Özer: Soylu neden açıklama yapmıyor?

GÜNDEM 08.12.2021 - 17:10, Güncelleme: 08.12.2021 - 17:10
 

Özer: Soylu neden açıklama yapmıyor?

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, önceki gün Kepez’deki öğrenci yurdunda yaşanan vahşete ilişkin katilin psikolojik rahatsızları olduğu yönündeki valilik açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verdi

haberimizvar.net- “Yaşanan bu vahşetle ilgili İçişleri Bakanı olarak iki gündür bir bilgilendirme yapmamanızın sebebi nedir? Kamuoyuna ne zaman açıklama yapacaksınız?” diye soran Özer, önergesinde valilik tarafından yapılan açıklamaya da dikkat çekti. “Valilik açıklamasındaki bilgilere göre;cinayet sonrası “Deccali Öldürdüm” diye bağıran katilin psikolojik rahatsızlıkları arasında yok yok!” diyen Özer, “Böyle bir kişinin öğrenci yurdunda işe alınmasına dair bir araştırma/soruşturma yapılacak mıdır?” diye sordu.  Öte yandan yaşanan olayın arkasından internet sitesi erişime kapanan, kamuoyunda büyük bir merakın oluştuğunu da belirten CHP’li Özer, İçişleri Bakanından Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne ve faaliyetlerine ilişkin bir açıklama yapmasını istedi. Getirilen yayın yasağına ilişkin olarak da Bakana bir soru yönelten Özer, “Yaşanan bu vahşete ilişkin büyük bir hızla yayın yasağı getirilmesinin gerçek nedeni bağlantılı olduğu iddia edilen Erenköy Cemaati midir?” diye sordu.   Ne oldu?  Antalya Kepez’de önceki gün,Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne bağlı erkek öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un satırla başını kesmişti. ‘Deccali öldürdüm’ diye bağıran Güney olay yerinde gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili; olayın gerçekleşme şekli, suçun yeni işlenmiş olup kanıtların henüz toplanmamış oluşu hususları göz önüne alınarak soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmemesi, delillerin karartılmasının önlenmesi ve maktulün haklarının korunması gerekçesiyle hızla gizlilik ve yayın yasağıkararı getirildi.Antalya Valiliği tarafından 8 Aralık 2021’de yapılan açıklamaya göre; Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne ait özel yurtta kalan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u öldüren 38 yaşındaki İhsan Güney’in, 21 yıldır aşçı olarak çalıştığı ve olaydan 3 ay önce söz konusu yurtta işe başladığı belirtildi. Valilik, açıklamasında;“27 Kasım 2020’de düzenlenen doktor raporunda bipolar duygulanım bozukluğu ve unipolar, depresyon, depresif nöbet tanısı konulduğu, 2 Mart 2020’de hastanede 15 gün yatış yaptığı ve şizoaffektif bozukluk ve bipolar duygulanım bozukluğu ile psikotik belirtisiz manik teşhisi konulduğu, bu tarz hastalıklarda her ay rutin kontrollere gitmesi gerekirken 29 Temmuz 2021’den sonra bir daha kontrole gitmediği tespit edilmiştir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir”ifadeleri yer aldı.
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, önceki gün Kepez’deki öğrenci yurdunda yaşanan vahşete ilişkin katilin psikolojik rahatsızları olduğu yönündeki valilik açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verdi

haberimizvar.net- “Yaşanan bu vahşetle ilgili İçişleri Bakanı olarak iki gündür bir bilgilendirme yapmamanızın sebebi nedir? Kamuoyuna ne zaman açıklama yapacaksınız?” diye soran Özer, önergesinde valilik tarafından yapılan açıklamaya da dikkat çekti. “Valilik açıklamasındaki bilgilere göre;cinayet sonrası “Deccali Öldürdüm” diye bağıran katilin psikolojik rahatsızlıkları arasında yok yok!” diyen Özer, “Böyle bir kişinin öğrenci yurdunda işe alınmasına dair bir araştırma/soruşturma yapılacak mıdır?” diye sordu.

 Öte yandan yaşanan olayın arkasından internet sitesi erişime kapanan, kamuoyunda büyük bir merakın oluştuğunu da belirten CHP’li Özer, İçişleri Bakanından Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne ve faaliyetlerine ilişkin bir açıklama yapmasını istedi. Getirilen yayın yasağına ilişkin olarak da Bakana bir soru yönelten Özer, “Yaşanan bu vahşete ilişkin büyük bir hızla yayın yasağı getirilmesinin gerçek nedeni bağlantılı olduğu iddia edilen Erenköy Cemaati midir?” diye sordu. 

 Ne oldu?

 Antalya Kepez’de önceki gün,Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne bağlı erkek öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un satırla başını kesmişti. ‘Deccali öldürdüm’ diye bağıran Güney olay yerinde gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili; olayın gerçekleşme şekli, suçun yeni işlenmiş olup kanıtların henüz toplanmamış oluşu hususları göz önüne alınarak soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmemesi, delillerin karartılmasının önlenmesi ve maktulün haklarının korunması gerekçesiyle hızla gizlilik ve yayın yasağıkararı getirildi.Antalya Valiliği tarafından 8 Aralık 2021’de yapılan açıklamaya göre; Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne ait özel yurtta kalan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u öldüren 38 yaşındaki İhsan Güney’in, 21 yıldır aşçı olarak çalıştığı ve olaydan 3 ay önce söz konusu yurtta işe başladığı belirtildi. Valilik, açıklamasında;“27 Kasım 2020’de düzenlenen doktor raporunda bipolar duygulanım bozukluğu ve unipolar, depresyon, depresif nöbet tanısı konulduğu, 2 Mart 2020’de hastanede 15 gün yatış yaptığı ve şizoaffektif bozukluk ve bipolar duygulanım bozukluğu ile psikotik belirtisiz manik teşhisi konulduğu, bu tarz hastalıklarda her ay rutin kontrollere gitmesi gerekirken 29 Temmuz 2021’den sonra bir daha kontrole gitmediği tespit edilmiştir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir”ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.