Özel'den barış çağrısı

SİYASET 22.12.2023 - 21:32, Güncelleme: 22.12.2023 - 21:32
 

Özel'den barış çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in savaş çıkışına, "İYİ Parti'nin iyi insanlarına sesleniyorum, herkese barış ilan ediyoruz" dedi.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 104. yıldönümü etkinlikeri kapsamında gittiği Nevşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'ye yönelik 'savaş' ilanına ilişkin soruya yanıt veren Özel, şunları söyledi: AKŞENER'E 'SAVAŞ' YANITI "Buradan sürekli siyasette bir gerilim bekleyenlere ve CHP muhalefetle kavga etsin isteyenlere şunları söyleyeceğim: Muhalefete muhalefet yapmayız" diyen Özel, "Buradan bütün muhalefet partilerine şunu söylüyorum, herkese barış ilan ediyoruz. Anayasa Mahkemesi'nde 3 karşı oya karşı oy çokluğuyla alındığı halde mahkemeye oy birliği ile gönderiliyor. Yani diyorlar ki karar ne olursa olsun uygulanmalıdır. Bu kararı uygulamayanlar hukuk tanımazlıktır. Anayasayı tanımayan devleti tanımamaktır." "Mansur Başkan ile İstanbul adayımızı açıkladı. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın onların karşısına aday çıkarıp çıkaramayacağını bekliyoruz. Karşılarına koyacak bir aday bulamıyorlar. En büyük iki şehir iktidar partisinin karşısına aday çıkaramayacağı kadar iyi yönetiliyor." MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ? İstifaların peş peşe geldiği İYİ Parti'de Genel Başkan Akşener, "Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in savaş çıkışına, "İYİ Parti'nin iyi insanlarına sesleniyorum, herkese barış ilan ediyoruz" dedi.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 104. yıldönümü etkinlikeri kapsamında gittiği Nevşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'ye yönelik 'savaş' ilanına ilişkin soruya yanıt veren Özel, şunları söyledi:

AKŞENER'E 'SAVAŞ' YANITI

"Buradan sürekli siyasette bir gerilim bekleyenlere ve CHP muhalefetle kavga etsin isteyenlere şunları söyleyeceğim: Muhalefete muhalefet yapmayız" diyen Özel, "Buradan bütün muhalefet partilerine şunu söylüyorum, herkese barış ilan ediyoruz. Anayasa Mahkemesi'nde 3 karşı oya karşı oy çokluğuyla alındığı halde mahkemeye oy birliği ile gönderiliyor. Yani diyorlar ki karar ne olursa olsun uygulanmalıdır. Bu kararı uygulamayanlar hukuk tanımazlıktır. Anayasayı tanımayan devleti tanımamaktır."

"Mansur Başkan ile İstanbul adayımızı açıkladı. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın onların karşısına aday çıkarıp çıkaramayacağını bekliyoruz. Karşılarına koyacak bir aday bulamıyorlar. En büyük iki şehir iktidar partisinin karşısına aday çıkaramayacağı kadar iyi yönetiliyor."

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İstifaların peş peşe geldiği İYİ Parti'de Genel Başkan Akşener, "Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.