ÖSYM açıkladı: YKS başvuruları başladı!

EĞİTİM 01.02.2024 - 12:38, Güncelleme: 01.02.2024 - 12:38
 

ÖSYM açıkladı: YKS başvuruları başladı!

Son dakika haberi... Yükseköğretim Kurumları Sınavı' (YKS) başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 YKS başvuruları yaklaşık bir ay devam edeceğini bildirdi.

haberimizvar.net- 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı. Başvurular 26 Şubat'a kadar devam edecek. Adaylar YKS başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. 2024 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLDU? Her oturum için ücret 295 lira oldu. 3 oturuma da katılacak bir adayın toplamda 885 lira ödemesi gerekiyor. 2024 SINAV TARİHLERİ... Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacak. Üniversiteli adayları, 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT), 9 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girecek. (Cumhuriyet)
Son dakika haberi... Yükseköğretim Kurumları Sınavı' (YKS) başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 YKS başvuruları yaklaşık bir ay devam edeceğini bildirdi.

haberimizvar.net- 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKSbaşvuruları başladı. Başvurular 26 Şubat'a kadar devam edecek. Adaylar YKS başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

2024 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Her oturum için ücret 295 lira oldu. 3 oturuma da katılacak bir adayın toplamda 885 lira ödemesi gerekiyor.

2024 SINAV TARİHLERİ...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024'te yapılacak.

Üniversiteli adayları, 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT), 9 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girecek.


(Cumhuriyet)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.