Özel: Biz de seni seni saymayız

SİYASET 10.11.2023 - 16:38, Güncelleme: 10.11.2023 - 16:38
 

Özel: Biz de seni seni saymayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa Mahkemesi maalesef yalıları arka arkaya yapar hale geldi. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez AYM Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz, almamalı' şeklindeki açıklamalarına terk tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Özel, "Millet sana oy verdi. Bu Anayasa sayesinde yapıyorsun. Ama milletin anayasasının bir başka benim için yoktur diyorsun. Seni yok hükmünde kabul edilmeli istemiyorsan, bu anayasaya sahip çıktı. Sahip çıkmazsan sen de yok hükmündesin. Biz de sana yetki sorumluluk veren maddeyi saymayız" dedi. Özel, Anayasa Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı, bugün saat 10'na kadar ambargolu olan ifadesi bir yargı kriziydi. Cumhurbaşkanının açıklamalarını duyduktan sonra bunun Erdoğan liderliğinde anayasal rejimin ortadan kaldırılması ve bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilere verdiği röportajda, "Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef bir çok yanlışları arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla b.ir kenara atılamaz, itilemez. AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz, almamalı. Anayasa yapma yetkisi Yüce Milletimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş Meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz" ifadelerini kullanmıştı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa Mahkemesi maalesef yalıları arka arkaya yapar hale geldi. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez AYM Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz, almamalı' şeklindeki açıklamalarına terk tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Özel, "Millet sana oy verdi. Bu Anayasa sayesinde yapıyorsun. Ama milletin anayasasının bir başka benim için yoktur diyorsun. Seni yok hükmünde kabul edilmeli istemiyorsan, bu anayasaya sahip çıktı. Sahip çıkmazsan sen de yok hükmündesin. Biz de sana yetki sorumluluk veren maddeyi saymayız" dedi.

Özel, Anayasa Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı, bugün saat 10'na kadar ambargolu olan ifadesi bir yargı kriziydi. Cumhurbaşkanının açıklamalarını duyduktan sonra bunun Erdoğan liderliğinde anayasal rejimin ortadan kaldırılması ve bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilere verdiği röportajda, "Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef bir çok yanlışları arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla b.ir kenara atılamaz, itilemez. AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz, almamalı. Anayasa yapma yetkisi Yüce Milletimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş Meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.