Özel’den Akşener açıklaması: Memnuniyet verici

GÜNDEM 25.09.2021 - 18:04, Güncelleme: 25.09.2021 - 18:04
 

Özel’den Akşener açıklaması: Memnuniyet verici

“Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” diyen Akşener’in sözlerini değerlendiren CHP’li Özgür Özel, “Cumhur İttifakı dışında herkes için memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerini değerlendirdi. Özel, “Sayın Akşener’in parlamenter sisteme geçildikten sonra orada başbakan olmak gibi bir talebinin olmasından, bir niyetinin ve iddiasının olmasından daha doğal bir şey yok. Şu anda Meral Akşener’in açıklaması Cumhur İttifakı açısından kaygı verici, Cumhur İttifakı dışındaki herkes için de memnuniyet verici bir açıklamadır” dedi. BAŞBAKANLIK İDDİASI ÇOK DOĞAL Özgür Özel, Cumhuriyet gazetesinden Nagihan Yılkın’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Parlamenter sistem içerisinde yürütmenin başı tekrar başbakan olacak ve parlamenter sistemde seçime giren partilerin liderleri, seçimin parlamentoda gerekli milletvekili sayısına ulaştıklarında hükümeti kurmakla görevlendiriyorlar ve başbakanlık sıfatını alıyorlar. Sayın Akşener’in parlamenter sisteme geçildikten sonra orada başbakan olmak gibi bir talebin olmasından, bir niyetinin ve iddiasının olmasından daha doğal bir şey yok”.  SON DERECE KIYMETLİ VE ÖN AÇICI “Bugünkü aktif cumhurbaşkanlığı tartışmalarında kendisi, mevcut seçilecek cumhurbaşkanının, görevine devam edecek güvenilir birisi olması yani bütün partiler açısından güven duyulacak bir isim olup devleti temsil eden, tarafsız ve bağımsız cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Kendisinin bu göreve değil bundan sonraki süreçte ülke demokratik güçlendirilmiş parlamenter sisteme döndükten sonra yürütmenin başı olan başbakanlık makamına talebi olduğunu söylüyor. İddia sahibi bir lider için bundan daha doğal bir şey yok. Dünkü açıklamasının önümüzdeki süreçte ülkenin içinde bulunduğu buhrana ait itirazlara ve çözüm önerisi ortak tüm siyasi partiler açısından da son derece kıymetli ve ön açıcı olduğunu düşünüyorum. Şu anda Meral Akşener’in açıklaması Cumhur İttifakı açısından kaygı verici, Cumhur İttifakı dışındaki herkes içinde memnuniyet verici bir açıklamadır”.  ADAY İÇİN ORTAK KARAR VERİLECEK “Cumhurbaşkanı adaylığı için ortak bir isim belirlenmedi. Bu konuda partilerin yetkili organları değerlendirmeler yapıp liderler birbirleriyle zaten götürdükleri samimi diyalogla beraber bu meseleler görüşülecek ve ortak bir karara varılacak. Üzerinde ortaklaşılan konu, nasıl bir cumhurbaşkanı ve nasıl bir geçiş süreci olduğu. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor ve bu sürecin son derece iyi gittiğini ifade etmek lazım”.  
“Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” diyen Akşener’in sözlerini değerlendiren CHP’li Özgür Özel, “Cumhur İttifakı dışında herkes için memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net-  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerini değerlendirdi. Özel, “Sayın Akşener’in parlamenter sisteme geçildikten sonra orada başbakan olmak gibi bir talebinin olmasından, bir niyetinin ve iddiasının olmasından daha doğal bir şey yok. Şu anda Meral Akşener’in açıklaması Cumhur İttifakı açısından kaygı verici, Cumhur İttifakı dışındaki herkes için de memnuniyet verici bir açıklamadır” dedi.

BAŞBAKANLIK İDDİASI ÇOK DOĞAL

Özgür Özel, Cumhuriyet gazetesinden Nagihan Yılkın’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Parlamenter sistem içerisinde yürütmenin başı tekrar başbakan olacak ve parlamenter sistemde seçime giren partilerin liderleri, seçimin parlamentoda gerekli milletvekili sayısına ulaştıklarında hükümeti kurmakla görevlendiriyorlar ve başbakanlık sıfatını alıyorlar. Sayın Akşener’in parlamenter sisteme geçildikten sonra orada başbakan olmak gibi bir talebin olmasından, bir niyetinin ve iddiasının olmasından daha doğal bir şey yok”. 

SON DERECE KIYMETLİ VE ÖN AÇICI

“Bugünkü aktif cumhurbaşkanlığı tartışmalarında kendisi, mevcut seçilecek cumhurbaşkanının, görevine devam edecek güvenilir birisi olması yani bütün partiler açısından güven duyulacak bir isim olup devleti temsil eden, tarafsız ve bağımsız cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmesi gerektiğini ifade etti. Kendisinin bu göreve değil bundan sonraki süreçte ülke demokratik güçlendirilmiş parlamenter sisteme döndükten sonra yürütmenin başı olan başbakanlık makamına talebi olduğunu söylüyor. İddia sahibi bir lider için bundan daha doğal bir şey yok. Dünkü açıklamasının önümüzdeki süreçte ülkenin içinde bulunduğu buhrana ait itirazlara ve çözüm önerisi ortak tüm siyasi partiler açısından da son derece kıymetli ve ön açıcı olduğunu düşünüyorum. Şu anda Meral Akşener’in açıklaması Cumhur İttifakı açısından kaygı verici, Cumhur İttifakı dışındaki herkes içinde memnuniyet verici bir açıklamadır”. 

ADAY İÇİN ORTAK KARAR VERİLECEK

“Cumhurbaşkanı adaylığı için ortak bir isim belirlenmedi. Bu konuda partilerin yetkili organları değerlendirmeler yapıp liderler birbirleriyle zaten götürdükleri samimi diyalogla beraber bu meseleler görüşülecek ve ortak bir karara varılacak. Üzerinde ortaklaşılan konu, nasıl bir cumhurbaşkanı ve nasıl bir geçiş süreci olduğu. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor ve bu sürecin son derece iyi gittiğini ifade etmek lazım”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.