ÖSYM eski başkanı 15 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor

ASAYİŞ 21.11.2023 - 22:44, Güncelleme: 21.11.2023 - 22:44
 

ÖSYM eski başkanı 15 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor

Cumhuriyet savcısı, Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Demir'e savunma hazırlama süresi vererek duruşmayı 15 Şubat 2024'e erteledi.

haberimizvar.net- dokuz8haber.net'in haberine göre; Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘Zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma’ suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Demir katılmadı. Mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okuduktan sonra Cumhuriyet savcısına mütalaasını sunması için söz verdi. Savcı, sanığın üzerine atılı ‘Görevi kötüye kullanma’ suçunun örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, Demir’in ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Demir’in avukatı da esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Demir’e esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için ek süre verilmesine hükmedip, duruşmayı 15 Şubat 2024’e erteledi.
Cumhuriyet savcısı, Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Demir'e savunma hazırlama süresi vererek duruşmayı 15 Şubat 2024'e erteledi.

haberimizvar.net- dokuz8haber.net'in haberine göre; Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘Zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma’ suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Demir katılmadı. Mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okuduktan sonra Cumhuriyet savcısına mütalaasını sunması için söz verdi.

Savcı, sanığın üzerine atılı ‘Görevi kötüye kullanma’ suçunun örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, Demir’in ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Demir’in avukatı da esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Demir’e esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için ek süre verilmesine hükmedip, duruşmayı 15 Şubat 2024’e erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.