Otizmli bireyler için işbirliği protokolü imzalandı

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.03.2024 - 11:53, Güncelleme: 21.03.2024 - 11:53
 

Otizmli bireyler için işbirliği protokolü imzalandı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği arasında, otizmli bireylere yönelik sosyal, kültürel, mesleki ve teknik kurslar düzenlenmesine dair iş birliği protokolü ikinci kez imzalandı.

 haberimizvar.net- İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli arasında imzalanan protokolle otizmli çocukların eğitimlerinin nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, Anayasa ile güvence altına alınan eğitim haklarından mahrum kalmamaları, potansiyellerini keşfederek geliştirmeleri, sosyal, kültürel, mesleki ve teknik kurslara katılımlarının sağlanarak topluma kazandırılmaları amaçlanıyor. Protokolün ilk olarak 3 yıllık imzalandığını, yenilenmesinin 5 yıl yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Demet Çileli, "Tüm otizmli bireylerin ebeveynlerinin, yakınlarının yıllardır hayalini kurduğu bir işin gerçekleştirilmesinin hayalden öteye geçerek gerçekleştirilebileceğini ispatlamış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. 18 yaşını doldurup eğitimini tamamlamış otizmli bireyler için açtığımız bu okulun tüm kamu ve vatandaşlar tarafından sahiplenilmesi bizleri ayrıca sevindiriyor" dedi. Atıl durumdaki bir köy okulunun otizmli bireyler için tamamen ücretsiz bir merkez olduğunu söyleyen Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Halit Mert, "Amacımız buranın rol model alınarak Türkiye'nin her yerinde emsallerinin açılarak eğitim dışı kalmış tüm otizmli bireylerin eğitimlerine devam edebilmesidir" diye konuştu.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği arasında, otizmli bireylere yönelik sosyal, kültürel, mesleki ve teknik kurslar düzenlenmesine dair iş birliği protokolü ikinci kez imzalandı.

 haberimizvar.net- İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli arasında imzalanan protokolle otizmli çocukların eğitimlerinin nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, Anayasa ile güvence altına alınan eğitim haklarından mahrum kalmamaları, potansiyellerini keşfederek geliştirmeleri, sosyal, kültürel, mesleki ve teknik kurslara katılımlarının sağlanarak topluma kazandırılmaları amaçlanıyor.

Protokolün ilk olarak 3 yıllık imzalandığını, yenilenmesinin 5 yıl yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Demet Çileli, "Tüm otizmli bireylerin ebeveynlerinin, yakınlarının yıllardır hayalini kurduğu bir işin gerçekleştirilmesinin hayalden öteye geçerek gerçekleştirilebileceğini ispatlamış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. 18 yaşını doldurup eğitimini tamamlamış otizmli bireyler için açtığımız bu okulun tüm kamu ve vatandaşlar tarafından sahiplenilmesi bizleri ayrıca sevindiriyor" dedi.

Atıl durumdaki bir köy okulunun otizmli bireyler için tamamen ücretsiz bir merkez olduğunu söyleyen Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Halit Mert, "Amacımız buranın rol model alınarak Türkiye'nin her yerinde emsallerinin açılarak eğitim dışı kalmış tüm otizmli bireylerin eğitimlerine devam edebilmesidir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.