Ali Asgar Şahbazi, 98 yaşında yaşamını yitirdi.

haberimizvar.net-İran resmi ajansı IRNA'ya göre, 98 yaşındaki Ali Asgar Şahbazi kalbinin durması sonucu pazar günü hayatını kaybetti. Şahbazi'nin cenazesinin dün düzenlenen törenle Tahran'da toprağa verildiği belirtildi. 1922 yılında Tahran'da doğan Ali Asgar Şahbazi, Bir Ayrılık filmindeki başarılı rolü ile geniş kitlelerce tanındı. Şahbazi, filmdeki güçlü oyunculuğu sayesinde 61. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde 'en iyi erkek oyuncu' seçilenlere verilen Gümüş Ayı ödülünü filmin diğer üç erkek oyuncusu ile paylaştı. ALTIN AYI ALDI Asgar Ferhadi'nin yönetmenliğini yaptığı ve orta sınıf bir çiftin ayrılık hikayesinin anlatıldığı 2011 yapımı İran filmi, tüm dünyada ses getirmiş, sinema festivallerinde onlarca ödül kazanmıştı. İran sinemasının en başarılı yapıtları arasında gösterilen film, 84. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film seçilerek Oscar ödülü ve 61. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde de en iyi film seçilerek Altın Ayı ödülünü kazanmıştı.
"Bir Ayrılık" filmindeki başarılı rolü ile bilinen oyuncu Ali Asgar Şahbazi, 98 yaşında yaşamını yitirdi.

haberimizvar.net-İran resmi ajansı IRNA'ya göre, 98 yaşındaki Ali Asgar Şahbazi kalbinin durması sonucu pazar günü hayatını kaybetti. Şahbazi'nin cenazesinin dün düzenlenen törenle Tahran'da toprağa verildiği belirtildi. 1922 yılında Tahran'da doğan Ali Asgar Şahbazi, Bir Ayrılık filmindeki başarılı rolü ile geniş kitlelerce tanındı. Şahbazi, filmdeki güçlü oyunculuğu sayesinde 61. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde 'en iyi erkek oyuncu' seçilenlere verilen Gümüş Ayı ödülünü filmin diğer üç erkek oyuncusu ile paylaştı.

ALTIN AYI ALDI

Asgar Ferhadi'nin yönetmenliğini yaptığı ve orta sınıf bir çiftin ayrılık hikayesinin anlatıldığı 2011 yapımı İran filmi, tüm dünyada ses getirmiş, sinema festivallerinde onlarca ödül kazanmıştı. İran sinemasının en başarılı yapıtları arasında gösterilen film, 84. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film seçilerek Oscar ödülü ve 61. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde de en iyi film seçilerek Altın Ayı ödülünü kazanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.