Osman Kaçmaz’a Tamince’den İKİNCİ TAKİPSİZLİK

GÜNDEM 02.12.2019 - 17:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Osman Kaçmaz’a Tamince’den İKİNCİ TAKİPSİZLİK

İşadamı Fettah Tamince’nin kendisiyle ilgili FETÖ suçlamalarında bulunan emekli hakim Osman Kaçmaz hakkında ‘iftira ve hakaret’ iddiasıyla yaptığı şikayetlere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ikinci kez takipsizlik kararı verildi

haberimizvar.net Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için açılan ‘Kayıp Trilyon’ davasıyla bilinen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Osman Kaçmaz hakkında iş adamı Fettah Tamince tarafından yapılan şikayete, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci kez takipsizlik kararı verdi. İYİ Parti GİK üyesi olan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Seğmenler Su Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Kaçmaz, takipsizlik kararını sosyal medya hesabından, “Fettah Tamince’nin hakkımda yaptığı şikayet üzerine ikinci takipsizlik kararı verildi. İftira mı etmişim, vatandaşlık görevini mi yapmışım?” diye duyurdu.   ‘YETERLİ DELİL BULUNAMADI’ Hakkındaki FETÖ iddialarının ardı arkası kesilmeyen ünlü turizmci Tamince’nin Kaçmaz hakknıda iftira ve hakaret iddiasıyla yaptığı şikayeti değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararında şu ifadeler yer aldı: “Şüphelinin eyleminin şikayet hakkının kullanılması niteliğinde olduğunun, müşteki hakkında yapılan soruşturmada delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, şüphelinin iftira kastıyla hareket ettiğine dair soyut iddia dışında kamu davası açılmasını gerektirir yeterli delil bulunmadığı, hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi”.   ‘FETTAH HAKKINDA ÖLÜ TAKLİDİ’   Fettah Tamince, daha önce de Kaçmaz’ın Twitter hesabında kendisini hedef alarak iftira ve hakaret suçları işlediği, Türk yargısını alenen aşağıladığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Tamince suç duyurusunda Osman Kaçmaz’ın, “Halen cezaevinde tutuklu FETÖ’cülerin miladı 17-25 Aralık 2013 ise Fettah Tamince niye dışarıda?”, “Bir zenginin daha FETÖ dosyasının üstü örtüldü”, “Antalya savcılığına 400 milyon zimmetten şikayetçi oldum, Fettah ve arkadaşları hakkında soruşturmada ölü taklidi yapılıyor” şeklindeki paylaşımlarını delil olarak sunmuştu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Tamince’nin bu şikayeti hakkında da ‘suç unsuruna rastlanmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.   11 ARALIK’TA TAMİNCE DURUŞMASI   Osman Kaçmaz hakkında Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin şikayetiyle açılmış bir dava olduğunu belirten avukatı Nizamettin Sağır, “Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bu davanın 11 Aralık’ta duruşması var. Bu takipsizlik kararlarından sonra muhtemelen bu dava da düşecektir” açıklaması yaptı.   İlgili haber: https://www.haberimizvar.net/haber-emekli-hakim-osman-kacmaz-a-tamince-den-takipsizlik-5146.html          
İşadamı Fettah Tamince’nin kendisiyle ilgili FETÖ suçlamalarında bulunan emekli hakim Osman Kaçmaz hakkında ‘iftira ve hakaret’ iddiasıyla yaptığı şikayetlere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ikinci kez takipsizlik kararı verildi

haberimizvar.net Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için açılan ‘Kayıp Trilyon’ davasıyla bilinen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Osman Kaçmaz hakkında iş adamı Fettah Tamince tarafından yapılan şikayete, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci kez takipsizlik kararı verdi. İYİ Parti GİK üyesi olan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Seğmenler Su Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Kaçmaz, takipsizlik kararını sosyal medya hesabından, “Fettah Tamince’nin hakkımda yaptığı şikayet üzerine ikinci takipsizlik kararı verildi. İftira mı etmişim, vatandaşlık görevini mi yapmışım?” diye duyurdu.

 

‘YETERLİ DELİL BULUNAMADI’

Hakkındaki FETÖ iddialarının ardı arkası kesilmeyen ünlü turizmci Tamince’nin Kaçmaz hakknıda iftira ve hakaret iddiasıyla yaptığı şikayeti değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararında şu ifadeler yer aldı: “Şüphelinin eyleminin şikayet hakkının kullanılması niteliğinde olduğunun, müşteki hakkında yapılan soruşturmada delil yetersizliği nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, şüphelinin iftira kastıyla hareket ettiğine dair soyut iddia dışında kamu davası açılmasını gerektirir yeterli delil bulunmadığı, hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi”.

 

‘FETTAH HAKKINDA ÖLÜ TAKLİDİ’

 

Fettah Tamince, daha önce de Kaçmaz’ın Twitter hesabında kendisini hedef alarak iftira ve hakaret suçları işlediği, Türk yargısını alenen aşağıladığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Tamince suç duyurusunda Osman Kaçmaz’ın, “Halen cezaevinde tutuklu FETÖ’cülerin miladı 17-25 Aralık 2013 ise Fettah Tamince niye dışarıda?”, “Bir zenginin daha FETÖ dosyasının üstü örtüldü”, “Antalya savcılığına 400 milyon zimmetten şikayetçi oldum, Fettah ve arkadaşları hakkında soruşturmada ölü taklidi yapılıyor” şeklindeki paylaşımlarını delil olarak sunmuştu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Tamince’nin bu şikayeti hakkında da ‘suç unsuruna rastlanmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

 

11 ARALIK’TA TAMİNCE DURUŞMASI

 

Osman Kaçmaz hakkında Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin şikayetiyle açılmış bir dava olduğunu belirten avukatı Nizamettin Sağır, “Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bu davanın 11 Aralık’ta duruşması var. Bu takipsizlik kararlarından sonra muhtemelen bu dava da düşecektir” açıklaması yaptı.

 

İlgili haber: https://www.haberimizvar.net/haber-emekli-hakim-osman-kacmaz-a-tamince-den-takipsizlik-5146.html

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.