Oyuncular Sendikası’ndan ‘personel kıyımı’na tepki

GÜNDEM 06.01.2020 - 13:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Oyuncular Sendikası’ndan ‘personel kıyımı’na tepki

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün 150 sanat emekçisini işten çıkarmasına tepki gösteren Oyuncular Sendikası, “Yıllarca sanata emek vermiş meslektaşlarımızın bu şekilde işten çıkarılmalarını kınıyoruz” açıklaması yaptı.

haberimizvar.net-Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün opera ve tiyatro alanında sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 150 sanat emekçisini işten çıkarmasına tepki gösteren Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası (Oyuncular Sendikası), “Yıllarca sanata emek vermiş meslektaşlarımızın bu şekilde işten çıkarılmalarını kınıyoruz” açıklaması yaptı. Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi’nde yaşananları kaygı ile takip ettiklerini duyuran Oyuncular Sendikası yönetimi, “Mezun sanatçı, misafir sanatçı. süreli sözleşmeli, proje bazlı sözleşmeli. figüran pozisyonlarda uzun yıllardır güvencesiz çalışan oyuncu, opera şarkıcısı ve dansçı meslektaşlarımız; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz son bir yıl zarfında yapılan çeşitli açıklamalar nedeniyle Özlük ve mali haklar konusunda iyileştirmeler yapılacağını ve esasta da kadrolu ve tam zamanlı çalışma düzenine geçileceğini ümit etmekteydiler” ifadelerini kullandı. SANATÇIYA ‘GÜVENLİK SORUŞTURMASI’ Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan temaslarda meslektaşlarının güvencesiz çalışmasının önüne geçebilecek, özlük haklarını doğrudan ilgilendiren yönetmeliğe dair görüşlerini paylaştıklarını duyuran Oyuncular Sendikası, “Ancak bugün gelinen noktada, yaklaşık 150 meslektaşımızın, sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ile ilgili bir yazı tebliğ edilerek işten çıkarıldıklarını ve somut gerekçelerden uzak, her türlü spekülasyona açık, ‘güvenlik soruşturmasını geçemediniz’ gibi söylentiler ile karşı karşıya kaldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz” açıklaması yaptı. ‘KÜLTÜR BAKANLIĞINA HESAP SORACAĞIZ’ Yıllarca sanata emek vermiş meslektaşlarının bu şekilde işten çıkarılmasını kınayan Oyuncular Sendikası, “Konu ile ilgili başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilere; gerekçe gösterilmeden sözleşmeleri yenilenmeyerek fiilen işten çıkarılan, mali ve özlük haklarını kaybeden meslektaşlarımızın neden işten çıkarıldığını soracağız. Eş zamanlı olarak Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nde yetkili KESK’e bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası ile de iletişimde kalıp bilgileri almaya devam edeceğiz” dedi. 
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün 150 sanat emekçisini işten çıkarmasına tepki gösteren Oyuncular Sendikası, “Yıllarca sanata emek vermiş meslektaşlarımızın bu şekilde işten çıkarılmalarını kınıyoruz” açıklaması yaptı.

haberimizvar.net-Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün opera ve tiyatro alanında sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 150 sanat emekçisini işten çıkarmasına tepki gösteren Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası (Oyuncular Sendikası), “Yıllarca sanata emek vermiş meslektaşlarımızın bu şekilde işten çıkarılmalarını kınıyoruz” açıklaması yaptı. Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi’nde yaşananları kaygı ile takip ettiklerini duyuran Oyuncular Sendikası yönetimi, “Mezun sanatçı, misafir sanatçı. süreli sözleşmeli, proje bazlı sözleşmeli. figüran pozisyonlarda uzun yıllardır güvencesiz çalışan oyuncu, opera şarkıcısı ve dansçı meslektaşlarımız; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz son bir yıl zarfında yapılan çeşitli açıklamalar nedeniyle Özlük ve mali haklar konusunda iyileştirmeler yapılacağını ve esasta da kadrolu ve tam zamanlı çalışma düzenine geçileceğini ümit etmekteydiler” ifadelerini kullandı.

SANATÇIYA ‘GÜVENLİK SORUŞTURMASI’

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan temaslarda meslektaşlarının güvencesiz çalışmasının önüne geçebilecek, özlük haklarını doğrudan ilgilendiren yönetmeliğe dair görüşlerini paylaştıklarını duyuran Oyuncular Sendikası, “Ancak bugün gelinen noktada, yaklaşık 150 meslektaşımızın, sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ile ilgili bir yazı tebliğ edilerek işten çıkarıldıklarını ve somut gerekçelerden uzak, her türlü spekülasyona açık, ‘güvenlik soruşturmasını geçemediniz’ gibi söylentiler ile karşı karşıya kaldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz” açıklaması yaptı.

‘KÜLTÜR BAKANLIĞINA HESAP SORACAĞIZ’

Yıllarca sanata emek vermiş meslektaşlarının bu şekilde işten çıkarılmasını kınayan Oyuncular Sendikası, “Konu ile ilgili başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilere; gerekçe gösterilmeden sözleşmeleri yenilenmeyerek fiilen işten çıkarılan, mali ve özlük haklarını kaybeden meslektaşlarımızın neden işten çıkarıldığını soracağız. Eş zamanlı olarak Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nde yetkili KESK’e bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası ile de iletişimde kalıp bilgileri almaya devam edeceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.