Özel okul ücretlerine dev zam! En düşüğüne yüzde 100

GÜNDEM 10.01.2024 - 13:58, Güncelleme: 10.01.2024 - 13:58
 

Özel okul ücretlerine dev zam! En düşüğüne yüzde 100

Özel okullarda zam tartışması sürüyor. Erken kayıt dönemi başlarken çoğu özel okul 2024-2025 eğitim dönemi için fiyatlarını açıkladı. Detaylar haberde...

haberimizvar.net- Henüz resmi bir oran gelmedi ancak hesaplamalar, yeni öğretim dönemi için zam oranının yüzde 60 olacağı yönünde. Ancak bunun iki katı fiyat uygulayan okullar da var. NTV'nin haberine göre, özel okul temsilcileri ise yüzde 60 zammın, artan maliyetler nedeniyle yeterli olmayacağı görüşünde. Sektör temsilcileri, fiyat artışının en az yüzde yüz olması gerektiğini belirtiyor. VELİLER DENETLEME TALEP EDİYOR Veliler özel okul fiyatlarının denetlenmesini istiyor. Özel okul temsilcileri ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyeceği zam oranında artan maliyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.  
Özel okullarda zam tartışması sürüyor. Erken kayıt dönemi başlarken çoğu özel okul 2024-2025 eğitim dönemi için fiyatlarını açıkladı. Detaylar haberde...

haberimizvar.net- Henüz resmi bir oran gelmedi ancak hesaplamalar, yeni öğretim dönemi için zam oranının yüzde 60 olacağı yönünde. Ancak bunun iki katı fiyat uygulayan okullar da var.

NTV'nin haberine göre, özel okul temsilcileri ise yüzde 60 zammın, artan maliyetler nedeniyle yeterli olmayacağı görüşünde.

Sektör temsilcileri, fiyat artışının en az yüzde yüz olması gerektiğini belirtiyor.

VELİLER DENETLEME TALEP EDİYOR

Veliler özel okul fiyatlarının denetlenmesini istiyor.

Özel okul temsilcileri ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyeceği zam oranında artan maliyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.